"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A ka ngjashmeri ne menyren e zbukurimit te gruas ne keto fot

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

A ka ngjashmeri ne menyren e zbukurimit te gruas ne keto fot

#1

Post by Mallakastrioti » Sun Jul 26, 2009 12:44 pm

Sophia Schliemann me thesarin e Priamit(imazhi i pare)

"Bukuroshe Shqiptare"-foto e dyte dhe
"Nuse nga Kelmendi"-fotoja e trete.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: A ka ngjashmeri ne menyren e zbukurimit te gruas ne keto fot

#2

Post by Mallakastrioti » Sun Jul 26, 2009 12:46 pm

mallakastrioti wrote:Sophia Schliemann me thesarin e Priamit(imazhi i pare)

"Bukuroshe Shqiptare"-foto e dyte dhe
"Nuse nga Kelmendi"-fotoja e trete.
...kerkoj ndjese se bera gabim ne vendosjen e fotove-Sophia Schlieman eshte foto e fundit sipas radhes
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4194
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: A ka ngjashmeri ne menyren e zbukurimit te gruas ne keto fot

#3

Post by Zeus10 » Sun Jul 26, 2009 2:22 pm

mallakastrioti wrote: "Bukuroshe Shqiptare"-foto e dyte dhe
Image

Olympia mother aleksander photo

Image

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: A ka ngjashmeri ne menyren e zbukurimit te gruas ne keto fot

#4

Post by Mallakastrioti » Sun Jul 26, 2009 3:30 pm

Zeus10 wrote:
mallakastrioti wrote: "Bukuroshe Shqiptare"-foto e dyte dhe
Image

Olympia mother aleksander photo

Image

Image
kisha me teper interes ne mendimin tuaj lidhur stolive ...pra pasi shoh nje njgjashmeri mes stolive tek keto figura(sidomos stolite tek "Bukuroshja shqiptare" me stolite e gruas se Shliman...pak a shume e njeta menyre zbukurimi
Image

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: A ka ngjashmeri ne menyren e zbukurimit te gruas ne keto fot

#5

Post by Arta » Sun Jul 26, 2009 4:15 pm

Stolite jane perdorur shume tek femra Shqiptare pothujase ne te njeten menyre po ti vesh re, qe nga zonat e veriut mund te them jashte trojeve te sotme, e deri poshte ne Greqine e sotme. Eshte vertet per tu cuditur po ti vesh re, thuaj se te kene nje rendesi ne menyren e perdorimit te tyre.
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4194
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: A ka ngjashmeri ne menyren e zbukurimit te gruas ne keto fot

#6

Post by Zeus10 » Sun Aug 16, 2009 2:18 am

mallakastrioti wrote: kisha me teper interes ne mendimin tuaj lidhur stolive ...pra pasi shoh nje njgjashmeri mes stolive tek keto figura(sidomos stolite tek "Bukuroshja shqiptare" me stolite e gruas se Shliman...pak a shume e njeta menyre zbukurimi
Ornamentet duan nje analize te imtesishme per tu krahasuar, dhe per me teper i ndan nje kohe e gjate per te qene te ngjashme duke pasur parasysh qe ato evoluojne me shpejt se veshjet. Prandaj do te thosha qe megjithe ngjashmerite e dukshme, nuk mund te pohojme qe jane nga e njejta tradite specifike.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”