Page 1 of 1

Shkup 1908

Posted: Thu Apr 09, 2015 3:55 pm
by Zeus10
Image

Në Shkup, sipas statistikave të vitit 1908-1909, shumica e popullatës ka qenë shqiptare. Kjo statistikë që shihni në dokumentin më poshtë, mendohet se është e realizuar nga pushteti i kohës, pra nga Perandoria Osmane.

Sipas saj, në Shkup, para një shekulli, kanë jetuar 50.258 shqiptarë, 9264 serbë dhe 29.080 bullgarë (asnjë maqedonas, siç quhen sot).