Page 2 of 2

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Tue Nov 10, 2009 12:35 am
by ALBPelasgian
Historianët 'grekë' të shekullit XIX nuk i cilësonin Maqedonasit e vjetër pjesë të botës së lashtë 'greke'. Në
të mirë të këtij pohimi flet edhe ky libër:

Image
Image

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Tue Nov 17, 2009 7:19 pm
by ALBPelasgian
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Tue Nov 24, 2009 7:22 pm
by ALBPelasgian
Image

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Tue Nov 24, 2009 8:21 pm
by Arbëri
ALBPelasgian
Milloshovski: ...dhe një gjë tjetër po ju them,zonjë: më mir është që të merremi vesht shpejt e shpejt,se ju e dijni fort mirë dhe ne e dijmë fort mirë se cilit komb i përket emri Maqedonië, prandaj është më mirë ta mbyllim këtë punë,- ju mbanie atë pje së që keni,kurse ne ta mbajmë pjesën tjetër të Maqedonisë.

Bakojani: për cilin komb e ke fjalën,për Shqiptarët? Për ata mos u mërzit fare,ata janë në gjumë e nuk dijnë se kur do të zgjohen, se po u zgjuan ata,na mori dreqi edhe neve edhe juve!...prandaj duhet të merremi vesht sa më shpejt....(Balkanweb19 shtator 2008).
(Pasazh i shkeputur nga artikulli i historianit Fehim Recani 'E verteta per Maqedonine e mocme dhe ate te sotme)
Hmm , interesant ..

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Thu Dec 03, 2009 12:48 pm
by ALBPelasgian
The Macedonians were probably Illyrian in ethnic background, although by this time the upper class was under the strong cultural influence of Greece”
History of the Balkans: Eighteenth and nineteenth centuries‎ - 1983, Page 7
a monarch, of the type of the Macedonian kings, of Illyrian blood, who gave
to the world the immortal legendary figure of Alexander the Great
.


A history of Roumania: land, people, civilisation‎ - Page 20
Nicolae Iorga - Science - 1970 - 284 pages

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Tue Apr 27, 2010 10:41 pm
by ALBPelasgian
te dhena gjeografike te marra nga Straboni mbi sinoret e Maqedonise:

The Peneius forms the boundary between Lower Macedonia, or that part of Macedonia which is close to the sea, and Thessaly and Magnesia; the Haliacmon forms the boundary of Upper Macedonia; and the Haliacmon also, together with the Erigon p333and the Axius and another set of rivers, form the boundary of the Epeirotes and the Paeonians.

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Wed Apr 28, 2010 3:31 pm
by alfeko sukaraku
alb

ke hapur nje teme shume interesante qe personalisht mua me ngacmon shume thelle ndjenjat edhe me ben nje kamikaze te vertet per paturpesin me te madhe te dijes shqiptare ne kete ceshtje.Mbytem e nuk nxjerre dote fjale per kete ceshtje sepse fale idiotsis komuniste te shkences se ditve tona lozet nje loje grekosllave per nej territor iliropellazge.Pra te vetemit qe kane te drejta etnike mbi maqedonin jane jashte loje fale zerave te tipit nurellari..skemi pse merremi me keto pune se na mbron nato e okb..llogjike...si te ta theme...nuk shkruaj dote me se me njohurit qe kam per ceshtjen me shterngon nje breng e thelle ne gjoks......

do te lutem personalisht tyja ashtu si "kokrrave :lol: " te forumit qe te mirkuptohemi per titullin e kesaj teme.
Maqedonia e lashte nuk eshte origjina jone, ne jemi vendas e autokton kudo.Eshte tjeter gje termi "pellazget" qe permbleth pjesen me te madhe te mesdheut edhe tjeter gje termi "I mathi-Maqedoni" .

mundesisht mund te vendosnim temen

Maqedonia e lashte -iliropellazge
Maqedonia e lashte-territor ilire
Maqedonia ka origjin pellazgoyllire etje etje f ml

ne se e ndrroni titullin e temes fshiheni edhe kete postim.

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Wed Apr 28, 2010 5:09 pm
by Arbëri
Balkan Background
By Bernard Newman


Image
Image

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Wed Apr 28, 2010 5:12 pm
by Arbëri
Albania and the Albanians: selected articles and letters 1903-1944
By M. Edith Durham


Image
Image

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Mon May 03, 2010 11:08 pm
by Arbëri
Mendoj sa kanë rëndësi edhe mbiemrat Shqiptare me këtë themë ,

1.Naser Maqedonci : http://www.facebook.com/naser.maqedonci
2.Afresa Maqedonci http://sq.netlog.com/afresa
3.Donjeta Maqedonci http://sq.netlog.com/donjetamaqedonci
4.Jeton Maqedonci http://sq.netlog.com/jetonmaqedonci
5.Lirim Maqedonci http://sq.netlog.com/lirimmaqedonci
6.Djellza Maqedonci http://sq.netlog.com/maqedoncidjellza


Edhe 1001 tjera mbiemra shqiptarë që quhen ''Maqedonci'' po deshet :mrgreen:

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Posted: Thu Sep 02, 2010 9:11 pm
by ALBPelasgian
The Home and foreign review, Volume 4

Image