Page 10 of 13

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Sat Oct 15, 2011 10:43 am
by ALBPelasgian
Historical evidence links present-day Albanians directly with the Illyrians, Trojans, Thracians, Dalmatians and the ancient tribes of Epirus. Despite all the efforts of politically committed researchers over past few decades, it is difficult to dispute this proposition.

Yugoslavia and after: a study in fragmentation, despair and rebirth, David A. Dyker, Ivan Vejvoda, Longman, 1996, p. 236

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Sat Oct 15, 2011 1:11 pm
by Hymniarber
....politically committed researchers....


Pikerisht keshtu jane "studjuesit" e huaj.

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Sun Oct 16, 2011 4:46 pm
by ALBPelasgian
Hymniarber wrote:
Pikerisht keshtu jane "studjuesit" e huaj.
Ama jo te gjithe. Jashte kesaj orkestre me britma histerike, ka historiane te paanshem, te ndershem dhe mendje-ndritur per te cilet e verteta eshte mbi te gjitha:
‎"The Albanians are generally considered to be the most ancient ethnic group in Southeastern Europe. They are the descendants of pre-Hellenic stock that was pushed back into the mountains of the western Balkans by the Hellenes and the Slavs. In this respect the Albanians may be compared to the Celts of the British Isles who were forced into the mountains of Wales, Scotland, and Ireland by the Anglo-Saxon invaders. The Albanian language is organically distinct from the neighboring Slavic and Greek languages in the same manner that the Celtic language is different from the Germanic".

The Balkans since 1453, Leften Stavros Stavrianos, Traian Stoianovich, C. Hurst & Co. Publishers, 2008, p. 496-497
Stavrianos eshte me origjine nga Greqia, por i shkolluar ne SHBA, ashtu sikurse Stoianovici i lindur ne Maqedoni, por i sholluar ne SHBA!

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Sun Oct 16, 2011 5:18 pm
by Socio
^ +1 Par Excellence !

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Sun Oct 16, 2011 6:25 pm
by Zeus10
ALBPelasgian wrote:
Hymniarber wrote:
Pikerisht keshtu jane "studjuesit" e huaj.
Ama jo te gjithe. Jashte kesaj orkestre me britma histerike, ka historiane te paanshem, te ndershem dhe mendje-ndritur per te cilet e verteta eshte mbi te gjitha:
‎"The Albanians are generally considered to be the most ancient ethnic group in Southeastern Europe. They are the descendants of pre-Hellenic stock that was pushed back into the mountains of the western Balkans by the Hellenes and the Slavs. In this respect the Albanians may be compared to the Celts of the British Isles who were forced into the mountains of Wales, Scotland, and Ireland by the Anglo-Saxon invaders. The Albanian language is organically distinct from the neighboring Slavic and Greek languages in the same manner that the Celtic language is different from the Germanic".

The Balkans since 1453, Leften Stavros Stavrianos, Traian Stoianovich, C. Hurst & Co. Publishers, 2008, p. 496-497
Stavrianos eshte me origjine nga Greqia, por i shkolluar ne SHBA, ashtu sikurse Stoianovici i lindur ne Maqedoni, por i sholluar ne SHBA!
Megjithate, edhe ky nuk eshte i sakte. Ndryshe nga shqiptaret, qe jane kthjelltesisht nje 'etnos' i miirefillte, as helenet dhe aq me pak sllavet, kane nje histori etnike. Ato te dy, jane komunitete fetare qe u shnderruan ne kombe, por aspak me nje kujtese historike etnike. Helenet e vjeter, ishin dhe ata nje komunitet i madh fetar qe krijuan nje popull, te perkohshem ne histori dhe si te tille te shlyeshem dhe te patrasheguar ne ndonje komb modern, pervecse ne propagande. Arsyetimi i mesiperm, ndoshta dhe me pa qellim, kerkon te legjitimoje dhe greket dhe sllavet, si raca te lashta, qe ata s'jane.

