"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Fustanella, pamje permes fotografise dhe piktures

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
Marku
Honored Member
Honored Member
Posts: 331
Joined: Mon Sep 20, 2010 4:45 pm
Gender: Male

FUSTANELLA PROV

#31

Post by Marku » Sun Dec 18, 2011 5:57 pm

Image
"Sihariq, moj Bubullinë
se vran' Mustabej Dangllinë
T'ma kesht pruarë të gjav
u' burr' tim doj të marr."
[/b]

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: FUSTANELLA

#32

Post by Trojan » Sun Dec 18, 2011 10:31 pm

Henry Warren - The Dance Of The Palikars

Image

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: Fotografija të fustanellës

#33

Post by Trojan » Sun Dec 18, 2011 10:33 pm

Admin keto qe ke transferuar ketu nuk jane Fotografi....

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Fotografija të fustanellës

#34

Post by ALBPelasgian » Mon Dec 19, 2011 11:36 am

Vellezer,

Verejtjet tuaja te arsyeshme ua percolla admin. dhe stafit te moderatoreve. Jam i sigurte qe do te kene mirekuptim te plote per ta ndryshuar titullin!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Hymniarber
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1015
Joined: Tue Jun 02, 2009 5:04 am
Gender: Male
Location: Arbëria

Re: Fotografija të fustanellës

#35

Post by Hymniarber » Mon Dec 19, 2011 1:22 pm

Pas verrejtjeve tuaja, titulli i temes ndryshohet ne:
" Fustanella, pamje permes fotografise dhe piktures".
Ne temen kryesore: "Fustanella", synojme qe te provojme neperpermjet pamjeve dhe analizes, qe fustanella eshte nje veshje e sterlashte shqiptare, qe jo vetem qe nuk u importua prej kombeve te vjeter apo te rinj, por dhe u morr prej nesh dhe ne menyre cinike sherben sot si objekt manipulimi, si psh ne rastin e evzoneve:

Image

qe automatikisht krijon idene E GABUAR, qe kjo veshje eshte dhe greke qe ne krye te heres, duke plotesuar nje boshllek shume te madh etnografik ne formatin e munguar te etnicitetit grek.
Pamjet fotografike dhe pikturat pa komente dhe sidomos ato me komente dhe elemente, qe keqdrejtojne qenjen shqiptare te saj, do te sillen ne kete teme thjeshte per estetiken.
Do i lutesha moderatoreve qe kane akses ne temen kryesore, qe ti zhvendosin gradualisht pamjet e thata, ne kete teme, sigurisht kur koha dhe mundesite tjau lejojne kete gje.
Fere libenter homines id quod volunt credunt
Image

User avatar
Marku
Honored Member
Honored Member
Posts: 331
Joined: Mon Sep 20, 2010 4:45 pm
Gender: Male

Re: Fustanella, pamje permes fotografise dhe piktures

#36

Post by Marku » Mon Dec 19, 2011 5:01 pm

Ato dy fotografija qe i postova, ku mbaruan? :?
"Sihariq, moj Bubullinë
se vran' Mustabej Dangllinë
T'ma kesht pruarë të gjav
u' burr' tim doj të marr."
[/b]

aco_n_dio
Junior Member
Junior Member
Posts: 3
Joined: Sun Sep 25, 2011 10:58 am
Gender: Male

Re: Fustanella, pamje permes fotografise dhe piktures

#37

Post by aco_n_dio » Mon Dec 19, 2011 5:40 pm

qe automatikisht krijon idene E GABUAR, qe kjo veshje eshte dhe greke qe ne krye te heres
nay... the arvanites not have to be the right to boast for fustanella .
In that case this picture is honor.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4226
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Fustanella, pamje permes fotografise dhe piktures

#38

Post by Zeus10 » Mon Dec 19, 2011 6:39 pm

Image
Image
Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Marku
Honored Member
Honored Member
Posts: 331
Joined: Mon Sep 20, 2010 4:45 pm
Gender: Male

Re: Fustanella, pamje permes fotografise dhe piktures

#39

Post by Marku » Fri Dec 23, 2011 6:41 pm

Ket imazh ia dedikoj Adrianes... :D

"Harku i Adrianit"

1855

Image
"Sihariq, moj Bubullinë
se vran' Mustabej Dangllinë
T'ma kesht pruarë të gjav
u' burr' tim doj të marr."
[/b]

Socio
Star Member
Star Member
Posts: 693
Joined: Thu Sep 03, 2009 12:44 pm
Gender: Male

Re: Fustanella, pamje permes fotografise dhe piktures

#40

Post by Socio » Fri Dec 23, 2011 8:06 pm

aco_n_dio wrote:
qe automatikisht krijon idene E GABUAR, qe kjo veshje eshte dhe greke qe ne krye te heres
nay... the arvanites not have to be the right to boast for fustanella .
In that case this picture is honor.
More like theft, abuse and deformation:

Image
One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Fustanella, pamje permes fotografise dhe piktures

#41

Post by Adriana » Sat Dec 24, 2011 10:25 am

Marku wrote:Ket imazh ia dedikoj Adrianes... :D

"Harku i Adrianit"

1855

Image


:o Shume te faleminderit Marku!!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Marku
Honored Member
Honored Member
Posts: 331
Joined: Mon Sep 20, 2010 4:45 pm
Gender: Male

Re: FUSTANELLA

#42

Post by Marku » Sun Dec 25, 2011 12:21 pm

Image
"Sihariq, moj Bubullinë
se vran' Mustabej Dangllinë
T'ma kesht pruarë të gjav
u' burr' tim doj të marr."
[/b]

User avatar
Marku
Honored Member
Honored Member
Posts: 331
Joined: Mon Sep 20, 2010 4:45 pm
Gender: Male

FUSTANELLA PROV

#43

Post by Marku » Tue Dec 27, 2011 5:51 pm

Eugene Delacroix

Image
"Sihariq, moj Bubullinë
se vran' Mustabej Dangllinë
T'ma kesht pruarë të gjav
u' burr' tim doj të marr."
[/b]

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: FUSTANELLA

#44

Post by Trojan » Mon Jan 02, 2012 7:31 am

Eugène Delacroix - The Bride of Abydos

Image

User avatar
Marku
Honored Member
Honored Member
Posts: 331
Joined: Mon Sep 20, 2010 4:45 pm
Gender: Male

Re: FUSTANELLA

#45

Post by Marku » Mon Jan 02, 2012 11:44 am

Eugene Delacroix

"Skica per pikturen perfundimtare te Kontit De Pallatiano"

Image
"Sihariq, moj Bubullinë
se vran' Mustabej Dangllinë
T'ma kesht pruarë të gjav
u' burr' tim doj të marr."
[/b]

Post Reply

Return to “Fotografi historike”