"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#1

Post by TeuAL » Sat Jul 23, 2022 10:26 am

Pamje(nga delCampe) e nje ekipi futbolli ne Durres ne vitin 1922.
vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#2

Post by TeuAL » Sat Jul 23, 2022 10:30 am

Durresi ne nje kartoline te vitit 1941.

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#3

Post by TeuAL » Sat Jul 23, 2022 10:36 am

Pamje e Shkodres gjate luftes se pare boterore.

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#4

Post by TeuAL » Sat Jul 23, 2022 10:41 am

Nje rruge ne Tirane ne vitin 1919.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#5

Post by TeuAL » Sat Jul 23, 2022 10:59 am

Pamje nga nje rruge ne Shqiperi, nuk jepet emer qyteti ose fshati, as date. Eshte ne mes te nje vargu kartolinash me pamje nga Durresi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#6

Post by TeuAL » Thu Jul 28, 2022 2:50 am

TeuAL wrote:
Sat Jul 23, 2022 10:30 am
Durresi ne nje kartoline te vitit 1941.

vijon . . .
Mendoj qe pamja e paraqitur ne kartolinen e vitit 1941 eshte ana lindore e ballkonit te forteses se Durresit. Piktori duhet te kete qene prane bibliotekes se Durresit me veshtrim drejt segmentit ndermjet kullave nr.2 dhe nr.3 te ballkonit-citadeles(shih kullat 1, 2 dhe 3 ne ngjitje) te forteses. Ne ngjitje eshte pamja e vitit 1941 dhe pamje te asaj zone ne vitet 2000 (imazhet e viteve 2000 jane nga www).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#7

Post by TeuAL » Mon Aug 15, 2022 8:58 am

TeuAL wrote:
Thu Jul 28, 2022 2:50 am
TeuAL wrote:
Sat Jul 23, 2022 10:30 am
Durresi ne nje kartoline te vitit 1941.

vijon . . .
Mendoj qe pamja e paraqitur ne kartolinen e vitit 1941 eshte ana lindore e ballkonit te forteses se Durresit. Piktori duhet te kete qene prane bibliotekes se Durresit me veshtrim drejt segmentit ndermjet kullave nr.2 dhe nr.3 te ballkonit-citadeles(shih kullat 1, 2 dhe 3 ne ngjitje) te forteses. Ne ngjitje eshte pamja e vitit 1941 dhe pamje te asaj zone ne vitet 2000 (imazhet e viteve 2000 jane nga www).
Pjesa e forteses se Durresit, per te cilen kam folr me lart, nje ane e citadelles ndermjet 2 kullave rrethore, duket qarte tek nje veper arti e piktorit Gabriele Carelli. Vepra titullohet "Durazzo, Albania", shek 19th. Pamja e vepres ne ngjitje eshte nga www (ankandet e kaluara).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#8

Post by TeuAL » Thu Dec 01, 2022 11:44 am

Nje pamje e hershme nga nje rruge ne Tirane.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#9

Post by TeuAL » Fri Dec 09, 2022 5:39 pm

Fortesa Ilire e Durresit

Nje pamje e rralle e forteses se Durresit ndertuar nga Perandori Anastas Durrsaku:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#10

Post by TeuAL » Sat Dec 10, 2022 9:55 pm

Durresi ne nje pamje nga e njejta flete interneti si me lart.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#11

Post by TeuAL » Sat Dec 10, 2022 10:08 pm

Bishani, fari, ne nje pamje nga e njejta flete interneti si me lart.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#12

Post by TeuAL » Sat Dec 17, 2022 11:14 pm

Pamje nga Durresi, nga e njejta flete www.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#13

Post by TeuAL » Sun Mar 26, 2023 1:49 am

Mbi amfiteater dhe prane rrethimit mbrojtes te ndertuar nga perandori Anastas durresaku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ndertimet mesjetare mbi amfiteater tregojne mjeshteri ne ndertimin e shtepive mbi struktura ne forme harku, pa i demtuar ato, duke bere ndertimin e mureve sipas harkoresh te buta, me pamje te hijshme dhe duke ruajtur rruget antike. Tek vendi i shtepive djathtas sot eshte hyrja e amfiteatrit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#14

Post by TeuAL » Sun Mar 26, 2023 10:57 am

TeuAL wrote:
Sun Mar 26, 2023 1:49 am
Mbi amfiteater dhe prane rrethimit mbrojtes te ndertuar nga perandori Anastas durresaku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ndertimet mesjetare mbi amfiteater tregojne mjeshteri ne ndertimin e shtepive mbi struktura ne forme harku, pa i demtuar ato, duke bere ndertimin e mureve sipas harkoresh te buta, me pamje te hijshme dhe duke ruajtur rruget antike. Tek vendi i shtepive djathtas sot eshte hyrja e amfiteatrit.
. . . vijon

Ngjitur eshte pamja sot e kesaj rruge:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 745
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album_2, pamje te vendit gjate shekullit XX

#15

Post by TeuAL » Thu Jun 08, 2023 10:08 pm

Lagjja e Stanit ne Durres ne nje kartoline, viti ?, shihen ndertesa, femije dhe nje ushtar.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tolerancë zero të pavërtetës.

Post Reply

Return to “Fotografi historike”