Page 17 of 17

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

Posted: Thu Feb 22, 2018 1:07 am
by TeuAL
Duke lexuar rreth fenikasve ne librin:
----------------------------
Titulli: The Phoenicians: Under the Scientific Direction of Sabatino Moscati
Publ.: F. Bompiani, 1988.
----------------------------
Ne ndertim, vihet re qe pelqehej perdorimi i gurit ranor qe sharrohej ne blloqe ne gurore dhe transportohej lehte. Fleta ngjitur flet per kete.

A eshte prezent tek rrenojat arkeologjike, tek ne, kjo menyre ndertimi?

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

Posted: Mon Apr 02, 2018 3:52 am
by TeuAL
Projekte të miratuara nga Këshilli Kombëtar i Arkeologjisë, 29 Mars, 2018
http://qsa.edu.al/site/?p=4596

Projektet per kerkime arkeologjike gjate 2018 :

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

Posted: Mon Apr 02, 2018 3:56 am
by TeuAL
Ka ndonje botim per rezultatet e kerkimeve arkeologjike te vitit 2017 ?

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

Posted: Tue Apr 03, 2018 1:13 am
by TeuAL
TeuAL wrote:
Mon Apr 02, 2018 3:52 am
Projekte të miratuara nga Këshilli Kombëtar i Arkeologjisë, 29 Mars, 2018
http://qsa.edu.al/site/?p=4596

Projektet per kerkime arkeologjike gjate 2018 :
Pamjet ngjitur jane te dy prej gjetjeve arkeologjike te vitit 2017 dhe jane nga faqja www e Ministrise se Kultures.

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

Posted: Wed Apr 04, 2018 8:33 am
by TeuAL
Monumente te neolitit ne Inverness_Scotland dhe Gavrinis_France. Me duket ngjasojne me tumat e zbuluara tek ne ne 2017(postuar me lart).

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

Posted: Wed Apr 04, 2018 9:36 am
by TeuAL
Nje monument prehistorik, nga Wellsi, i ngjashem me zbulimin ne Klos.