Page 1 of 1

Libër që s'duhet lënë pa u lexuar nga asnjë shqiptar

Posted: Sat Apr 25, 2015 2:21 pm
by rrëqebull
Image

Një libër plot zbulime dhe të vërteta në marrëdhëniet midis shqiptarëve dhe
sllavëve në armiqësinë shekullore. Sllavët zhvishen lakuriq nga autori
dhe shfaqen për periudhën që mbulon libri siç kanë qenë: pa kulturë, pa
të kaluar, pa histori dhe pa heronj.

Libri flet për sllavë pa shpresa që kapen pas fantazmave me të cilat
kanë krijuar "historinë". Në 300 e ca faqe rrëzohet miti serb, zhduket
Lazari dhe Vukut i hiqet titulli shkencor. Sllavët kthehen në viktima të
"krijimtarisë" së tyre. I këndojnë "Kosovës", por që nga Krushevaci,
pra, pa qenë asnjëherë në truallin shqiptar...

Një libër për shqiptarët, por që fatkeqësisht është botuar në pak kopje;
500 syresh në vitin 2001. Duhet bërë e pamundura që të ribotohet
përsëri, sepse është fatkeqësi nëse një libër si ky nuk gjendet në duart
e çdo shqiptari që respekton vetveten.

Autori ka një stil për tu përnderuar, ku ruan paanshmërinë, por nuk
kursen agresivitetin dhe as mirëkuptimin. Punimi zhvillohet mbi
zbërthime të hollësishme teknike dhe logjike të ftohtë.

[marrë lirisht nga VARGMAL.COM]
Asnjë shqiptar që e respekton dhe që do ta njohë dhe zhvillojë vetveten nuk do duhej ta linte pa lexuar këtë libër, e sidomos ata që e kanë braktisur deri në atë pikë përkushtimin ndaj Kombit, sa që kanë filluar të "kënaqen" duke lexuar "poema epike" serbe pa e kuptuar që ato janë të përpunuara dhe prodhuara artificialisht nëpër laboratore akademike, pa asnjë lloj trashëgimími burimor a vatëror, porsi e gjithë "historia", "kultura" dhe "identiteti" i tyre.

Gjithashtu, titulli i librit — në sajë të përmbajtjes së tij, e cila e vërteton shkencërisht epërsinë dhe pararendësínë kulturor-historike të Eposit Shqiptar — duhet lexuar duke pasur parasysh faktin që libri është shkruar gjatë pushtim-shkatërrimit bolshevik:
atëherë kur nacionalizmi vërtetësor shqiptar çensurohej, përçmohej dhe damkosej si "shovinizëm" dhe të vërtetat e çdo fushe ndrydheshin sipas jermit jugosllavo-sovjetofil dhe dogmave të "religjionit të ri" të regjimit;
atëherë kur çdo mendim apo fjali që "cenonte" "bashkim-vëllazërimin" (=sllavizímin, shkombëtarizimin) apo që "devijonte" nga "progresizmi internacionalist", ose vetë-çensurohej nga individi për të shmangur përndjekjen, ose çensurohej nga strukturat e ngritura nga ai sistem për kontrollin dhe dënimin e krimmendimeve ('krimeve të mendjes': pohimi i të vërtetave në kundërshtim me dogmat kundrakombëtare të regjimit, siç ishte për shembull mendimi se Shqipëria Veriore ["Kosova"] është pjesë e pandashme e gjithë Shqipërisë). [Në fakt, libri i Sejkos, ndonëse i përfunduar që në vitin 1978, nuk u botua kurrë gjatë atyre viteve të regjimit kundrakombëtar].