"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Album

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Album

#46

Post by alfeko sukaraku » Mon Dec 14, 2009 9:57 pm

ALBPelasgian wrote:
alfeko sukaraku wrote:alb

ceshtja e kishave edhe e xhamive ne truajet shqiptare ,nuk eshte kendveshtruar me rendesin e duhur.

Sote dijetaret me te medhenje shqiptare nuk e kane aspak parasysh se serbi me grekun i quajten te rraces se tyre shqiptaret qe i feezuan,po keshtu edhe turku.
Mynxyra dhe fataliteti historik i shqiptareve eshte se nuk e kane pasur me kohe nje Kishe te Pavarur Ortodokse Shqiptare, ku gjuhe e liturgjise dhe e meshes te ishte gjuha e besimtareve: shqipja. Kete mungese e shfrytezuan se pari Bizantinet me Kishen Fanariote - Patriarkanen duke na e 'greqizuar' popullaten tone ortodokse jugore. Me pas, me formimin e Ekzarkatit - Kisha e Pavarur Ortodokse e Bullgareve, popullata lindore shqiptare e ritit ortodoks na u bullgarizua (Ohri, Manastiri, Prilepi, etj) dhe Kisha Autonome Serbe e cila na e serbizoi popullsine ortodokse shqiptare.

Pa mendo njehere: sikur te mos e kishim Kishen Ortodokse Autoqefale qe na e krijoi Noli? Cfare do te ndodhte? Padyshim, greqizimi, bullgarizimi dhe serbizimi do te kishin permase te pafundme, shkaterrimtare.

Fatkeqesisht, Autoqefaline e Kishes Shqiptare Ortodokse qe e krijoi Noli dhe e perforcoi Zogu, e shkaterruan keto vite te pas nendhjeta ku ne krye te Kishes Ortodokse Shqiptare na u parashutua nje kryeprift i besuar i Patriarkanes.
pikerisht kjo ceshtje permban brenda saj historin e vertet te shkaterrimit tone si kombi me i madhe i ballkanit.As myslimanet edhe as te krishteret nuk e lejuan shkrimin e kendimin e shqipes,ketu perfituan grekoserbet e ndertuan kombet e tyre me shqiptare te feezuar.po ta njohim me mire kete ceshtje do njohim greqizimin e arvanitve.

Edhe perse jetojm ne shek 21 ,personalizisht u skandalizova kur pash myslimanet ,diten e barjamit ne qender te tiranes ,te ngrinin bythen perpjet.Bytha eshte e tyre edhe ler ta bejne c te duan,por ne qender te tiranes nukmunde ti drejtohesh shqiptarve ne gjuhen arabe..kjo eshte injorance -paturpesi -idiotllek edhe mbi te gjitha perhapje e nje gjuhe te huaj per shqiptaret.

A nuk do ishte me e mire qe ai hoxhe ti drejtohej besimtarve me fjale shqipe?Apo nuk kupton zoti shqip?...kaq injorant jemi saqe nuk behen me injorant.

Po keshtu edhe gjenerali anastas janullaqi edhe grekezimi qe po ju bene shqiptarve duke ju mesuar gjuhen greke.

kjo pike do dituri edhe vetndergjgjegjie kombetare.

Nuk njohe shume per Nolin -nga shkodra ne vlore-por njoheme shume per at gjergj fishten ,i cili pafrike munde te ishte shembulli me i mire i nje fetari shqiptare...po keshtu edhe Kristo Negovani.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#47

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 8:15 am

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#48

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 8:17 am

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#49

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 8:18 am

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#50

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 8:19 am

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#51

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 8:20 am

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#52

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 8:22 am

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#53

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 8:24 am

Image


Fotografi e vitit 1904.
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#54

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 9:34 am

Foto e vitit 1941

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#55

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 9:35 am

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#56

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 9:37 am

Vitet 40


Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#57

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 9:38 am

Nusja

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#58

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 9:40 am

Gravure e vitit 1737


Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#59

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 9:41 am

Suli,Albania 1836

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#60

Post by Mallakastrioti » Tue Dec 22, 2009 10:28 am

Katundar prej Barbulloshi-viti 1929


Image
Image

Post Reply

Return to “Fotografi historike”