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Sun Oct 23, 2011 9:56 pm
by CERMENIKASI
Les Albanais, qu'Elisée Reclus appelle aussi chkipetares, sont consi-
dérés comme descendants des anciens Pélasges et divisés par la rivière
Shkumbi en Guègues au Nord et Tosques au Sud. Les limites de leur
domaine ont varié au cours de l'histoire. Avant les invasions slaves, ils
occupaient toute la partie occidentale de la péninsule jusqu'au Danube,
mais leur territoire fut submergé par les Serbes et les Bulgares, dont de
nombreux souvenirs demeurent dans la toponymie.
Përkthim:
"Albanezët",tê cilët Elisée Reclus (Elize Rëkly) i emnon dhe Shqiptar,konsiderohen si pasardhësit e Pellazgëve të moçëm dhe ndahen në Gegë në veri të Shkumbinit dhe në Toskë në jug të Shkumbinit.Kufijt e shtrimjes tyne kanë lëviz gjatë historisë.
Para dyndjeve të Sllavëve,ata(Shqiptarët) shtriheshin në të gjithë pjesën perëndimore të gadishullit deri në Danub,por territori tyne u pushtue nga Serbët dhe Bullgarët,për ketë shumë kujtime gjinden në toponominë.

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Tue Oct 25, 2011 5:09 pm
by AgrianShigjetari
Ne vijim kam nderin t'ua paraqes nje permbledhje mjaft te mire per mendimin tim te te gjithe asaj qe u tha e qe nuk u tha per shqiptaret gjate shek.XIX. Sikunder e kemi provuar me materialet e shumta te hedhura ne kete forum, shumica e te huajeve flisnin me konsiderata te larta per shqiptaret, historine e tyre, origjinen e fisme, traditat e begata, vendin e bukur e malor, karakterin luftarak, bujar dhe te rrepte, qenien punetore te shqiptareve, etj, etj. Po ne kete kohe kane zene rrenje plot terma fyes e paragjykues per shqiptaret. Studimi i meposhtem eshte bere nga nje studiues nga Greqia. Ndoshta ka pika qe nuk ka qelluar ne shenje, por poashtu ka edhe verejtje te cmueshme. Studimin prej librit te tij s'kam mundur ta marr te plote, si pasoje e kufizimeve qe ofron google.books. Sidoqofte, ja disa faqe:

Image
Image
Image

The Eve of the Greek Revival: British Travellers' Perceptions of Early Nineteenth-Century Greece, Helen Angelomatis-Tsougarakis.

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Fri Nov 04, 2011 9:48 pm
by CERMENIKASI
Le pays (Albanie) doit à sa belle parure de forêts, à sa grande variété de climat,
à l'incomparable transparence de l'atmosphère, et aussi à l'état primitif dans
lequel il est resté, d'être un des plus beaux d'Europe.
Përkthim:

Vendi (Shqipnia),falë mbulesës të bukur pyllore që ka,falë llojllojshmënisë klimaterike,falë atmosferës të zdritshme të pakrahasueshme që ka dhe po ashtu falë gjendjes të paprekun të tij, asht nji prej vendëve ma të bukura të Evropës.

Burimi:Bulletin de la Société de géographie de Lille -1886

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Fri Nov 04, 2011 10:24 pm
by CERMENIKASI
ALBANIE
L'origine du peuple qui l'habite se perd dans la nuit des temps. Héritiers
d'une grande race qui a peuplé l'Europe sud-orientale de Trieste à la Grèce
et de l'Adriatique aux Carpathes, et dont l'importance dans l'histoire de la
civilisation n'est pas en proportion des monuments qu'elle a laissés, les
Albanais, au point de vue moeurs, folklore et ethnographie, font partie d'un
grand groupe qu'on peut appeler thaco-illyro-macédonien.
Përkthim:

SHQIPNIA
Prejardhja e popullit që banon aty kumbet në lashtësi.
Pasardhës të nji race që ka popullue Evropën juglindore prej Trieste në Greqi dhe prej Adriatikut në Karpatet,dhe randësi
e të cilës në historinë e qytetërimit nuk krahasohet me monumentet që ka lanë;Shqiptarët nga pikëpamja e zakonve,folklorit dhe etnografisë janë pjesë të nji grupi të madh të cilin mund ta quejmë TRAKO-ILIRO-MAQEDON.

