"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Origjina e Serbeve

Flisni për historinë e këtyre dy rajoneve shumë të rëndësishëm, popujve dhe racave që e kanë banuar dhe e banojnë.
land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#166

Post by land » Thu Jan 06, 2011 12:11 pm

land wrote:
Socio wrote:Servian= sherbetor= serbian, serb etj etj(kjo eshte etimologjia e emrit)...emertim i dhene nga romaket per keto fise sllavo-aziatike te egra qe u dynden ne ballkan pas shekullit te VI.
Pse i quanin romaket sherbetore keta eshte e lehte per ta kuptuar.
Mire Land, faleminderit !

Serbet jane Sllave te ardhur, ashtu sic the edhe vete, qe ne te vertete edhe eshte thelbi i kesaj teme ...

Megjithate une deshiroj te te pyes per dicka sekondare ne kete teme:

Pse i quajten romaket keta 'sherbetore' ?!
Jo vetem termi serv/serb=sherbetor ka origjine latine por dhe sllavet i emertuan romaket sepse ishin skellever per eccellenza.
Origjina e termit sllav ka lidhje direkte me etimologjine e schiavo(it), ku ne latinisht sllavet jane emertuar nga romaket si Sclaveni pra sklleverit.
Sllavet dhe serbet analfabete dhe barbare kur dynden europen dhe ballkanin u bene skllever dhe sherbetore te romakeve, per me teper shiko historine e dyndjeve sllave.

ika se kam pak kohe ne dispozicion.

tung lol
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

Socio
Star Member
Star Member
Posts: 693
Joined: Thu Sep 03, 2009 12:44 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#167

Post by Socio » Thu Jan 06, 2011 5:25 pm

Zeus10 wrote:Eshte megjithemende e trishtueshme, kjo prurja jote e mesiperme.
Jo, bre, Zeus, nuk ishte kjo prurja ime ! Ishte prurja e Arberise (I gjori pastaj edhe qeshej me burimin e vet !)

Nejse, per malazezet une mendimin tim vecse e kam dhene ne faqet e kaluara, megjithate perseri eshte interesant te degjohet edhe mendimi i vete Malazezeve sa i perket origjines se tyre, natyrisht nga 'faqja zyrtare e Malit te Zi' !
One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present

Socio
Star Member
Star Member
Posts: 693
Joined: Thu Sep 03, 2009 12:44 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#168

Post by Socio » Thu Jan 06, 2011 5:33 pm

land wrote:
land wrote:
Socio wrote:Servian= sherbetor= serbian, serb etj etj(kjo eshte etimologjia e emrit)...emertim i dhene nga romaket per keto fise sllavo-aziatike te egra qe u dynden ne ballkan pas shekullit te VI.
Pse i quanin romaket sherbetore keta eshte e lehte per ta kuptuar.
Mire Land, faleminderit !

Serbet jane Sllave te ardhur, ashtu sic the edhe vete, qe ne te vertete edhe eshte thelbi i kesaj teme ...

Megjithate une deshiroj te te pyes per dicka sekondare ne kete teme:

Pse i quajten romaket keta 'sherbetore' ?!
Jo vetem termi serv/serb=sherbetor ka origjine latine por dhe sllavet i emertuan romaket sepse ishin skellever per eccellenza.
Origjina e termit sllav ka lidhje direkte me etimologjine e schiavo(it), ku ne latinisht sllavet jane emertuar nga romaket si Sclaveni pra sklleverit.
Sllavet dhe serbet analfabete dhe barbare kur dynden europen dhe ballkanin u bene skllever dhe sherbetore te romakeve, per me teper shiko historine e dyndjeve sllave.

ika se kam pak kohe ne dispozicion.

tung lol
Faleminderit Land.
One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#169

Post by Arbëri » Thu Jan 06, 2011 7:16 pm

Une nuk e di qe kam sjell kete postim poshte diku qe thua , se paku po kerkoj por nuk mund ta gjej se ku e kam postuar , ndaj je i lutur te na sjellesh .. Megjithse mund te ndodh per qellime tjera kam sjellur qe deri sa te shofi nuk e besoj e sidomos fantazijat nga ty qe vien edhe me pak . .

