po ai on ta di ciles kohe jane kto te iliries apo romakve apo grekve te vjeter keto figura tash i kan arkiologet shqiptare
po veq desha ta di se ciles kohe aja coin duket si esht e kohes romakve
(kliko ne imazh per ta pare te zmadhuar)

Une te siguroj qe ato jane te vjedhura dhe ju perkasin kulturave te ndryshme, por jane disa prej tyre qe ngjasojne shume me disa artifakte qe i kam pare diku ne nje muzeum te Shqiperise, nuk jam i sigurte se ku, me duket se ne Durres. Disa prej jane te etnosit Ilir.DARHA-NIA wrote:une at person nuk e njo esht friend of the friend por ai don ti shet keto edhe don shume pare ai mendon se don me mar shume pare per kto figura se une desha ti blej keto po ai lypte shume pare ai thot qi i ka gjet ne nje lugine une nuk e besoj une thom qe ai i ka plaqkitur dikun kshtu qe une foli prap me at edhe do ti dergoj do foto tjera nese muna.
Nuk e di Albpelasgian, duke gjykuar nga veshja e kesa gruaje ajo eshte tipike e lashtesise:ALBPelasgian wrote:Zeus, me se shumti ka gjase qe keto figurina te jene vjedhur nga koleksioni i dikujt. Nuk mendoj qe kemi te bejme ketu me ndonje figure antike, perderisa figurat e dhena (qe ai shoku i paska gjetur ne "lugine") perfaqesojne nje mish-mash eklektik periudhash te ndryshme. Tek e fundit, njera ishte figurine e Budes.
Une mendoj se nuk eshte ndonje gje kushedi se cfare keto figurina. Me shume eshte ceshtje e ndonje 'mafiozi' riosh te arkeologjise qe mendon te fitoje ndonje lek me to.
zeusZeus10 wrote:Nuk e di Albpelasgian, duke gjykuar nga veshja e kesa gruaje ajo eshte tipike e lashtesise:ALBPelasgian wrote:Zeus, me se shumti ka gjase qe keto figurina te jene vjedhur nga koleksioni i dikujt. Nuk mendoj qe kemi te bejme ketu me ndonje figure antike, perderisa figurat e dhena (qe ai shoku i paska gjetur ne "lugine") perfaqesojne nje mish-mash eklektik periudhash te ndryshme. Tek e fundit, njera ishte figurine e Budes.
Une mendoj se nuk eshte ndonje gje kushedi se cfare keto figurina. Me shume eshte ceshtje e ndonje 'mafiozi' riosh te arkeologjise qe mendon te fitoje ndonje lek me to.
Po mire a derebardhe se ai e ka fjalen per rrobat e gruas jo per gruan vete, ajo ka veshur rroba qe i gjejme vetem atehere ne lashtesi.alfeko sukaraku wrote:zeusZeus10 wrote:Nuk e di Albpelasgian, duke gjykuar nga veshja e kesa gruaje ajo eshte tipike e lashtesise:ALBPelasgian wrote:Zeus, me se shumti ka gjase qe keto figurina te jene vjedhur nga koleksioni i dikujt. Nuk mendoj qe kemi te bejme ketu me ndonje figure antike, perderisa figurat e dhena (qe ai shoku i paska gjetur ne "lugine") perfaqesojne nje mish-mash eklektik periudhash te ndryshme. Tek e fundit, njera ishte figurine e Budes.
une nuk e shohe te jete grua tipike.
me shenjen e djellit per kurore mbi koke ..duhet te lidhet me ndoinje perendi