Page 1 of 2

Ahmet Zogu

Posted: Sat Jan 07, 2012 5:08 pm
by Stilian
AHMET ZOGU DHE GERALDINA NE SUEDI
Image

ZOGU NE ANGLI
Image

AHMET ZOGU DHE GERALDINA GJATE MARTESES
Image

Ahmet Zogu

Posted: Sat Jan 07, 2012 8:10 pm
by Stilian
ZOGU
Image

MARTESA E ZOGUT
Image

KONTI CIANO FIRMOS SI TESTIMONI I ZOGUT
Image

Re: FOTO TE SHQIPERISE

Posted: Sat Jan 07, 2012 8:13 pm
by Stilian
MARTESA E ZOGUT
Image

ZOGU ME NUSEN DHE MOTRAT
Image

ZOGU ME FAMILIEN
Image

Re: Ahmet Zogu

Posted: Sun Jan 08, 2012 8:37 pm
by Stilian
AHMET ZOGU
Image

Re: Ahmet Zogu

Posted: Wed Nov 14, 2012 6:26 pm
by Arbëri
Pamje pas zhvarrosjes së eshtrave të Ahmet Zogut sot në ParisKjo fotografi është bërë nga fotografi i Ministrisë së Jashtme franceze Frederic De-La-Mure dhe është dërguar në redaksitë e mediave sot pasdite nga Ambasada e Francës në Shqipëri. Tregon momentin e zhvarrosjes së eshtrave të Ahmet Zogut nga varrezat në Paris. Arkivoli me eshtrat e Zogut që duket në këtë foto do të mbërrijë në Tiranë në 16 nëntor. Një ditë më pas në 17 nëntor në Pallatin e Brigadave do të zhvillohet një ceremoni zyrtare.

“Mberritja e eshtrave te mbretit Ahmet Zogu nga Parisi ne Tirane është parashikuar më 16 nentor, ndersa me 17 nentor, diten e çlirimit te Tiranes, jane parashikuar homazhe tek Pallati i Brigadave. Me pas do te zhvillohet ceremonia shteterore e rivarrimit te eshtrave ne mauzoleumin e rindertuar mbreteror, tek Kodrat e Liqenit” – tha dy ditë më parë kreu i PLL, Ekrem Spahija. (a.n)

Re: Ahmet Zogu

Posted: Wed Nov 14, 2012 6:28 pm
by Arbëri
Pamje pas zhvarrosjes së eshtrave të Ahmet Zogut sot në Paris

Image

Kjo fotografi është bërë nga fotografi i Ministrisë së Jashtme franceze Frederic De-La-Mure dhe është dërguar në redaksitë e mediave sot pasdite nga Ambasada e Francës në Shqipëri. Tregon momentin e zhvarrosjes së eshtrave të Ahmet Zogut nga varrezat në Paris. Arkivoli me eshtrat e Zogut që duket në këtë foto do të mbërrijë në Tiranë në 16 nëntor. Një ditë më pas në 17 nëntor në Pallatin e Brigadave do të zhvillohet një ceremoni zyrtare.

“Mberritja e eshtrave te mbretit Ahmet Zogu nga Parisi ne Tirane është parashikuar më 16 nentor, ndersa me 17 nentor, diten e çlirimit te Tiranes, jane parashikuar homazhe tek Pallati i Brigadave. Me pas do te zhvillohet ceremonia shteterore e rivarrimit te eshtrave ne mauzoleumin e rindertuar mbreteror, tek Kodrat e Liqenit” – tha dy ditë më parë kreu i PLL, Ekrem Spahija. (a.n)

Re: Ahmet Zogu

Posted: Wed Nov 14, 2012 9:39 pm
by CERMENIKASI
Image
Mbretnesha Geraldinë me te birin

Re: Ahmet Zogu

Posted: Wed Nov 14, 2012 10:03 pm
by CERMENIKASI
Image
Mbreti Zog me familjen e tij

Re: Ahmet Zogu

Posted: Thu Nov 15, 2012 8:39 pm
by CERMENIKASI
Image

Re: Ahmet Zogu

Posted: Thu Nov 15, 2012 8:47 pm
by CERMENIKASI
Image
Deri tashti ky ishte varri i Mbretit Zog në Francë

Re: Ahmet Zogu

Posted: Sun Nov 18, 2012 2:40 am
by Kelmendi
Teksti i plote i Marrëveshjes ndermjet Ahmet Zogut dhe Kryeministrit Serb Nikolla PashiçTeksti i plote i Marrëveshjes ndermjet Ahmet Zogut dhe Kryeministrit Serb Nikolla Pashiç (marreveshje e nenshkruar ne vitin 1924 ne kembim te ndihmes qe serbet i dhane Zogut per tu rikthyer ne Shqiperi duke luftuar qeverine e F. Nolit).


Image


“1. Shqipëria impenjohet t’i bashkohet Jugosllavisë me bashkim personal.

