"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Perberja antropologjike e shqiptareve te lashtesise!?

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Perberja antropologjike e shqiptareve te lashtesise!?

#1

Post by ALBPelasgian » Fri Oct 01, 2010 3:02 pm

Do te doja qe kjo teme te behet vend-grumbullimi i materialeve dhe dijeve tona ne lidhje me fizikumin e ilireve, epiroteve dhe maqedoneve te vjeter; dukjen e tyre raciale, etj, etj.

Vazhdim te kendshem!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Perberja antropologjike e shqiptareve te lashtesise!?

#2

Post by ALBPelasgian » Fri Oct 01, 2010 3:04 pm

Nje antroplog europian pat thene se duke u mbeshtetur ne sarkofagun e Sidonit vertetojme se maqedonet ishin flok-bardhe te 'tipit nordik':

Image
Image

http://www.history.ccsu.edu/elias/Bibli ... andros.htm
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”