Burimi:Bulletin de la Société de géographie de Lille 1886

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Sat Nov 05, 2011 9:59 am
by CERMENIKASI
Enfin M. Delecourt-Wincqz a parlé des
Albanais, de leur beau type, de leur caractère guerrier et
chevaleresque
Përkthim:
Dhe së fundi,M. Delcourt-Wincqz (M. Delkur-Vinkz) foli mbi Shqiptarët,mbi bukurinë e tyne,mbi karakterin luftarak dhe kalorësiak të tyne.

Burimi:Société Royale de Géographie 1892
Gallica.bnf.fr

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Mon Nov 21, 2011 11:39 pm
by CERMENIKASI
M G L. Jaray a constaté, sans aucune espèce
de parti-pris, que Diakovo. Ipek et Prizrend sont des villes presque entièrement albanaises ;
qu'à Prichtina et Mitrovitza, si proches de l'ancienne frontière serbe, les Albanais étaient
en grande majorité ; qu'il en était de même à Uskub, où les Serbes étaient très inférieurs
en nombre, non seulement aux Albanais, mais aussi — nous l'avons constaté personnelle
ment — aux Bulgares. Il faut donc admettre que, dans leur délimitation de l'Albanie sep-
tentrionale, les grandes puissances européennes, en attribuant ces différentes villes tant à
la Serbie qu'au Monténégro, ont tenu compte de la victoire serbe, sans prendre en consi-
dération le principe des. nationalités.
CAMILLE FIDEL

PERKTHIM:

M G L. Jaray ka konstatue,tue qëndrue i paanshëm,që Gjakova,Peja dhe Prizreni janë qytete gati krejtësisht shqiptar;që në Prishtinë dhe Mitrovicë,aq afër kufinit serb të maparshëm,Shqiptarët ishin në shumicë të madhe;që ashtu ishte dhe në Shkup ,ku Serbët ishin shumë ma pak në numër jo vetëm sesa Shqiptarët por edhe sesa Bullgarët.
Duhet pra të pranohet që në caktimin e kufijve të Shqipnisë,fuqitë e mëdhaja evropiane tue i dhanë këto qytete si Serbisë ashtu dhe Malit të Zi kanë marrë parasysh fitorën serbe , pa marrë në konsiderat principin e nationalitetëve.
CAMILLE FIDEL

BURIMI:Revue des Questions Coloniales et Maritimes JANAR 1914

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Tue Jan 31, 2012 10:09 pm
by ALBPelasgian
Albania suffered repeated invasion during the centuries of barbarian migration. In 395 the Visigoths passed through. The sixth century brought destructive attacks by Huns, Avars, and Slavs. Many Illyrians of the Dalmatian coast were forced southward into the Albanian Alps. There, with the southern Illyrian tribes, they were able to repulse the invaders and preserve their own identity. Some of the people of Thrace, to the east, also found refuge in the mountains of Albania.

New standard encyclopedia, Standard Educational Corp., Jan 1, 1978, p. A 255

http://history.howstuffworks.com/europe ... bania1.htm

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Tue Jan 31, 2012 10:16 pm
by ALBPelasgian
Of the Roman and half-Romanized ethnicities of the north Balkans only two escaped a complete Slavization in subsequent times: the Rumanians and the Albanians, who, proceeding from a Balkan-Roman departure point, are connected not only ...

The Linguistic Identity of Europe: The 62 languages of Europe, Gyula Décsy, Eurolingua, 2000

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Tue Jan 31, 2012 10:18 pm
by ALBPelasgian
Edith Durham per qendrueshmerine e origjinalitetit te shqiptareve:
All efforts to Slavize, Grecicize, or Ottomanize him have failed. The Romans did not succeed in subduing Illyria till AD 169

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1 ... 1708724743

Re: Quota per shqiptaret.

Posted: Tue Jan 31, 2012 10:38 pm
by ALBPelasgian
Albanians are the only Balkan nation, apart from the Greeks, which did not undergo assimilation to a Slavic language. Albanians are direct descendants of the Illyrians...

Ethnic groups and population changes in twentieth-century ... - Page 356, Piotr Eberhardt - 2003