Page 1 of 1

Zhduket dhe një tjetër pasuri!

Posted: Sun Feb 04, 2018 5:44 pm
by Adriana
Një lajm tepër i hidhur nga Zagoria! Shembet ura historike e Hoshtevës në Zagori të Gjirokastrës Ura historike e gurtë e Hoshtevës është rrëzuar sot si pasojë e vërshimit të lumit:

Para një muaji banorët ngritën zërin dhe dhanë alarmin që të ndërhyej me emergjencë për të forcuar bazamentin e këmbëve të saj, si dhe më pas të bëhej rikonstruksioni.

Por për fat të keq qeveria vendore dhe qendrore nuk e vunë “ujin në zjarr”

Ndërkohë, ministria e linjës dhe ekspertët rajonalë çuditërisht “jepnin garanci” se ura nuk kishte “shanse të shembej”. /MAPO/

Image


Por sot ura e vjetër historike nuk ështe më! Historia dhe trashëgimia lokale dhe kombëtare ka një pasuri të çmuar më pak.

Image

Image