"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Aktorja e njohur shqiptar Antoneta Papapavli u nda prej nesh

Mund të flisni për filmat dhe kinemanë, yjet e saj, bukurinë e artit filmik

Moderator: Strokulli

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Aktorja e njohur shqiptar Antoneta Papapavli u nda prej nesh

#1

Post by Zeus10 » Sun Sep 15, 2013 7:37 pm

Eshtë ndarë nga jeta në moshën 75-vjeçare aktorja e njohur shqiptare Antoneta Papapavli.
Ajo do te kujtohet per rolet në teatër si Olimbia tek “Karnavalet e Korçës”, Drita te “Drita”, Mara te “Toka jonë”, Deizi tek “Arturo Ui”, Bajamja te “Fytyra e dytë”, Ledi Milford tek “Intrigë dhe dashuri”, Adela te “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”, Gjyshja te “Hijet e natës”, Cuca tek “Cuca e maleve” etj.
Në kinematografi ka luajtur tek filmat, "Kur ndahesh nga shokët" - nëna e Zanës, Sania tek “Hije që mbeten pas”, drejtoresha tek “Shoku ynë Tili”, "Kur hapen dyert e jetës" -nëna e Lizës, "Hije që mbeten pas" - Sania, nëna e Marjetës, "Nxënësit e klasës sime"- Vangjelia, bashkëshortja e Kristoforit, "Apasionata" - Profesorja e Mirës, "Shoqja nga fshati" - Lefka, "Si gjithë të tjerët" - nëna e Jetës, "Kërcënimi" - Marina, nëna e Emës, "Përtej mureve të gurta" - nena e Asimese, "Ata ishin katër" - anëtarja e Këshillit, "Përballimi" - Klea, "Komisari i dritës" - Ngjela etj. Ngjitja e saj e fundit në skenë është në komedinë “Pallati 176”, ku interpreton rolin e nënës së Elsës, në variantin e dytë të komedisë.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Kinematografi dhe televizion”