"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Album

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#616

Post by Arbëri » Sun May 12, 2013 9:15 pm

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Album

#617

Post by bardus » Mon May 13, 2013 7:57 pm

Arber,interesant ai simboli ne qeleshe,edhe njehere tjeter ke sjelle Leken e Madh

me qeleshe me ate simbol fotot e te cilave po i permbledh ne te njejtin vend.

Po aty, eshte edhe flamuri shqiptar me gjysem hene mbi shqiponje.A eshte flamuri i kaloresve shqiptare te quajtur stradiote ,qe s`kane lene vend te Europes pa shkuar?


Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#618

Post by Mallakastrioti » Tue May 14, 2013 2:20 pm

SHKABË-NIA
SHKABË-TAR

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#619

Post by Mallakastrioti » Mon May 20, 2013 6:21 pm

"Jetohet me mire me pulat e vjedhura"
---
L1B viti 1916, ushtare italiane mbas nje beteje "te pergjakshme" kunder pulave neper kotecet e Shijakut!
Ushtri e jo llafe.
:)

Image
Image

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#620

Post by Arbëri » Tue May 28, 2013 8:37 pm

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#621

Post by CERMENIKASI » Mon Jul 01, 2013 9:00 pm

Image
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#622

Post by Arbëri » Sun Jul 07, 2013 12:36 pm

Manastir- FESTIMI I ALFABETIT

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Album

#623

Post by Zeus10 » Sat Aug 03, 2013 4:56 pm

Marre nga albanianhistory.net, mbledhur nga miku i shqiptareve z.Elsie
Fotot e meposhtme, jane marre ne vitin e larget 1913, ne krahinen e Camerise. Ato tregojne fare mire, per jeten e perditshme, te banoreve te vertete te atyre trojeve, shqiptareve:

Image

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Album

#624

Post by Zeus10 » Sat Aug 03, 2013 4:59 pm

Image

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Album

#625

Post by Zeus10 » Sat Aug 03, 2013 5:26 pm

Camet e fotografise me poshte, qendrojne mbi muret e lashta, ndertuar prej te pareve te tyre, me te njejtin qendrim epik, si ata:

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Album

#626

Post by Zeus10 » Sat Aug 03, 2013 7:01 pm

They are, perhaps, the most beautiful race, in point of countenance, in the world

----------------------------------------George Gordon Byron - - 1837

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#627

Post by Mallakastrioti » Fri Aug 30, 2013 9:02 pm

Filati, Cameri.
Ne vitet kur flitej dhe degjohej shqip, pra para se te pushtohej prej turqve te krishtere, apo Romio-ive, apo neo-bizantineve!

Image
Image

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Album

#628

Post by bardus » Sat Aug 31, 2013 12:48 pm

Mallakastrioti wrote:Filati, Cameri.
Ne vitet kur flitej dhe degjohej shqip, pra para se te pushtohej prej turqve te krishtere, apo Romio-ive, apo neo-bizantineve!

Junku ne fjalorin e dialektit te Shkodres shek.XIX i quante greket Orum .


Image

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#629

Post by CERMENIKASI » Wed Sep 11, 2013 8:49 pm

Image
ISMAIL QEMALI
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Album

#630

Post by CERMENIKASI » Wed Sep 11, 2013 9:11 pm

Image
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

Post Reply

Return to “Fotografi historike”