"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Album

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3804
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#586

Post by Arbëri » Fri Feb 01, 2013 7:32 pm

Punim i mire ,
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3804
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#587

Post by Arbëri » Sat Feb 02, 2013 9:00 pm

Konvertimi me dhune i shqiptareve Musliman/Katolike ne ate Ortodokse !
Foto nga Mali i Zi -Plave dhe Gusi .

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#588

Post by Mallakastrioti » Sun Feb 03, 2013 3:48 pm

Two Albanian men and one woman hanged while Serbian Chetniks and German Nazis are watching (1944)

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#589

Post by Mallakastrioti » Tue Feb 05, 2013 10:36 pm

Fototeka Marubi.

(Jo informacione rreth vitit)

Image
Image

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Album

#590

Post by erix77 » Wed Feb 06, 2013 4:09 pm

Mallakastrioti wrote:Fototeka Marubi.

(Jo informacione rreth vitit)

Image
Duhet te jete maj ose qershor 1913
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#591

Post by Mallakastrioti » Mon Feb 11, 2013 2:24 pm

Gjama e burrave perreth te vdekurit. Mirdite, viti 1930.

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#592

Post by Mallakastrioti » Mon Feb 11, 2013 6:12 pm

Nuk duhet te kete qene shume e ndryshme Donika Kastrioti kur u vesh nuse. Besoj se pak a shume edhe Donika keshtu u vesh.

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#593

Post by Mallakastrioti » Sat Feb 16, 2013 4:38 pm

Fototeka "Marubi"

(Vitet '30 ? )

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#594

Post by Mallakastrioti » Sat Feb 16, 2013 4:40 pm

Fototeka "Marubi"

Viti 1933

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#595

Post by Mallakastrioti » Sat Mar 02, 2013 9:07 pm

Siç duket paska dashur alkolin dhe femrat Fyhreri, por ne kete rast qenkan Helgat qe çojne Hitlerin ne shtrat (...per te fjetur).
:)

Berlin 1942

Image
Image

Gazmend
Senior Member
Senior Member
Posts: 100
Joined: Sun Feb 24, 2013 8:40 pm
Gender: Male

Re: Album

#596

Post by Gazmend » Sun Mar 03, 2013 6:58 pm

haha, shih Hitleri i pire e me femra gjokszhveshura !!

Kjo duhet te jete ndonje fotomontazhe moderne !

hahaha

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#597

Post by Mallakastrioti » Tue Mar 05, 2013 9:40 pm

Viti 1923
(Marubi?)

Image
Image

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#598

Post by CERMENIKASI » Tue Mar 12, 2013 9:05 pm

Image
Esad Toptani 1863-1920
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#599

Post by CERMENIKASI » Tue Mar 12, 2013 9:32 pm

Image
Princ Vidi
Shënim:I martuem me Sophie de Schönbourg-Waldenbourg.
Pat dy fëmij:1.Princ Karlin 1913-1973-pa trashëgimtar
2.Princesha Marie 1909-1956-pa trashëgimtar
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#600

Post by CERMENIKASI » Tue Mar 12, 2013 9:35 pm

Image
Piktori Alfred Schwarz tue pikturue Princ Vidin
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

Post Reply

Return to “Fotografi historike”