"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Origjina e Serbeve

Flisni për historinë e këtyre dy rajoneve shumë të rëndësishëm, popujve dhe racave që e kanë banuar dhe e banojnë.
Post Reply
User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Origjina e Serbeve

#1

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 5:52 pm

Po e hap kete Theme per origjinen e Serbeve , qe kam mbledhur disa dokumente nga vete Serbet dhe te huajt mbi origjinen e tyre .


"Serv" në gjuhën e bizantine është një fjalë që do të thotë "rob"
"tzerboulianous" do të thotë ata që veshin veshje të varfera , . Serbët kanë qenë të quajtur kështu për shkak se ata kanë qenë skllevër të perandoris bizantike.-Stojan Novaković (1842-1915) Nuk ka asnje diskutim qe Orthodoxet jane quajtur "SERB" dhe nuk kishte etni "Serbe" as nuk ekzistonte .
"Prvi osnovi slovenske književnosti među balkanskim Slovenima", izdatoj u Beogradu 1893. godine, Stojan Novaković
Image
Stojan_Novakovic_.jpg
Image


.......................................................


- Historiani Cek Josef Holeček (1853 Stožice – 1929 Praha) ..http://sechtl-vosecek.ucw.cz/cml/fotogr ... o0732.html
Emrin Serb e moren diku pas shekullit te mesem , qe ska lidhje ky emer me etnin Serbe qe pas shkeullit XX grupi religjioz te fes Orthodoxe te Ballkanit e formaun kete emer Serb per etni qe sot quhen Serb .
Emri Serb ishte emer kyq vetem per Orthodoxet e jo per percaktim te nje etnie , kemi mijera te dhena historike per kete , shkruan Josef Holeček

Image
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#2

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 5:58 pm

Nga Libri i Dr RADOSLAV ROTKOVIĆ: CRNA GORA I DUŠANOVO CARSTVO
Srbin Simo Matavulj u njegovoj knjizi "Bilješke jednog pisca" izdatoj u Beogradu 1939
Image
Image
Image

Serb jane quajtur vetem Orthodoxet dhe Serbi ishte vetem vendi i perkatesise fetare Orthodoxe .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#3

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 6:02 pm

Vladimir Karić, 1887

Image

Gjdo nacionalitet e quanim Serb nese ishin te perkatesise Orthodoxe .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#4

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 6:06 pm

Marka Miljanov Popovića

Image
Кад ово чује скадарски везир, употриеби овакви начин: дадне мито у Куче, да се међу собом издаду, и то му испадне за руком. Неки од осталије Куча примише мито од Турака и издадоше. Ево њиховије имена:
Љуља Палумбов, Турчин из села Ледина, Пале Лекин, Латинин из села Бањкана, Пунан Дедин, Србин из села Берове, Бећо Савићев, Србин из Лијеве Ријеке.
Они су четворица узели из Турака по капу пуља. (У то вријеме млого је тије пара било. Једна пуља имала је вриједност један и по грош.) Турци су послали пара по ријеченијема издајницима да дијеле народу и одбију остале Куче од Дрекаловића ..."
Marko, jasno, pojam Srbin nije smatrao za etnički, već za vjerski termin.
Narodnost Latinin ne postoji, Turaka po narodnosti nema u Kučima, u Kučima nema ni Srba po narodnosti, Srbin je isto kao i Latinin i Turčin - vjerski termin.
LATININ=KATOLIK
TURČIN=MUSLIMAN
SRBIN=PRAVOSLAVAC
Popull Latin nuk ekziston , popull Serb nuk ekziston , por vetem emra qe percaktonin Fen e tyre .
Turk , emer qe percaktonte ateher edhe fen Mulsimane .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#5

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 6:11 pm

Pavel - Pavle Rovinski

Image
Image
Gjithe histroianet qe permenden ne kete liber kane deshmuar qe emri "SERB" ishte vetem per fetaret Orthodoxe .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#6

Post by Trojan » Thu Oct 14, 2010 6:13 pm

Atehere jane si Greket ose "Romei" qe mund te quhej cdokush kishte fene ortodokse..
Rum Millet

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#7

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 6:16 pm

Trojan wrote:Atehere jane si Greket ose "Romei" qe mund te quhej cdokush kishte fene ortodokse..
Rum Millet
Pa dyshim .. Keta jane gjithe ( shumica )author te tyre ... Ka edhe shqiptare qe jane quajtur Serb ne ate kohe pershkak fese .!
Ka edhe foto .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#8

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 6:22 pm

Giljferding .A
"Putovanje po Hercegovini, Bosni i Staroj Srbiji", prijevod, Sarajevo 1972
Udhetim ne Bosnje dhe Hercegovine dhe neper Serbin e vjeter , perkthimi Sarejeve 1972

Image
Begu e pyet , pse Mbreti Rus i ndihmoi Gjermaneve , Giljferding .A pergjigjet ,
Si ka mundesi te quash mbretin Rus me emer Serb , Begu : Po edhe ai edhe keta jane Orthdodox .