2. Kryetar i shtetit shqiptar do të jetë Ahmet Zogu, që më vonë do të njohë dinastinë Karagjorgjeviq.

3. Qeveria Jugosllave, me gjithë mjetet diplomatike dhe ushtarake, do të njohë Ahmet Zogun si kryetar shteti …dhe i atribuon me një herë një kontribut vjetor të shtetit.

4. Ministria e Luftës Shqiptare do të anulohet dhe Shqipëria heq dorë që të ketë një ushtri Kombëtare.

5. Shqipëria do të mbajë një xhandarmëri aq të fortë sa të mbaj qetësinë e brendshme të vendit për të ndaluar e shfarosur çdo lëvizje të ngritur kundër Ahmet Zogut dhe kundër regjimit të vendosur prej tij.

6. Në këtë xhandarmëri do të bëjnë pjesë edhe oficerë rusë të ish ushtrisë të Gjeneralit Vrangel që tashti ndodhet në Jugosllavi. Qeveria Jugosllave do të mbajë atë xhandarmëri me mjete financiare dhe armë.

7. Në xhandarmëri mund të hyjnë për të shërbyer edhe oficerë jugosllavë dhe të tjerë që qeveria Jugosllave do të pranojë në interes të dy vendeve.

8. Midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë do të stabilizohet një bashkim doganor në bazë të së cilës akordohet liri e plotë e importimeve dhe eksportimeve të mallrave të dy vendeve. Edhe transiti nëpërmes kufijve të dy vendeve do të jetë i lirë për ushtarët e dy vendeve.

9. Përfaqësuesit e jashtëm Jugosllavë do të ngarkohen edhe për interesat e Shqipërisë, e cila heq dorë që të mbajë zyra diplomatike dhe konsullata të saja jashtë shtetit.

10. Qeveria shqiptare duhet të deklarojë pranë Konferencës të Ambasadorëve në Paris që tërheq pretendimin e saj për sovranitetin mbi Manastirin e Shën Naumit dhe Lokalitetet e Vermoshit e Kelmendit që mbeten në zotërimin e Jugosllavisë.

11. Kisha Ortodokse Shqiptare do të tërhiqet nga Patriarku i Kostandinopojes dhe do t’i bashkohet Hierarkisë Ortodokse të Beogradit, kështu dhe Myftinia Myslimane Shqiptare, do të varet nga ajo Jugosllave.

12. Qeveria shqiptare do të heqë dorë nga një politikë ngushtësisht kombëtare dhe nuk do të interesohet për elementin shqiptar jashtë kufijve të veta. Ajo impenjohet veç kësaj që të mos pranojë në tokën e saj kosovarët dhe elemente të ditur dhe të dyshimtë dhe segmentet e tyre kundërshtare të politikës jugosllave.

13. Për çdo koncesion që Shqipëria do të bëjë vendeve të tjera, ajo është e detyruar të marrë pëlqimin nga Jugosllavia.

14. Në qoftë se Jugosllavia është në luftë me Bullgarinë dhe Greqinë, Qeveria Jugosllave, do të ketë të drejtën të rekrutojë në Shqipëri një ushtri prej 25 mijë vullnetarësh me qëllim për t´i përdorur në frontin bullgaro-grek. Në rast gjendje lufte midis Italisë dhe të Greqisë kundrejt Shqipërisë, ushtria, jugosllave do të ketë të drejtë të okupojë gjithë tokën shqiptare për t’i siguruar kështu Shqipërisë gjithë tokën e saj nga invadimi eventual italian ose grek.

15. Qeveria Shqiptare nuk mund t´i deklarojë luftë asnjë shteti pa pëlqimin preventiv të Jugosllavisë.

16. Ky traktat është sekret dhe nuk mund të zbulohet e të shtypet pa pëlqimin e dy palëve”.)

Marrëveshja Nikolla Pashiç – Ahmet Zogu e gushtit të vitit 1924 …Arkivi Qendror i Shtetit, fondi 251, dosja 105, viti 1924, Citohet sipas Faton Mehmetaj, Veprimtaria kriminale e “Dorës së Zezë” serbe në trojet shqiptare, Prishtinë, 2004,f.207.


http://www.gazetatema.net/web/2012/11/1 ... la-pashic/

Re: Ahmet Zogu

Posted: Sun Nov 18, 2012 10:28 pm
by CERMENIKASI
Image

Re: Ahmet Zogu

Posted: Mon Nov 19, 2012 10:39 pm
by arianmarku
Kelmendi wrote:Teksti i plote i Marrëveshjes ndermjet Ahmet Zogut dhe Kryeministrit Serb Nikolla PashiçTeksti i plote i Marrëveshjes ndermjet Ahmet Zogut dhe Kryeministrit Serb Nikolla Pashiç (marreveshje e nenshkruar ne vitin 1924 ne kembim te ndihmes qe serbet i dhane Zogut per tu rikthyer ne Shqiperi duke luftuar qeverine e F. Nolit).


