Page 8 of 8

Re: ALBUM I LUFTETARIT SHQIPTAR NEPER SHEKUJ.

Posted: Sun Nov 30, 2014 12:25 pm
by Kastrioti1443
Zeus10 wrote:Nese ka nje tipar qe spikat tek shqiptari, eshte karrakteri i tij luftarak. Pergjate gjithe historise se njohur, shqiptari eshte pershkruar si MARTIAL RACE, nje epitet qe nuk gjen te ngjashem per asnje race tjeter. Shqiptaret kane qene luftetaret me te mire evropiane, ka qene ajka e cdo ushtrie,

Image

ata percaktonin fatin e betejes, dhe kjo karraktestike nuk ishte e lindur prej hicit, por prej trashegimise luftarake te te pareve te tyre.

Do ju lutesha te sillnit, cdo citim, cdo fotografi, ku shqiptaret paraqiten te tille(edhe sikur te jete sjelle me pare). Po e hedh une te paren:

Image
Ha interesant sesi permendet emri '' grek'' pa ndonje arsye ketu.... kur dihet qe stradiotet ishin te gjithe shqiptare.... per cfare grekesh epiri e ka fjeln ky... ata jane te gjithe arbereshet qe edhe sot i kendojne Morse dhe Epirit.... ky emertimi fetar grek dhe me pas krijimi i ksaj etnie ne 1831 e ka shkaterruar historine e balllkanit dhe tonen.

Re: ALBUM I LUFTETARIT SHQIPTAR NEPER SHEKUJ.

Posted: Wed Jan 14, 2015 7:55 pm
by Zeus10

As such, the Albanians are nowadays the best soldiers in European Turkey. They have the highest degree of force, agility and ardour, and all the other qualities needed by warriors. If they had the same training and discipline, they would be equal and perhaps superior to the best European troops. But since they live in an uncivilised country, they do not know how to make war with skill. They do so simply using their instinct, and can only fight small-scale battles well. No shooter is better at finding his target; no troop is better at choosing a defensive site, and defends it with such vigour. These advantages are compounded by the speed of their attacks on the enemy, and by their constant capacity to deceive their foes. Scattered, when they are on the retreat, they lay in ambush behind boulders or bushes, and when the terrain offers no suitable shelter, they dig holes in the ground in which they nestle. But when they attack, they all run forth together, and no troops can resist their élan

.

“Voyage militaire dans l’Empire Othoman” (Military Journey through the Ottoman Empire), Paris 1829
Félix de Beaujour

Re: ALBUM I LUFTETARIT SHQIPTAR NEPER SHEKUJ.

Posted: Tue Jun 30, 2015 12:03 pm
by rrëqebull
rrëqebull wrote:
illyrianboyful wrote:Image

Pashko Vasa Shkodrani
Më 30 qershor 1825, lind në Shkodër Pashko Vasa, veprimtar i Rilindjes Kombëtare, shpallësi i parë themeltar i Pavarësisë Kombëtare, me thirrjen:
E MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA:
FEJA E SHQYPTARIT ASHT SHQYPTARIA!
Kjo është shpallja e pavarësisë së çdo Shqiptari nga nacionalizmat perandoriste osmano-arabe (islamiste), bizantino-vatikanase (kristianiste), dhe nga cilado ideologji tjetër kundra-shqiptare, qoftë nacionaliste apo internacionaliste.

Ata që nuk i përmbahen, vetvetiu vetë-shpallen skllevër në shërbim të të huajve për shkombëtarizimin dhe skllavërimin e bashkëkombësve nga të huajt.


#RiÇlirim #RiBashkim #RiRilindje
Bashkëkombës,
Gëzuar 190 vjetorin e lindjes së Pashko Vasës!

Re: ALBUM I LUFTETARIT SHQIPTAR NEPER SHEKUJ.

Posted: Mon Aug 03, 2015 6:38 pm
by Zeus10
Foto e vitit 1915, luftetare shqiptare me fustanelle:
Image

Re: ALBUM I LUFTETARIT SHQIPTAR NEPER SHEKUJ.

Posted: Wed Dec 13, 2017 5:04 am
by Arbëri
Luftëtarët shqiptar me plisa në kokë çliruan Maqedoninë!

Bëhet fjalë për njësitin ushtarak “Luboten”, i Gajur Derallës nga Tetova.
Në këtë foto shihen qartë luftëtarët shqiptar të armatosur me pushka, ndërsa përveç uniformës ushtarake, në kokë kanë plisin e bardh. Mësohet se Gajur Deralla e ka udhëhequr këtë njësit gjatë luftës së dytë botërore.
Publikimin e kësaj fotoje të rrallë e ka publikuar Eugen Shehu. Ai shkruan se Shqipërinë lindore ose Maqedoninë shqiptare e ka çliruar batalioni “Luboteni”, ndërsa si qendër ka qenë Tetova.
23722353_1463119303801919_6360945193261446374_n.jpg

Re: ALBUM I LUFTETARIT SHQIPTAR NEPER SHEKUJ.

Posted: Sat Dec 16, 2017 12:26 am
by Arbëri
Trimat Kumanovarë gjatë luftës ne Maqedoni (Foto ,Sllupçan,2001)

22687617_1437090993071417_690563701310926532_n.jpg

Re: ALBUM I LUFTETARIT SHQIPTAR NEPER SHEKUJ.

Posted: Sun Nov 11, 2018 7:42 pm
by Arbëri
Kryengritja shqiptare në Strugë
Nga gazeta e kohës në gjuhën Gjermane .

45798881_1877176855729493_6880192988606103552_n.jpg