Page 15 of 17

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Fri Jun 21, 2013 9:22 pm
by Fran
Image
Harta Italiane

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Fri Jun 21, 2013 9:28 pm
by Fran
Harta ta vjetra Image veneziane.

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Fri Jun 21, 2013 9:47 pm
by Fran
Image
Kjo harte shum e vjeter tregon fare qarte "Albania alta"Shqiperia e siperme qe shkon ne kufi me Raguzen qe sot eshte Dubrovnik.
Po te shohim me kujdes gjiri apo Boca e Cotorit ishte e jona.
Vetem ne shqiperi akoma sot gjen shum familje me emrin Kotorri tipiko te vendit ku kan banuar shqiptaret.
Albania basa,Shqiperia poshtme cameria ...
Veshtrova te gjitha postimet e keto karta nuk jane.

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sat Jun 22, 2013 1:33 am
by Strokulli
Emni i hartës ashtë 'Illiricum'.. (Atlante Veneto?.. i vjetit 1640?)..
Deti që lagnë brigjet afër Arbanit, kljuhet “Mare D’Albania” (?)..

Image
http://i44.tinypic.com/2hp51dk.jpg

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sun Jun 30, 2013 7:16 pm
by illyrianboyful
Image

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Tue Jul 09, 2013 9:34 am
by ALBPelasgian

...The Albanian demographic presence stretched from the Gulf of Corinth (Greece) in the south to Kursumlija (Serbia) in the north.

The A to Z of the Ottoman Empire, Selçuk Akşin Somel, 2010, p. 15

Image

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Mon Sep 09, 2013 7:58 pm
by Mallakastrioti
Ne shekujt 16-17 ne territoret shqiptare ishin te pakten njembedhjete (11) porte detare dhe te pakten gjashte (6) prej tyre gjendeshin ne ate qe ne harte quhet "Deti Shqiptar".
Interesante gjithashtu eshte se shfaqet edhe toponimi Cameria.
Titulli i hartes: Le Golfe De Venise, Avec ses Principaux Caps, Promontoires, & Ports de . . .
Viti:1693
Autori:Hubert Jaillot

Image

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sat Oct 05, 2013 11:48 am
by illyrianboyful
Image

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sat Oct 05, 2013 12:00 pm
by illyrianboyful
Image
Në rast këto harta jan postuar më parë, ju lutem që të i f'shini

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sun Dec 01, 2013 11:11 am
by Mallakastrioti
Prichard, James Cowles
Ethnographical Map of Europe …
1861
Physical Atlas

Image

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sun Dec 01, 2013 11:06 pm
by Zeus10
1300 Pas Krishtit

Image

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Mon Dec 02, 2013 7:16 pm
by arberor

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sun Dec 15, 2013 2:26 pm
by bardus
Nuk eshte hera e pare qe shoh se varri i Kadmit dhe Harmonias gjendet ne zonen e Shkodres ose Ulqinit.

Image

http://www.raremaps.com/gallery/enlarge/34361bp

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sun Jan 19, 2014 12:57 pm
by Mallakastrioti
Kaonia ose ndryshe Kanina.

Harte e vitit 1726 prej D'Anville.

Image

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Wed Apr 23, 2014 2:50 pm
by Scipio
Image

Albania of Gjergj Kastrioti (Shqipëria e Gjergj Kastriotit) 1403-1468
(Albania in the Twentieth Century, A History: Volume I: Albania and King Zog: Independence, Republic and Monarchy 1908-1939, Owen Pearson, London, p. XIV)