Bile edhe Diplomati Rus Giljferding .A ne mesin e shekullit XIX ke vene re se te gjithe kombet qe kishin fene Orthodoxe quheshin Serb .
http://montenegrina.net/pages/pages1/is ... o_u_cg.htm
Last edited by Arbëri on Thu Oct 14, 2010 6:25 pm, edited 1 time in total.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#9

Post by Trojan » Thu Oct 14, 2010 6:23 pm

Kjo eshte e vertet...

Po te kujtoj nje Pikture te Paja Jovanovic - Srpski Ratnik

qe eshte nje shqiptar

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#10

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 6:28 pm

Trojan wrote:Kjo eshte e vertet...

Po te kujtoj nje Pikture te Paja Jovanovic - Srpski Ratnik

qe eshte nje shqiptar
Ja ku i ke , kjo nga gazeta Serbe diku ne shkelluin XIX me duket , shkruan ne foto , shifi plisat ne kishe Orthodoxe :

Image

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#11

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 6:41 pm

Nje histori e fshehur nga Serbet , derisa na mesonin qe keta jane gjithcka dhe gjithandej neper shkolla ,
Emri Serb do te thote " ROB " kjo deshmi eshte qe edhe vet mbretrit serbe keshtu e kane quajtur vehten :
Burime Bizantike ( shkruan ne kete liber qe ishte e fshehur )

Image
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#12

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 6:48 pm

Vuk Karadžić ne vitin 1834 ishte ai i cili e detyroi Njegoshin te perbej nje etni Serbe :
Authori , Ljubomir Nenadovic

Image
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Origjina e Serbeve

#13

Post by Zeus10 » Thu Oct 14, 2010 7:44 pm

Bile edhe Diplomati Rus Giljferding .A ne mesin e shekullit XIX ke vene re se te gjithe kombet qe kishin fene Orthodoxe quheshin Serb
Une kam insistuar per kete, qe fjala serb nuk perfaqson etni, por komunitet te madh religjioz. E njejta gje vlen dhe per greket. Ishte religjioni ai qe percaktonte ne te shkuaren afrimin e njerezve, duke i bere ata kombe. Nuk e di pse kjo e vertete, shikohet me kaq shume skepticizem prej shume prej nesh.
serb dmth rob
Dhe kjo eshte nje teze tjeter, per vertetesine e te ciles, une nuk kam dyshim. Serb do te thote rob, serve, sherbetor, skllav, servant. Vete emri i tyre, tregon qe nuk jane etni natyrore, por besimtare te grumbulluar rreth nje besimi te caktuar.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#14

Post by Arbëri » Thu Oct 14, 2010 7:56 pm

Zeus10 wrote:
Bile edhe Diplomati Rus Giljferding .A ne mesin e shekullit XIX ke vene re se te gjithe kombet qe kishin fene Orthodoxe quheshin Serb
Une kam insistuar per kete, qe fjala serb nuk perfaqson etni, por komunitet te madh religjioz. E njejta gje vlen dhe per greket. Ishte religjioni ai qe percaktonte ne te shkuaren afrimin e njerezve, duke i bere ata kombe. Nuk e di pse kjo e vertete, shikohet me kaq shume skepticizem prej shume prej nesh.
serb dmth rob
Dhe kjo eshte nje teze tjeter, per vertetesine e te ciles, une nuk kam dyshim. Serb do te thote rob, serve, sherbetor, skllav, servant. Vete emri i tyre, tregon qe nuk jane etni natyrore, por besimtare te grumbulluar rreth nje besimi te caktuar.
Per keto te dhena ka nevoj edhe ai zoteria " Shmitt ", qe shet libra ne emer te shqiptareve .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Origjina e Serbeve

#15

Post by ALBPelasgian » Thu Oct 14, 2010 8:51 pm

Te falemnderit Arber per materialet e jashtezakonshme...

E kam thene edhe diku tjeter se Serbia dhe 'serbet' jane versioni verior i Greqise dhe 'grekeve' ku permes ortodoksizmit dhe mekanizmave religjioz - gjuha liturgjike u be gjuhe asimilimi e etnive ortodokse (ne kete rast shqiptare, vllehe).
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

Post Reply

Return to “Historia e Mesdheut dhe Ballkanit”