"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Nga erdhen serbet ne kosove??

Flisni për historinë e këtyre dy rajoneve shumë të rëndësishëm, popujve dhe racave që e kanë banuar dhe e banojnë.
Post Reply
albioni
Junior Member
Junior Member
Posts: 1
Joined: Tue Jun 01, 2010 9:50 pm
Gender: Male
Location: Prishtina

Nga erdhen serbet ne kosove??

#1

Post by albioni » Wed Jun 02, 2010 8:10 pm

Hello Hymniarber, The following is an e-mail sent to you by albioni via your account on"ARBERIAONLINE". . Message sent to you follows~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jam Albioni, un sot u regjistrova ketu sepse e gjeta kete forum ne googl edhe me pelqeu shum, un asnjehere nuk jam regjistruar ne ndonje forum, e ky forum, me misionin tuaj me beri qe te regjistrohem dhe ta shtroj nje pytje se nuk po di si ta qes kete pytje qe ta shohin te gjithe apo ndoshta tashme eshte shkruar ketu dikund dhe un nuk munda ta gjej nga erdhen serbet ne Kosove, kur erdhen ata, dhe disa informacione tjera per serbet ne kosove sepse ata gjithmon thojn se kosova eshte zemra e tyre me crast ata jane totalisht gabim, sepse Kosova eshte nana ime heheee
Ju faleminderit shum dhe ju deshiroj shum suksese ne kete forum ku do tembetem edhe un albioni nga Prishtina

(Mesazhi eshte postuar nga Administratori, ne pamundesi te anetarit per ta postuar)

se nuk po di si ta qes kete pytje

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4196
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nga erdhen serbet ne kosove??

#2

Post by Zeus10 » Wed Jun 02, 2010 8:25 pm

Serbet kane ardhur prej gjithkund dhe prej askund, pra jane popullsi e perzier, kurse gjuha e tyre eshte nje dialekt i Bullgarishtes, qe nga ana e saj eshte evoluimi i Old Church Slavonic:

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3802
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Nga erdhen serbet ne kosove??

#3

Post by Arbëri » Wed Jun 02, 2010 8:53 pm

Autoret e shumtë e sidomos disa nga ata janë Serb ,gjë që është shumë pozitive për ne shkruajnë
për vendosjen e serbëve në Kosovë në vitin 1922 , dhe saktë i tregon venden se ku janë vendosur ..

Njëri prej tyre është Milovan Obradovic "Revizija agrarne reforme na Kosovu"
dhe disa të tjere që mundeni ti gjeni ne Googel apo wikipedia etj ..

- Dubravka Stojanović, U spirali zločina: balkanski ratovi
- Izveštaj Međunarodne komisije (str. 151)
- Nadbiskup Lazar Mjeda, Izveštaj o srpskom osvajanju Kosova i Makedonije
- Kosta Novaković, Srbizacija i kolonizacija Kosova
- Otpor okupaciji i modernizaciji
- Civil resistance in Kosovo, by Howard Clark (p. 9, 10)
- Dimitrije Bogdanović, Knjiga o Kosovu
- Izveštaj međunarodne komisije za ispitivanje uzroka i vođenja Balkanskih ratova
- Miranda Vickers, The Albanians: a modern history
- Robert Elsie, The Conference of London 1913
- Dimitrije Tucović, Srbija i Arbanija (u Izabrani spisi, knjiga II, str. 124-125) Prosveta, Beograd, 1950.
- Dimitrije Tucović, Srbija i Arbanija (u Izabrani spisi, knjiga II, str. 124) Prosveta, Beograd, 1950.
- Zvanični izveštaj velikim silama o stradanjima u Debru
- Izveštaj Međunarodne komisije (str. 160-162)
- Izveštaj Međunarodne komisije (str. 160-162)
- Izveštaj Međunarodne komisije (str. 162-164)
- Srpska vojska je ostavila krvavi trag (The New York Times, 31. decembar 1912.)
- Kristofer Hičens, Nezavisno Kosovo
- Seobe Dimitrija Tucovića
- Iakovos D. Michailidis, The Carnegie Commission in Macedonia, Summer 1913
- Izveštaj Međunarodne komisije (str. 9, 10)
- Izveštaj Međunarodne komisije (str. 244)
- Izveštaj Međunarodne komisije (str. 72)
- Izveštaj Međunarodne komisije (str. 233)
- Other Balkan Wars: A 1913 Carnegie Endowment Inquiry in Retrospect
- Ljubinka Trgovčević, The Kosovo Myth in the First World War “To get revenge for Kosovo” implied to restore the state, free the territories where it once ..
-Branko Horvata ''Kosovsko pitanje''

Dhe jo vetëm në Kosovë por deri në Nish , ose 200 km brenda Serbis te sot'shme hiq më large se 80 deri 120 vjetët e fundit .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Historia e Mesdheut dhe Ballkanit”