"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Album

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#661

Post by TeuAL » Thu Mar 07, 2019 3:31 am

Ne vepren ngjitur me duket eshte Durresi. Keto dy pamje une i shoh per here te pare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#662

Post by Arbëri » Fri Jan 31, 2020 11:42 pm

"ALBANIA" E KONICËS (VITI 1893)

DASMË NË GOSTIVAR

"Albania" botonte edhe lajme nga jeta e njerëzve të njohur. Në vitin 1893 ajo shkruante për tri dasma të njerëzve të njohur, ndër to edhe për martesën e Qamil begut, djalit të Jashar Begit. Dasma në Gostivar kishte zgjatur një javë dhe me mysafirë nga 18 kazara.
Untitledjkl.png


Jashar Bej Shkupi eshtë donatori i Alfabetit të gjuhës shqipe, kurse djali i tij ka qenë delegat në Kongresin e Manastirit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: ALBUM1

#663

Post by TeuAL » Tue Jun 30, 2020 11:40 pm

Marku wrote:
Tue Jan 25, 2011 5:49 pm
Constantin Lecca

"Albanez"


Image
Po e postoj ketu "Albanez", veper e piktorit Rumun Constantin Lecca (1807 - 1887), m.q.se eshte tek te humburat.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Fotografi historike”