"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Orë diellore perdorur nga iliret

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Artian
Member
Member
Posts: 22
Joined: Tue Jul 14, 2015 8:28 pm
Gender: Male

Orë diellore perdorur nga iliret

#1

Post by Artian » Wed Jul 22, 2015 8:52 pm

Image


- PSE JO MONUMENTE ANTIKE NË QYTETET SHQIPTARE?!
-Orë diellore e gjetur në qytetin antik ilir të Dimalit- (Fig. 2). DAUTAJ,


Burhan; "La cite Illyrienne de Dimale".
Mund të shërbente fare mirë si ide apo frymëzim për ndërtimin e një monumenti modern publik, nisur edhe nga emrat e vulat e veçanta ilire të gjetura në Dimal.
Një gjë e tillë është një lloj "mode" në shumë qytete moderne nëpër botë. Në rastin e orës së Dimalit. referenca reale antike do i shtonte vlerën monumentit.
Ja disa qytete moderne me orë diellore:

http://www.shadowspro.com/en/world-sundials.html
Mandi

Akrepi
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: Wed Jul 22, 2015 8:59 pm
Gender: Male

Re: Orë diellore perdorur nga iliret

#2

Post by Akrepi » Wed Jul 22, 2015 9:08 pm

Po cfare i keni keto mesazhe pa pike lidhje? Pse nuk sillni ndonje gje serioze por mundoheni te mashtroni njerezit.

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”