Page 43 of 45

Re: Album

Posted: Sat Sep 14, 2013 4:44 pm
by Arbëri
Banknota të motshme shqiptare
Nga Baki Ymeri , Tetove .

Lexoni brenda ne monedh se sa shum histori permbajne keto monedha :

Image Image

Re: Album

Posted: Wed Sep 18, 2013 11:25 pm
by CERMENIKASI
Image
CROSS AT VUKLI, WITH PORTRAIT OF DECEASED.

Re: Album

Posted: Fri Sep 20, 2013 7:58 pm
by Arbëri
Tetovë, 1923
Image

Re: Album

Posted: Fri Nov 01, 2013 3:25 pm
by Arbëri
Image

Re: Album

Posted: Fri Nov 01, 2013 7:49 pm
by illyrianboyful
bardus wrote:Kjo veshja me tirqi nuk e di sa futet ne kostumet e trasheguara serbe ,por mesa shoh nuk ka shume aresye te mendojme se edhe serbet e kane perdorur pervec ndonje kosovari te serbizuar andej nga Novi Pazari.Vete Tesla ka lene nje enigme ne prejardhjen e tij ku thote se,


My great-grandfather of circumstances he had to go to Bosanska Krajina (Turkish Croatia) and there married Orthodox girl and converted to Orthodox Christianity. He had protruding front teeth so he was called by Tesla tools of processing the wood and hence my current name Tesla. It's actually a nickname. My grandfather was an officer in the regiment of Lika, and my father was an Orthodox archpriest "[2].


pra Tesla do te thote teslice "sqepar" sic i themi ne ne shqip, por permendet nderrimi i fese qe eshte enigmatik,nga cfare ne ortodox?
Është një mundësi kjo që the " tesla = teslicë"?

Ama kam diçka edhe më të fortë, në gegëri (kosovë) dhe Luginë TESLA është fjalë e plotë dhe ka domethënjen e vetë!

Tesla = pa n'grërë asgjë në mëngjes. frengjisht thojn AZHA = n'tesëllë.

Themi si po pi duhan n'tesëllë, pa ngrërë asgjë pas zgjimit nga gjumi.=tesla

Re: Album

Posted: Sun Nov 30, 2014 2:57 pm
by rrëqebull
Familja Shqiptare:
Kuptimi i Jetës:
Jeta e Kombit.


Image

Re: Album

Posted: Wed Sep 09, 2015 10:52 am
by Mallakastrioti
Sigurisht qe ka qene i madh ne zhanrin e tij tragjik dhe dramatik (tipik ballkanas/shqiptar)

Image

Re: Album

Posted: Fri Sep 11, 2015 6:41 am
by Adriana
Bota Sot | 11.09.2015 - Biblioteka Publike Dixhitale e Amerikës, është një bibliotekë online që ka në brendësi të saj të gjitha pasuritë e bibliotekave amerikane, arkivave dhe muzeve, duke bërë që fotot e rralla dhe të vjetra jo vetëm të ruhen për kulturën e njerëzimit, por edhe të jenë të arritshme nga e gjithë bota.

Në këtë bibliotekë prestigjioze gjenden edhe shumë foto që kanë lidhje me kulturën shqiptare, sidomos foto të shqiptarëve me kostumet tona tradicionale, kostume që sa të veçanta dhe origjinale, kanë bërë që të plotësojnë edhe kriteret e Bibliotekës Publike amerikane që i ka seleksionuar ato:


Image


Image


Image


Image


Image


Image

Re: Album

Posted: Mon May 30, 2016 8:30 pm
by Mallakastrioti
Sipas historigrafise, Vlora ka patur nje nder portet me kryesor qe prej lashtesise e deri ne mesjete. Fatkeqesisht, ne fillimvitet e shekullit te shkuar, kjo qender e rendesishme portuale (me rendesi jo vetem shqiptare/ballkanase por edhe mesdhetare/evropiane) kishte nje port te tipit palafit (ndertuar me hunje). Ky ishte zhvillimi detar qe na la si trashegimni Perandoria e "Madherishme" Osmane!
---
Titolo proprio: Vallona [sic]. Pontile in legno
Autore personale: Anonimo
Soggetto: Missione della Società italiana per il progresso delle scienze in Albania 1913 - Europa - Albania - Valona - Mari - Mare Adriatico - Coste - Pontili - Palafitte
Data della ripresa: 1913

Image

Re: Album

Posted: Thu Jan 05, 2017 8:04 pm
by Mallakastrioti
"The Albanian Shepherds".

Shkeputur prej: The Juvenile keepsake, ed. by T. Roscoe,1829.

Image

Re: Album - Trashegimi Ilire - Ligji Milanos per Tolerancen Fetare dekretuar nga Perandori Ilir Konstantin i Madh

Posted: Sat Jan 07, 2017 3:47 pm
by TeuAL
Permendore e peruruar ne vitin 1998 ne York - U.K. e Perandorit Ilir Konstantini i Madh, Perandori qe dekretoi ligjin per te drejten e ushtrimit te te gjitha besimeve fetare (Ligji Milanos per Tolerancen Fetare).

Re: Album

Posted: Sat Jan 07, 2017 5:52 pm
by TeuAL
Statuja e Perandorit Ilir Konstantin i Madh ne Rome.

Ngjitja e pare eshte nga libri "Rome And Her Empire" shkruar nga Barry Cunliffe ndersa e dyta eshte gjetur tek fotot e postuara ne www.

Re: Album

Posted: Sun Jan 22, 2017 3:25 pm
by IllyrianLegend
Arbëri wrote:Tregu ne Shkup 1918

Image

Image
Arber gati te gjitha fotot nga kjo faqe ne kete album jene te shlyer... A mund ti ripostosh?

Re: Album

Posted: Tue Jan 24, 2017 2:21 am
by TeuAL
Nje Shqiptare ne vitin 1700 nga Jean Baptiste Vanmour, vepra ndodhet ne Rijksmuseum - Amsterdam .
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Title(s):Woman from the Albanian Coast
Artist / painter: Jean Baptiste Vanmour (workshop of)
Dating: 1700 - 1737
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.rijksmuseum.nl/en/collection/SK-A-2050

Re: Album

Posted: Thu Feb 09, 2017 5:55 pm
by TeuAL
Nje fotografi nga Durresi dhe nje fortifikim antik Kelt.

Fotografia(ngjitur) e kodres prane Currilave ne Durres eshte nga www.

Fotografia e forteses antike Kelte(ngjitur) eshte nga libri: Ancient Celts. Archaeology Unlocks the Secrets of the Celts' Past, Jen Green. Publisher:Washington, D.C. : National Geographic, c2008.

Kjo koder argjilore e Durresit ka problem rreshqitjen e dheut. A mendoni se ka ngjasim ne keto dy pamje? Te kete qene edhe kodra e Durresit e fortifikuar si qyteza Kelte?
vijon . . .