"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lajme Arkeologjike/Historike

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 453
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#301

Post by TeuAL » Thu Sep 26, 2019 9:17 pm

Zgjodha dy pamje shume te bukura nga parku i Apollonise. Duke i pare me kujdes me lind nje pyetje qe lidhet me orientimin e monumenteve. Odeoni dhe kater bazamente kolonash (i kam shenuar ne ngjitje) kane nje orientim qe ndryshon nga ai i monumenteve te periudhes se Augustit. Ka ndonje spjegim per kete fakt ?

Kjo pyetje me ka dale kohe me pare por, duke lexuar librin qe vijon, mendoj qe ka lidhje me ate cka tregohet ne librin shume interesant:
---------------------------
Titulli: The Marvel of Maps: Art, Cartography and Politics in Renaissance Italy
Autore: Francesca Fiorani
Ed: illustrated
Publ: Yale University Press, 2005
---------------------------------
vijon pamje nga Pojani . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 453
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#302

Post by TeuAL » Thu Sep 26, 2019 9:21 pm

. . . vijon

Parku ne Pojan, pamje e pergjitheshme:


vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 453
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#303

Post by TeuAL » Thu Sep 26, 2019 9:29 pm

. . . vijon

Te kene lidhje kater kolonat biblike ne ngjitje me kater bazamentet e mesiperme te Apolonise?

vijjon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 453
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#304

Post by TeuAL » Thu Sep 26, 2019 9:48 pm

. . . vijon


Studimi i autores Francesca Fiorani flet edhe per galerine e hartave ne " Vatican Museums, Rome ". Kete e ben gjate rrefimit te saj per historine e Kishes dhe te monumenteve. Analizohen me hollesi disa vepra arti te shek. XVI ku tregohen rrefenja biblike. Ngjitur eshte nje flete nga studimi ku tregohen burimet historike ku bazohen disa nga veprat e artit ku eshte ndalur studiuesja.

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”