"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Greqia nje territor shqiptar

Flisni për historinë e këtyre dy rajoneve shumë të rëndësishëm, popujve dhe racave që e kanë banuar dhe e banojnë.
Post Reply
Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Greqia nje territor shqiptar

#1

Post by Leka SHQIP » Sat Jun 05, 2010 7:36 am

Si ka qene perberja etnike e Greqise se 1830? sa perqind kane perbere arvanitet dhe sa perqind popullsia qe fliste si gjuhen e nenes greqishten e re ? 80% shqiptaret dhe 20% "greket" apo si ka qene perberja etnike.
duhet te them se ne kete shtet kane jetuar vetem shqiptaret dhe "greket" pasi nuk kishte as vllehe dhe as sllave sepse terrotoret e ketyre nuk ishin futur akoma ne shtetin grek.

Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Re: Greqia nje territor shqiptar

#2

Post by Leka SHQIP » Sat Jun 05, 2010 12:09 pm

mund te shkruaj ndonjeri nje pergjigje.

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Greqia nje territor shqiptar

#3

Post by Mallakastrioti » Sat Jun 05, 2010 12:19 pm

Leka SHQIP wrote:mund te shkruaj ndonjeri nje pergjigje.
Ky eshte numri i popullsise se perzier te Greqise ne vitin 1899...

-Greece
Author: Oman, Charles William Chadwick, Sir, 1860-1946; Adam, G. Mercer (Graeme Mercer), 1830-1912
Subject: Greece -- History.

Image
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4196
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Greqia nje territor shqiptar

#4

Post by Zeus10 » Sat Jun 05, 2010 5:21 pm

Leka SHQIP wrote:mund te shkruaj ndonjeri nje pergjigje.
Nuk mendoj se jane te rendesishme statistikat, qekur ato mund te variojne nga njeri burim ne tjetrin, por e rendesishme eshte cfare ka ndodhur, domethenia e emrit "grek", kush fliste gjuhen "greke" ne krye te heres, dhe si u perhap ajo ne popullsite rurale, pra e rendesishme eshte te kuptojme procesin qe ka ndodhur:

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

GREQIA -

#5

Post by Leka SHQIP » Sat Jun 05, 2010 5:45 pm

Ne vitin 800 para k. erdhen semito-egjiptianet nga afrika dhe azia per ne ballkan dhe greqi. a u asimiluan keta njerez krejtesisht ne popullsine pellazgo-ilire apo mbet per shekuj me radh minoritet dhe ne kohen e mesjetes hoqen qafe greqishten koine dhe e zevendesuan me gjuhen e tyre greqishten e re te sotshme?

Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Semito-egjiptianet ne greqi

#6

Post by Leka SHQIP » Sat Jun 05, 2010 7:31 pm

Ne vitin 800 para k. erdhen semito-egjiptianet nga afrika dhe azia per ne ballkan dhe greqi. a u asimiluan keta njerez krejtesisht ne popullsine pellazgo-ilire apo mbet per shekuj me radh minoritet dhe ne kohen e mesjetes hoqen qafe greqishten koine dhe e zevendesuan me gjuhen e tyre greqishten e re te sotshme?

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Semito-egjiptianet ne greqi

#7

Post by alfeko sukaraku » Sat Jun 05, 2010 7:57 pm

Leka SHQIP wrote:Ne vitin 800 para k. erdhen semito-egjiptianet nga afrika dhe azia per ne ballkan dhe greqi. a u asimiluan keta njerez krejtesisht ne popullsine pellazgo-ilire apo mbet per shekuj me radh minoritet dhe ne kohen e mesjetes hoqen qafe greqishten koine dhe e zevendesuan me gjuhen e tyre greqishten e re te sotshme?
leke ..nuk e di ne se erdhen iken nga iken perse ikun e ku shkruan...di se greqishtja e shek 4-3 p e s eshte e njejt me greqishten e sotme..as me pare edhe as me vone -deri ne shek 18- nuk u fole e nuk u shkruajt kjo gjuheqe u rikthye me kete forem ne shek 18-19.kjo gjuhe eshte gjuhe teknike edhe e ndertuar me baze pellazgo shqipe...
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4196
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Greqia nje territor shqiptar

#8

Post by Zeus10 » Sat Jun 05, 2010 8:16 pm

as me pare edhe as me vone -deri ne shek 18- nuk u fole e nuk u shkruajt kjo gjuheqe u rikthye me kete forem ne shek 18-19
Nuk e di shkallen e te folurit te kesaj gjuhe Alfeko, por te siguroj qe eshte shkruar, dhe ndoshta kjo ishte arsyeja e rikthimit te saj dhe e 'operacionit plastik' per tja vendosur nje populli te tere(ose me sakte gruppopujsh).
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Greqia nje territor shqiptar

#9

Post by alfeko sukaraku » Sat Jun 05, 2010 9:05 pm

Zeus10 wrote:
as me pare edhe as me vone -deri ne shek 18- nuk u fole e nuk u shkruajt kjo gjuheqe u rikthye me kete forem ne shek 18-19
Nuk e di shkallen e te folurit te kesaj gjuhe Alfeko, por te siguroj qe eshte shkruar, dhe ndoshta kjo ishte arsyeja e rikthimit te saj dhe e 'operacionit plastik' per tja vendosur nje populli te tere(ose me sakte gruppopujsh).
von xylander edhe falmerayri kane shume dokumente per kete ceshtje.faktikisht une i kam ndaluar postimet per historin e gjuhes greke ne te hyre te eres sone:

gjate periudhes se romes edhe te bizantit kjo gjuhe thuajse humbi edhe vete fjalori i Hesychit flet per nje gjuhe me teper shqipe se sa greqishtja me formen teknike te ndertuar ne shek 4-3 p e s..me piknisje Gorjan nga Leondinet e Siqilis me 424 p e s- me pervetsimin e alfabetit jonik nga kjo gjuhe me ane te ligjit-saimon o dhamos-Suida- me 403 edhe me perhapjen e kesaj gjuhe neper oborret mbreterore ne shek 4-3 p e s.Ne shek e dyte p e s kjo gjuhe po shkonte drejt zhdukjes me hipjen e latinishtes ne fuqi, por njekohesisht u pregatit nje tjeter gjuhe teknike me perzierje popullore-si gjuha e shkruajtesve te antikitetit edhe gjuha e Hesychit- edhe kjo gjuhe vazhdoj te ruhej nga kisha deri ne shek 18-19 ..kur u krye spastrimi edhe u vendos qe te flitej "nen popuj" kjo gjuhe qe ju kujtonte "arvaniteve-vlleherve-sllaveve-cameve ponteve-turqeve" se duhet te vraponin edhe greke te beheshin te nxitonin sepse do merrnin lavdin e te lashteve-rigas fereos.
studimi i Falmerayrit...jo ai qe eshte perkthyer ne shqip ...por ai qe shkruajti 3 vjet me vone edhe nuk eshte perkthyer akoma..permban historin e kesaj ceshtje.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

Post Reply

Return to “Historia e Mesdheut dhe Ballkanit”