"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Album

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#646

Post by TeuAL » Thu Feb 09, 2017 6:04 pm

. . . vijon

Ngjitja eshte nga libri:
---------------------------------------
Title : The Celts / scientific direction, Sabatino Moscati, coordinator ... [et al.] ; scientific secretariat,
Ermanno Arslan, Daniele Vitali.
Publisher : Rizzoli,
Date : 1999.
Description : 719 p. : ill. (some col.) ; 23 cm.
Notes : Translation of: Celti.
Notes : "Published on the occasion of the exhibition The Celts at Palazzo Grassi Venice 1991"--T.p. verso.
-------------------------------------
dhe tregon per traditen antike te Kelteve qe zgjidhnin nje vend ne rreze te 2 kodrave per te ndertuar vendbanimet e tyre. Kete karakteristike e ka edhe Durresi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#647

Post by TeuAL » Thu Mar 16, 2017 5:56 pm

Foto e vitit 1942. Durres apo Shkoder?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#648

Post by TeuAL » Sat Mar 18, 2017 2:34 pm

Princi Ludovico Chigi della Rovere Albani, nje pasardhes i familjes Albani ne shek. XX. Te gjenden relike te familjes Albani tek pasardhesit?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#649

Post by Mallakastrioti » Fri Mar 31, 2017 9:42 am

L1B. Fotograf Robert Vaucher .

Shumica e objekteve si dhe disa qendrave si Tepelena apo Leskoviku u dogj dhe u shkaterrua prej Grekeve, sipas imazheve dhe çka sjell autori!

Image

Image

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#650

Post by Mallakastrioti » Fri Mar 31, 2017 9:43 am

...vazhdon

Image
Image

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#651

Post by TeuAL » Fri Nov 10, 2017 2:10 am

Dioskuret ne nje monedhe te Perandorit Ilir Konstantin i Madh.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#652

Post by TeuAL » Fri Nov 10, 2017 2:13 am

Detare Shqiptare. Data ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#653

Post by TeuAL » Mon Nov 13, 2017 4:48 pm

Marinare Shqiptare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#654

Post by TeuAL » Tue Nov 14, 2017 2:07 pm

Te kete qene Edward Lear ne Sulove te Gramshit kur e ka bere kete pikture, me kete pamje te Tomorrit ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#655

Post by TeuAL » Wed Nov 22, 2017 10:07 pm

Nje pamje e hershme nga Rodoni, Durres.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#656

Post by Arbëri » Wed Dec 13, 2017 4:57 am

RILIDNJA-1934
24993659_1484409745006208_3875340173029423932_n.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#657

Post by Arbëri » Sat Dec 16, 2017 12:29 am

Çlirimi i Shkupit dhe ngritja e Flamurit Kombëtar më 12 gusht të vitit 1912
21764750_1411051265675390_3155168685509230949_n.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Album

#658

Post by Arbëri » Thu Sep 20, 2018 3:35 am

Foto, Fshati Çajlë (Gostivar)
39665608_1774377412676105_7915093494908059648_n.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album: Pamje nga Shqiperia

#659

Post by TeuAL » Sat Feb 23, 2019 2:01 am

Pamje prane Gjirokastres e fiksuar nga arkeologu L. Ugolini dhe qe eshte ne librin e tij per Shqiperine.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Album

#660

Post by TeuAL » Thu Mar 07, 2019 3:24 am

Shqiptaret artiste prezantojne vepra te tyre ne nje ekspozite te arteve figurative ne Tirane ne vitin 1942. Subjektet jane disa vende te zgjedhura nga artistet dhe traditat lokale te tyre. Keto kane qene edhe zgjedhjet e G. Mancinit te cilat ai i ka sjelle te riprodhuara prej tij.
vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Fotografi historike”