"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Misteret e Elefsines

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Misteret e Elefsines

#1

Post by Mallakastrioti » Sat Apr 21, 2012 1:30 pm

Image

Grate e Elefsines (mistereve) hynin ne ekstaz ne vallet e tyre, pikerisht kur kerkonin kontaktet midis tyre dhe Hyut. Edhe ne Dodone ndiqej pak a shume e njejta praktike, pasi Grate e vjetra
(plakat, te cilat ne moshe duhet te kene qene 35-40 vjeçare, pasi mosha e tejkalimit te pjekurise se gruas ne ate periudhe ishte pikerisht kjo, pra mosha kur quhej "plake") per te hyre ne kontakt me Hyn (Zeus) praktikonin diçka te ngjashme, pra valle rituale, ku ndoshta perdornin bime alluçinogjene ne keto rituale.

Nder arbereshet e Italise ekziston nje valle e ngjashme e cila lidhet me kultin e Demetres dhe pikerisht quhet "Arrah nenè =Toka Nene (Demetra).
Video me poshte eshte nje nderthurje midis te lashtes dhe modernes:

Image

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”