"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

FUSTANELLA

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 453
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: FUSTANELLA

#1351

Post by TeuAL » Thu Sep 21, 2017 6:04 am

Fotografi Frédéric Boissonnas(1858-1948) ka fotografuar femijet e tij te veshur me fustanella. Fotot jane bere ne periudhen 1908-1913. Ne te dyten eshte vete Frédéric Boissonnas, i veshur me fustanelle, ne piknik.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3808
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: FUSTANELLA

#1352

Post by Arbëri » Sun Nov 12, 2017 6:33 pm

Jashar bej Shkupi ( Ne Fustanelle)
Jashar bej Shkupi është një politikan shqiptar ka lindur në vitin 1860 në Shkup dhe ka vdekur në vitin 1919 në Stamboll.

Ka qenë kryetari i Degës së Lidhjes Shqiptare të Prizrenit për Sanxhakun e Shkupit dhe prefekt i Shkupit nga muaji dhjetor në vitin 1880 gjer në muajin prill të vitit 1881. Kontribut të madhë dha në finansimin e arsimit shqip në Shkup. Me mjete të veta matriale bëri renovimin e objekteve e monumenteve kulturoro historike të Shkupit.

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 453
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: FUSTANELLA

#1353

Post by TeuAL » Sun Jun 03, 2018 6:30 am

Shqiptare ne vitin 1903 nga aparati i F. Boissonnas.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 453
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: FUSTANELLA

#1354

Post by TeuAL » Sat Jul 21, 2018 11:22 am

Veshje Shqiptare ne muze ne Edinburg.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Fotografi historike”