"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Dodona rreze Tomorrit te Beratit

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Dodona rreze Tomorrit te Beratit

#1

Post by alfeko sukaraku » Mon Oct 05, 2009 7:31 pm

Ne Apollonin e Fierit eshte gjendur edhe kjo stele varri e cila pershkruan zbritjen e te vdekurve ne lumin Styx.

A i ka marre motivet e veta ,ky punim, nga jeta e sterlashte ne Dodonen rreze malit tomorre??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Dodona rreze Tomorrit te Beratit

#2

Post by alfeko sukaraku » Mon Oct 05, 2009 7:39 pm

Po ne Apolloni kemi edhe stelen e njohur si stela e Parmeniskut.

A lidhet emri i Parmeniskut me emrin e shenjtores Parmenia qe permendet nga Herodoti?

A lidhen rozetat e steles se Parmeniskut me rozetat mbi kokoren e Gjergj Kastriotit?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Dodona rreze Tomorrit te Beratit

#3

Post by alfeko sukaraku » Mon Oct 05, 2009 7:46 pm

A eshte i qarte Dhimiter Pilika ne nenvizimin e meposhtem?Por perse nuk botohet ne librin e tij legjenda tomorre shpirage?perse Pilika flet per tomurin e klone prane janines ,edhe nuk na thote asnje llafe per tomorrin e beratit?

Libri tij prej njemij e ca faqesh nuk u botua i plote ,por u pergjysmua edhe u botua pas vdekjes se tij.Perse???
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”