Nesporni su naučni dokazi da su preci Crnogoraca, kao posebna plemenska skupina Slovena, došli sa prostora Polablja i Pomorja, nizijskih krajeva oko Baltika (H. Skaleva je unijela na karte 12. 000 slovenskih toponima na tom prostoru, a R. Rotković je utvrdio postojanje 830 toponima koje su preci Crnogoraca prenijeli iz stare postojbine na prostor današnje Crne Gore). Doseljenike iz ravničarskih i civilizacijski razvijenih krajeva privlačilo je Crnogorsko primorje, gdje su postojali rimski gradovi u raspadanju vlasti, i središnja udolina (Zetska ravnica, Bjelopavlići i Nikšićko polje). Državna teritorija koju su naselili Sklavi Dukljani, kao ih nazvaše Vizantijci, po središnjem rimskom gradu Duklji, postepeno se širila prema najvišim planinama, prirodnoj granici prema ostalim skupinama slovenskih plemena. Poznati vizantolog G. Ostrogorski kaže da je Duklja - Zeta prva od slovenskih država uspjela da se osamostali od Vizantije.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#170

Post by Arbëri » Mon Apr 18, 2011 8:13 pm

Alberta Fortisa "Viaggo in Dalmazia 1774 "
Udhetim per ne Dallmaci
Morlacet (Vllehet e zinje ? Μαυροβλάχοι, Mavrovlachi ose Mauro-Vlachs ) popull qe jeton ne Dallmaci , jane sot serbet dhe kroatet
Libri eshte perkthyer ne gjuhen Sllave ne vitin 1984"Globus Zagreb"

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

http://albertofortis.wordpress.com/
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#171

Post by Arbëri » Wed Nov 30, 2011 9:32 pm

CIA: Serbia ekziston si shtet vetem nga viti 1918

Pika e dobet e Serbise eshte larje parash pervetem asaj eshte nje vend qendror qe sjell heroinen nga Azia jug-perendimore dhe transferon ne Evrope thuhet ne faqen e CIA-se..
Sipas gjetjeve të CIA-se, historia e Serbisë fillon ne vitin 1918 me krijimin i Mbretërisë së Serbëve, Kroatëve dhe Sllovenëve, por pavarësi të plotë ai vend ka fituar vetëm në 5 qershor 2006 !
Flamuri i tyre me ngjyre te kalter , bardhe dhe kuqe eshte simbol Pansllav qe perfqaeson lirine sikur ai i Rusise nga shekulli XIX .


Image

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... 918-godine
Linku (origjinal) : https://www.cia.gov/library/publication ... os/ri.html
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Socio
Star Member
Star Member
Posts: 693
Joined: Thu Sep 03, 2009 12:44 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#172

Post by Socio » Thu Dec 01, 2011 7:26 pm

Arbëri wrote:Une nuk e di qe kam sjell kete postim poshte diku qe thua , se paku po kerkoj por nuk mund ta gjej se ku e kam postuar , ndaj je i lutur te na sjellesh .. Megjithse mund te ndodh per qellime tjera kam sjellur qe deri sa te shofi nuk e besoj e sidomos fantazijat nga ty qe vien edhe me pak . .

Nesporni su naučni dokazi da su preci Crnogoraca, kao posebna plemenska skupina Slovena, došli sa prostora Polablja i Pomorja, nizijskih krajeva oko Baltika (H. Skaleva je unijela na karte 12. 000 slovenskih toponima na tom prostoru, a R. Rotković je utvrdio postojanje 830 toponima koje su preci Crnogoraca prenijeli iz stare postojbine na prostor današnje Crne Gore). Doseljenike iz ravničarskih i civilizacijski razvijenih krajeva privlačilo je Crnogorsko primorje, gdje su postojali rimski gradovi u raspadanju vlasti, i središnja udolina (Zetska ravnica, Bjelopavlići i Nikšićko polje). Državna teritorija koju su naselili Sklavi Dukljani, kao ih nazvaše Vizantijci, po središnjem rimskom gradu Duklji, postepeno se širila prema najvišim planinama, prirodnoj granici prema ostalim skupinama slovenskih plemena. Poznati vizantolog G. Ostrogorski kaže da je Duklja - Zeta prva od slovenskih država uspjela da se osamostali od Vizantije.
Ne faqen e meparme e ke shipe. Dhe po, eshte sjellur ketu per te mbeshtetur mendimin per origjinen e serbeve.

Ketu:

Libri nga faqja zyrtare e Malit te Zi : http://montenegrina.net/pages/pages1/kn ... ljanov.htm

Ka shume gjera interesante qe mundeni te perktheni .

