"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lajme Arkeologjike/Historike

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 347
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#256

Post by TeuAL » Fri Jun 08, 2018 3:57 am

. . . . vijon

Mozaik dhe afresk qe tregojne Perandorin Justinian. Me duket ngjason me personin e mozaikut mural te Durresit
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 347
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#257

Post by TeuAL » Fri Jun 08, 2018 4:13 am

. . . vijon

Pamje e afreskut te lartpermendur nga Getty(www).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 347
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#258

Post by TeuAL » Thu Jun 21, 2018 6:55 am

Sirmiumi Antik

Ngjitja eshte nga nje fletepalosje turistike e viteve 85 te shekullit te kaluar. Flet per nje piste antike te garave me kuaj dhe te tjera.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 347
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#259

Post by TeuAL » Tue Sep 11, 2018 10:34 am

Industria e Peshkimit ne Mesdhe ne Periudhen Romake

Po ngjis fleten nr. 65 nga libri:
----------------------------------------
Titulli: Harvesting the Sea: The Exploitation of Marine Resources in the Roman Mediterranean
Autore: Annalisa Marzano
Edit. : OUP Oxford, 2013 - Business & Economics - 365 pages.
-----------------------------------------
Autorja citon nje artikull shkruar nga Spawforth(1995) ku diskutohet per kete teme dhe ku eshte perdorur gjuha jone per te spjeguar fjalen "LIKERI" si hauz peshku. Me kujtoi "liqeri"-n e Lasgushit.

Tema e diskutimit interesante dhe pashe qe autorja Marzano ka shkruar libra me tituj shume terheqes. Ngjitja eshte nga www.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 347
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#260

Post by TeuAL » Tue Sep 11, 2018 11:06 am

. . . vijon

Nga libri i lartpermendur, po ngjis pamje te vaskave te kripjes se peshkut ne punishtet antike.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 347
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#261

Post by TeuAL » Fri Sep 14, 2018 7:37 am

. . . vijon
Autorja flet edhe per industrine e prodhimit te ngjyres se kuqe, tradita fenikase, nga molusku i tipit "murex". Eshte interesante cfare thote per perdorimin e eneve prej balte (ne vend te gureve nenujore detare) ne krijimin e ambientit(pishines) ku ky molusk mund te kultivohet. Permend me tej nje shkrim ku flitet per punishte te prodhimit te ngjyres se purpurt ne Epir.
vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 347
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#262

Post by TeuAL » Fri Sep 14, 2018 7:44 am

. . . vijon
Njgitur flitet per shkrimin e regjistruar nga 'Cyriacus of Ancona' ku permendet Epiri.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”