Page 17 of 17

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Tue Mar 14, 2017 4:29 am
by TeuAL
Ne fleten: www.confluence.org, tek Albania, pashe 3 pika tokesore dhe 1 detare (ngjitja) qe kane koordinata te plota, pra ndodhen ne prerje meridian paralele. Keto vende vijojne.
Tokesore:
1. 40°N 20°E Vergo, Delvinë, Albania
2. 41°N 20°E Shtërmen, Elbasan, Albania
3. 42°N 20°E Shkozë, Pukë, Albania
Detare:
4. 41°N 19°E Kep i Lagit (Cape, Kavajë), Lushnjë, Albania.

Diku kam lexuar qe keto pika(confluence) jane prane kryqezimeve te rrugeve antike. Pra, ne lashtesi, ndertuesit e rrugeve bazoheshin ne harten qiellore te zones ku ndertohej dhe ky fakt eshte pare edhe nga arkeologet gjate punes per kerkimin e rrugeve dhe qendrave te ndryshme antike(per pikat tokesore).

A ka gjurme te tilla prane 3 pikave tokesore te lartpermendura?

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Tue Mar 14, 2017 9:09 am
by TeuAL
TeuAL wrote:
Tue Mar 14, 2017 4:29 am
Ne fleten: www.confluence.org, tek Albania, pashe 3 pika tokesore
. . .
Diku kam lexuar
. . .
Eshte lexuar ne librin:
--------------------------------------------------------
Title: The Discovery of Middle Earth: Mapping the Lost World of the Celts
Author: Graham Robb
Publisher: W. W. Norton & Company, 2013
---------------------------------------------------------

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Thu Mar 30, 2017 11:26 am
by Mallakastrioti
Albania sive Arbania...(1744)

Image

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Thu Mar 30, 2017 12:02 pm
by Zeus10
Mallakastrioti wrote:
Thu Mar 30, 2017 11:26 am
Albania sive Arbania...(1744)

Image
Kjo Arberi perkon me Laberine, njevleshmerine e tyre e kemi diskutuar ketu:http://www.arberiaonline.com/viewtopic.php?t=880

Ka shume mundesi, qe Epiri i dikurshem, qe ishin zonat rreth Kanines(Kaonise), pra Laberia, te ishte vete berthama e kombit arberor. Vete fjala Arberia ndryshon nga Laberia, pas nje metateze dhe rotacionit l-r.

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Posted: Sat Nov 11, 2017 12:44 pm
by Zeus10
Giovanni Boteri texts

Relationi vniversali di Giovanni Botero Benese, diuise in quattro parti. Arricchite di molte cose rare, e memorabili, con l'vltima mano dell'auttore

by Botero, Giovanni, 1540-1617; Brusoni, Girolamo, b. 1610


Image