"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Album

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#601

Post by CERMENIKASI » Tue Mar 12, 2013 9:51 pm

Image
Otto Witte,gjermani që qe 5 ditë Mbret i Shqipnisë!
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#602

Post by CERMENIKASI » Tue Mar 12, 2013 10:07 pm

Image
SHKUPI në vitin 1594
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Album

#603

Post by rrëqebull » Tue Mar 12, 2013 10:14 pm

Nji vocërrak tue shkue n'Tiranë me magjarin e vet për me kremtue darsmën e Mbretit Zog, më 24 prill 1938
Image

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Album

#604

Post by bardus » Wed Mar 13, 2013 3:46 pm

1939, kryeministri shqiptar Verlaci, ne takim me Musolinin.

Image

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#605

Post by CERMENIKASI » Sun Mar 31, 2013 9:24 pm

Ky nuk e ka pas emnin Shakat Vërlaci por e kishte Shefqet Vërlaci dhe ishte nga Elbasani.
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#606

Post by CERMENIKASI » Sun Mar 31, 2013 9:26 pm

Image
Princ Vidi
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Album

#607

Post by rrëqebull » Tue Apr 02, 2013 6:53 pm

Strugë, qershor 1954
Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Album

#608

Post by rrëqebull » Thu Apr 04, 2013 11:27 am

Strugë, tregu i mbizotëruar nga shqiptarët me Plisat dhe Tirqet e tyre kombëtare pavarësisht ditës së ngrohtë verore. Shesin shtëllunga leshi. Qershor 1954.
Image

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Album

#609

Post by bardus » Sun Apr 14, 2013 10:29 am

Greece, Turkey in Europe, Rumania, Servia, Montenegro, Italy, Spain, and ...
By Elisée Reclus,1881.


Image
Image

User avatar
Strokulli
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 237
Joined: Fri Oct 29, 2010 12:37 am
Gender: Male
Location: Albanìa/Arbani

Re: Album

#610

Post by Strokulli » Tue Apr 16, 2013 12:17 am

Dukagjinasit para shume motesh ne nje nate dimeni te ftohet, qe te gjithe shume te pashem dhe te bashkùom!!
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#611

Post by Mallakastrioti » Thu May 09, 2013 9:52 pm

Shkup, viti 1918

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#612

Post by Mallakastrioti » Thu May 09, 2013 9:55 pm

Kur propaganda greke kerkonte "grek te lashte" ne Manastir, duke paraqitur veshje popullore shqiptare, sikurse shqiptaret si...grek(?).
Manastir 1918

Image
Image

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#613

Post by Arbëri » Thu May 09, 2013 11:07 pm

Mallakastrioti wrote:Kur propaganda greke kerkonte "grek te lashte" ne Manastir, duke paraqitur veshje popullore shqiptare, sikurse shqiptaret si...grek(?).
Manastir 1918

Image
Edhe keta jane "grek" ne Manastir , se paku ashtu shkruan ;)

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Album

#614

Post by bardus » Fri May 10, 2013 7:35 pm

Image

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#615

Post by Arbëri » Sun May 12, 2013 9:12 pm

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Fotografi historike”