Page 1 of 1

Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Sun Jul 19, 2009 2:48 pm
by albotrimi
Arta wrote:Our 'Fustanella' has been worn in every region of the Balkans where Albanians have lived, and every region has songs for it as well.
Krahasoheni pak kete valle me kete valle <<greke>> te kesaj pikture te lashte

Image

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Sun Jul 19, 2009 6:18 pm
by Zeus10
Shume, shume interesante, ngjashmeria eshte e jashtezakonshme. Falemnderit per prurjen.

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Sat Aug 29, 2009 9:26 pm
by Zeus10
Le te krahasojme me fotografite e mesiperme kete fotografi qe i perket shek. te 14 Para Krishtit, dhe i perket qyteterimit minoik:

Image

gjithashtu dhe me kete foto te arberesheve te Italise:

Image

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Mon Sep 21, 2009 4:10 pm
by IllyriankinG
Është mëkat që akademia jonë e shkencave, në vënd që të meret me hulumtime të tilla, dhe të bojtojë rezultatet, është kthyer në një portë futbolli ku bëjnë gola të gjithë akademitë e vendeve fqinjë.
Turp!
Turp!
Turp!

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Fri Nov 05, 2010 5:51 pm
by Zeus10
Ngjashmerine cizmes akease me ate shqiptare e kane vene re dhe autoret e huaj:

Image

Image

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Mon May 28, 2012 7:57 pm
by Zeus10
Illyria-Apollonia, AR Denarius, Mid 1st century BC, Bionos and Mnasen as Magistrates
BIWNOS
Laureate head of Apollo left
A | P | O | L
Three nymphs, hand in hand, dancing around the fire of the Nymphaeum
MNASHN in exergue
18mm x 20mm, 3.90g, 6h
Maier 139
Kjo monedhe e Apollonise, permban nje figure te nje valle te lashte, qe eshte shume e ngjashme me vallen e sotme tradicionale shqiptare:

Image
Image
Image
Image

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Fri May 08, 2015 5:22 pm
by Zeus10
Image

Ngjashmeria eshte mbreselenese.

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Thu Jul 27, 2017 8:37 pm
by Zeus10
llambador.jpg
Kostum gruaje I quajtur: Llambador, ose ndryshe "shndrites"

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Sat Dec 01, 2018 1:21 am
by Bana
Eshte kenaqesi kur shikon me keto foto lashtesine e preardhjes sone -bravo-

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Tue Dec 18, 2018 11:12 pm
by Arbëri
Loja e gugjave ne Dardani p.e.s edhe ne shek XXI akoma luhet kjo loje te ne 🇦🇱
48374301_1927691400678038_759715754009427968_n.jpg

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Sat Feb 23, 2019 1:26 am
by TeuAL
Pamje me kostume popullore Shqiptare, ne sfond fortesa e Durresit (nga www):

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Sat Feb 23, 2019 1:32 am
by TeuAL
Ne kete dokument te shehullit XVI, me veshje nga vende te ndryshme, ka vizatime me veshje te burrave Shqiptare:

vijon . . .

Re: Valle dhe kostume ne lashtesi dhe tani.

Posted: Sat Feb 23, 2019 1:33 am
by TeuAL
vijon . . .