"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

VON XYLANDER,DHJATA E RE!

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
Altin Kocaqi
Junior Member
Junior Member
Posts: 6
Joined: Wed Nov 20, 2013 9:52 am
Gender: Male

VON XYLANDER,DHJATA E RE!

#1

Post by Altin Kocaqi » Thu Nov 21, 2013 3:34 pm

VON XYLANDER KA MERITEN E DOKUMENTIMIT TE NJE GRUPI ME TE MADHE TE FJALEVE TE GJUHES SHQIPE.

Image

http://www.youtube.com/watch?v=Nd0o69eI ... e=youtu.be
"Vepra e Xylanderit do ishte e pavlere ne se para tij nuk do shfaqej dokumenti i pershtatjes se Dhjates se Re ne gjuhen shqipe dhe me pas perkthimi ne greqisht i saj" Panajoti Kupitori,Albanika Melete,Athine 1879.
Dhe ne te vertet vepra e nje mekaniku nuk do kishte vleren e duhur per tu quajtur veper gjuhesore e mirefillet ne se nuk do kishte rendesin e ketij dokumenti qe tregon se : ISHTE I PAMUNDUR PERKTHIMI I DHJATES SE RE NGA GREQISHTJA E VJETER NE GREQISHTEN E RE. PER KETE U DESH PERSHTATJA NE GJUHEN SHQIPE DHE NGA KJO PERSHTATJE DHJATA U PERKTHYE NE GJUHEN GREKE.
CDO TE THOTE KJO?
KJO DO TE THOTE SE GREQISHTJA E VJETER SHPETON QINDRA FJALE PARAGREKE=PELLAZGE QE JANE TE HUAJA PER GJUHEN GREKE E VEC PERKTHEHEN NE KETE GJUHE.
KJO DO TE THOTE SE MBI KETE BAZE U MBESHTET GJUHESIA EVROPIANE E CILA VREJTI SE GJUHA SHQIPE ME BAZE MBETJET ORIGJINALE TE GJUHES PARAGREKE ESHTE GJUHA ME E VJETER E GJUHEVE EVROPIANE.
ME 1952- NA THOTE GJUHETARI BAHRI BECI- EQEREM CABEJN E KERCENUAN ME BURGE DUKE E AKUZUAR SI "MBROJTES TE GJUHESIS BORGJEZE" QE KISHTE VERTETUAR SE NE FLASIM GJUHEN ME TE VJETER TE EVROPES.
ATA QE E KERRCENUAN JANE PERSEKUTORET ALEKS BUDA,DHIMITER SHUTERIQI DHE STEFANAQ POLLO= "VORIOEPIRIOTET" ,SPIUNAT E GREKEVE.ATA QE INTERRNUAN DHIMITER PILIKEN.

https://www.facebook.com/notes/altin-ko ... 4447652179

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”