Image


“1. Shqipëria impenjohet t’i bashkohet Jugosllavisë me bashkim personal.

2. Kryetar i shtetit shqiptar do të jetë Ahmet Zogu, që më vonë do të njohë dinastinë Karagjorgjeviq.

3. Qeveria Jugosllave, me gjithë mjetet diplomatike dhe ushtarake, do të njohë Ahmet Zogun si kryetar shteti …dhe i atribuon me një herë një kontribut vjetor të shtetit.

4. Ministria e Luftës Shqiptare do të anulohet dhe Shqipëria heq dorë që të ketë një ushtri Kombëtare.

5. Shqipëria do të mbajë një xhandarmëri aq të fortë sa të mbaj qetësinë e brendshme të vendit për të ndaluar e shfarosur çdo lëvizje të ngritur kundër Ahmet Zogut dhe kundër regjimit të vendosur prej tij.

6. Në këtë xhandarmëri do të bëjnë pjesë edhe oficerë rusë të ish ushtrisë të Gjeneralit Vrangel që tashti ndodhet në Jugosllavi. Qeveria Jugosllave do të mbajë atë xhandarmëri me mjete financiare dhe armë.

7. Në xhandarmëri mund të hyjnë për të shërbyer edhe oficerë jugosllavë dhe të tjerë që qeveria Jugosllave do të pranojë në interes të dy vendeve.

8. Midis Shqipërisë dhe Jugosllavisë do të stabilizohet një bashkim doganor në bazë të së cilës akordohet liri e plotë e importimeve dhe eksportimeve të mallrave të dy vendeve. Edhe transiti nëpërmes kufijve të dy vendeve do të jetë i lirë për ushtarët e dy vendeve.

9. Përfaqësuesit e jashtëm Jugosllavë do të ngarkohen edhe për interesat e Shqipërisë, e cila heq dorë që të mbajë zyra diplomatike dhe konsullata të saja jashtë shtetit.

10. Qeveria shqiptare duhet të deklarojë pranë Konferencës të Ambasadorëve në Paris që tërheq pretendimin e saj për sovranitetin mbi Manastirin e Shën Naumit dhe Lokalitetet e Vermoshit e Kelmendit që mbeten në zotërimin e Jugosllavisë.

11. Kisha Ortodokse Shqiptare do të tërhiqet nga Patriarku i Kostandinopojes dhe do t’i bashkohet Hierarkisë Ortodokse të Beogradit, kështu dhe Myftinia Myslimane Shqiptare, do të varet nga ajo Jugosllave.

12. Qeveria shqiptare do të heqë dorë nga një politikë ngushtësisht kombëtare dhe nuk do të interesohet për elementin shqiptar jashtë kufijve të veta. Ajo impenjohet veç kësaj që të mos pranojë në tokën e saj kosovarët dhe elemente të ditur dhe të dyshimtë dhe segmentet e tyre kundërshtare të politikës jugosllave.

13. Për çdo koncesion që Shqipëria do të bëjë vendeve të tjera, ajo është e detyruar të marrë pëlqimin nga Jugosllavia.

14. Në qoftë se Jugosllavia është në luftë me Bullgarinë dhe Greqinë, Qeveria Jugosllave, do të ketë të drejtën të rekrutojë në Shqipëri një ushtri prej 25 mijë vullnetarësh me qëllim për t´i përdorur në frontin bullgaro-grek. Në rast gjendje lufte midis Italisë dhe të Greqisë kundrejt Shqipërisë, ushtria, jugosllave do të ketë të drejtë të okupojë gjithë tokën shqiptare për t’i siguruar kështu Shqipërisë gjithë tokën e saj nga invadimi eventual italian ose grek.

15. Qeveria Shqiptare nuk mund t´i deklarojë luftë asnjë shteti pa pëlqimin preventiv të Jugosllavisë.

16. Ky traktat është sekret dhe nuk mund të zbulohet e të shtypet pa pëlqimin e dy palëve”.)

Marrëveshja Nikolla Pashiç – Ahmet Zogu e gushtit të vitit 1924 …Arkivi Qendror i Shtetit, fondi 251, dosja 105, viti 1924, Citohet sipas Faton Mehmetaj, Veprimtaria kriminale e “Dorës së Zezë” serbe në trojet shqiptare, Prishtinë, 2004,f.207.


http://www.gazetatema.net/web/2012/11/1 ... la-pashic/
Athua ta ketë parë ndonjëherë origjinalin e këtij dokumenti autori i artikullit?!!!

Re: Ahmet Zogu

Posted: Mon Dec 24, 2012 10:17 pm
by CERMENIKASI
Image
Përurohet shtatorja e mbretit Zogu i I në Tiranë
24 dhjetor 2012

Re: Ahmet Zogu

Posted: Tue Dec 25, 2012 11:09 pm
by Arbëri
Nejse eshtrat qe i sollen , por nuk e kuptoj ne kete rast pse i ngriten edhe permendore ?!