Per kete, ashtu si edhe per artikujt e tjere ketu une them vetem; mjere ata qe nuk njohin gjuhen serbe
One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Origjina e Serbeve

#173

Post by Arbëri » Sun Jan 06, 2013 1:45 pm

Origins: Serbs, Albanians and Vlachs

Chapter 2 in Noel Malcolm's Kosovo, a short history (Macmilan, London, 1998, p. 22-40)

Per me shume : http://www.scribd.com/doc/8699791/Noel- ... and-Vlachs

“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#174

Post by bardus » Thu Jan 17, 2013 11:35 am

Ne kete liber per origjinen e sllaveve te ballkanit, autori na jep nje ide shume interesante se si u krijua gjuha liturgjike sllave duke perdorur gjuhen shqipe, pikerisht dialektin e Raskes,qe eshte ARSA e hershme Dardane.Nga ky qytet e kane origjinen shume nga mbreterit e serbise dhe pohimi i autorit se atje flitej shqip tregon se shqiptaret banonin ne ato zona te pakten ne shek 9-te.Ky autor mendonte se sllavet jane pasardhes te ilireve nje ide qe mbizoteronte ne ate kohe.Ne qofte se pranojme se u perdor dialekti shqip i Arses kjo do te kete ndodhur vetem nga autoriteti i mbreterve te dale nga ai qytet te cilet autori i vecon nga serbet si shqiptare por mendoj se kishin pranuar ritin sllav te fese kristiane.

ImageSTORIA DELLA DALMAZIA
Author: Giovanni Cattalinich,pg.85


* A questa preferenza sono indotto dalla considerauone, che il dialetto dell' Albania austriaca fra i Dalmatini riputato il migliore , si avvìcina pure al serblìano; il che può essere derivato dalle relazioni non interrotte eh* ebbero coi principi della Rascia e della Serblia, e cogli abitanti di quelle contrade.

Para epokes se Shen.Cirrilit qe jetoi ne shek.9-te ,sllavet ,ne cfaredo pozicioni te vendosur,nuk kishin germa te asnje lloji..
Nje grup i madh sllavesh me pranimin e fese kristiane e adoptuan me krahasim me ritin latin dhe shkronjat sllave jane formuar si imitim i atyre greke per tu perdorur nga nje popull i se njejtes origjine dhe riti te ndryshem fetar,keshtu u krijuan germat Geronimiane i cili nbahet krijuesi i atij alfabeti.
Atehere duhej edhe nje gjuhe e paster sllave per ti lidhur te gjithe sllavet e shperndare neper Europe.

Nen kete preference u mor ne konsiderate qe dialekti i Albanise austriake ne mes te dalmatineve kishte reputacionin si me i miri,qe i afrohet serbishtes dhe qe ishte krijuar nga lidhja e princeve te Raskes me Serbine dhe me banoret e asaj zone
http://archive.org/stream/storiadellada ... 9/mode/1up

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#175

Post by bardus » Fri Feb 22, 2013 9:17 pm

Nen kete preference u mor ne konsiderate qe dialekti i Albanise austriake ne mes te dalmatineve kishte reputacionin si me i miri
The Colonial Journal, Volume 3, Issue 5

Ne kete liber na jepet nje informate teper e rendesishme,autori na rrefen se ne malet mes Tropojes dhe Gjakovesne PULAT ,u formua nga shqiptaret e asaj zone perandoria serbe dhe se ne ato fshatra ka lindur edhe perandori i famshem DIOKLETIAN.Kjo e spjegon edhe postimin tim te meparshem ku thuhet se u perdor gjuha shqipe per gjuhen kishtare serbe Stara Sllovenska dhe na jep nje aresye per te kuptuar menyren se si u sllavizuan shqiptaret ne Mal te Zi dhe ne skajet tjera te Arbnit.


Image

Image

To the S. of the latter, in the lower valley, of the Zenta and the Nunt, from the defiles of Gussigne, as far as the plains of Padgoritza, dwell the Pulati, whose confederation consists of the communes of Kapsa, Castratti, Gruda, Tusi, and Scarglia or Screlli. Their country is nearly similar to that ef the Cutzi and Clementi, but their population does not exceed two thousand seven hundred souls, of whom six hundred bear arms. It was among the Pulati that the empire of Servia arose, and its founder was a native of the same city that had given birth to the great Dioclesian, an illustrious warrior and respectable philosopher, who, after consolidating the Roman empire on its previously tottering foundations, came to hide, in the gardens ofSalonno and Spalatro,

Image

http://books.google.com/books?id=secMAA ... ca&f=false

Gazmend
Senior Member
Senior Member
Posts: 100
Joined: Sun Feb 24, 2013 8:40 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#176

Post by Gazmend » Mon Feb 25, 2013 11:33 pm

Zoteri Bardus, te kemi kujdes ne perkthime ketu, sepse Serbet i kemi te ardhur ne tokat ilire e jo vendas !

