Page 91 of 91

Re: FUSTANELLA

Posted: Thu Sep 21, 2017 6:04 am
by TeuAL
Fotografi Frédéric Boissonnas(1858-1948) ka fotografuar femijet e tij te veshur me fustanella. Fotot jane bere ne periudhen 1908-1913. Ne te dyten eshte vete Frédéric Boissonnas, i veshur me fustanelle, ne piknik.

Re: FUSTANELLA

Posted: Sun Nov 12, 2017 6:33 pm
by Arbëri
Jashar bej Shkupi ( Ne Fustanelle)
Jashar bej Shkupi është një politikan shqiptar ka lindur në vitin 1860 në Shkup dhe ka vdekur në vitin 1919 në Stamboll.

Ka qenë kryetari i Degës së Lidhjes Shqiptare të Prizrenit për Sanxhakun e Shkupit dhe prefekt i Shkupit nga muaji dhjetor në vitin 1880 gjer në muajin prill të vitit 1881. Kontribut të madhë dha në finansimin e arsimit shqip në Shkup. Me mjete të veta matriale bëri renovimin e objekteve e monumenteve kulturoro historike të Shkupit.

Image

Re: FUSTANELLA

Posted: Sun Jun 03, 2018 6:30 am
by TeuAL
Shqiptare ne vitin 1903 nga aparati i F. Boissonnas.

Re: FUSTANELLA

Posted: Sat Jul 21, 2018 11:22 am
by TeuAL
Veshje Shqiptare ne muze ne Edinburg.