Page 1 of 1

KOMANDANT TELI

Posted: Sun Feb 03, 2013 6:59 pm
by Arbëri
Lefter Koxhaj 1969-2001 - Deshmor i Kombit Shqiptar - Komandanti me i shquar ne luften e shqiptareve ne Maqedoni ne vitin 2001. Kryekrejet guximi, trimeria dhe aftesia tij luftarake spikasin ne betejen per mbrojtjen e Haraçines ne te cilen armiku perdori nje arsenal te tere armesh moderne duke perfshire tanke dhe avione, por u thye ne çdo tentative per ta marre Haraçinen. Komandant Teli ishte ne frontin e pare. Kur ushtaret sllavomaqedon degjonin se ne front perballe tyre ishte Komandant Teli iknin ne panik duke thene "Begaj begaj ide Zhica (Ikni, ikni se po vjen Teli". Ky ishte luftetari i madh dhe heroi i pavdekshem mbarkombetar i shqiptareve Komandant Teli, te cilin ne Gazi Babe te Shkupit me 7 gusht 2001, bashke me djemt e njesitit "Teli 69" i priten si miq, u dhane te hane buke, u bene dhe kafe dhe ne bese u shtruan te flene, por me te pabese u tradhtuan e me pas u vrane ne gjume nga armiqte sllavomaqedonas si te ishin kanibal te vertete. Komandant Teli mori me vehte lavdine e merituar si luftetar i madh e i pamposhtur per bashkimin e shqiptareve, ndersa tradhtaret mallkimin e perjetshem te popullit shqiptar.TRABOINI