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#177

Post by bardus » Tue Feb 26, 2013 1:36 pm

Gazmend wrote:Zoteri Bardus, te kemi kujdes ne perkthime ketu, sepse Serbet i kemi te ardhur ne tokat ilire e jo vendas !
Gaz,lexoje edhe nje here postimin dhe hapi fotot,ndoshta ndryshon mendim :) .

Ketu behet fjale per te ashtuquajturen "perandori serbe",qe ne fakt ishte ne fillimin e saj shqiptare e nisur ne zonen rreth Decanit ose Junikut ose diku aty ne ate periferi dhe u grabit nga kisha ortodokse serbe.Ne kete teme, ka edhe shume postime te tjera me vlere qe te ndihmojne te krijosh idene e ketyre ndodhive te historise sone.


The Colonial Journal, Volume 3, Issue 5,page 88

It was among the Pulati that the empire of Servia arose, and its founder was a native of the same city that had given birth to the great Dioclesian, an illustrious warrior and respectable philosopher, who, after consolidating the Roman empire on its previously tottering foundations, came to hide, in the gardens ofSalonno and Spalatro

The Clementi, Cutzi, and Pulati, although allies of the Montenegrinos, are not, nevertheless, Illyrian Sclavonians, but belong to Illyrian Albania, and their language also is Albanian.

Gazmend
Senior Member
Senior Member
Posts: 100
Joined: Sun Feb 24, 2013 8:40 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#178

Post by Gazmend » Tue Feb 26, 2013 11:55 pm

bardus wrote:
Gazmend wrote:Zoteri Bardus, te kemi kujdes ne perkthime ketu, sepse Serbet i kemi te ardhur ne tokat ilire e jo vendas !
Gaz,lexoje edhe nje here postimin dhe hapi fotot,ndoshta ndryshon mendim :)
Zoteri Bardus, i lexova dhe hapa fotot edhe me pare dhe te falenderoj per keto por mendimin nuk mund ta ndryshoj sepse aty une lexoj ndryshe nga ju ! Te me falni ju lutem.
bardus wrote:Ketu behet fjale per te ashtuquajturen "perandori serbe",qe ne fakt ishte ne fillimin e saj shqiptare e nisur ne zonen rreth Decanit ose Junikut ose diku aty ne ate periferi dhe u grabit nga kisha ortodokse serbe.Ne kete teme, ka edhe shume postime te tjera me vlere qe te ndihmojne te krijosh idene e ketyre ndodhive te historise sone.
Ndersa une e kuptoj ndryshe, te me falni. Nuk thote askund se Perandoria ishte shqiptare ne fillimet e saj e as qe u ngrit nga shqiptaret, as edhe nuk thote se ishte nisur ne zonat rreth Decanit.
Ate qe shoh une, pa i ndare citimet nga konteksti, thote se 'Pulatet jetonin prej Zetes e deri tek fushat e Podgorices ... dhe ne kete mes apo rreth te tyre Perandoria Serbe u ngrit'. Nuk thote se u ngrit nga shqiptaret apo Pulatet por nga themeluesi i saj qe kishte lindur ne te njejtin qytet ku kishte lindur edhe Perandori Dioklecian, qe i bjer te jete Solin afer Splitit ne Dalmaci, pra shume me larg, vend qe ne ate kohe ishte i populluar me Sllavet.

Image

Metutje, pasi aty flitet per perandori. Perandoria Serbe dihet qe u krijua vone. Se pari ndodhen migrimet e serbeve, pastaj edhe vendosja e tyre permanente ne trevat Ilire dhe krejt pasi qe Serbet u krishterizuan dhe nacionalizuan fene ortodokse, filloi ndikimi i madh i tyre ne popujt perreth dhe forcimi i mbreterise se tyre duke u zgjeruar edhe ne Perandori.

Te me falni por ashtu e lexoj. Faleminderit qe me sygjeruat te lexoj edhe postimet e tjera ne kete teme. E cila me pelqeu shume dhe te them te drejten me disa postime pajtohem por me disa tjera jo.
Last edited by Gazmend on Wed Feb 27, 2013 12:26 am, edited 2 times in total.

Gazmend
Senior Member
Senior Member
Posts: 100
Joined: Sun Feb 24, 2013 8:40 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#179

Post by Gazmend » Wed Feb 27, 2013 12:14 am

bardus wrote:Nen kete preference u mor ne konsiderate qe dialekti i Albanise austriake ne mes te dalmatineve kishte reputacionin si me i miri,qe i afrohet serbishtes dhe qe ishte krijuar nga lidhja e princeve te Raskes me Serbine dhe me banoret e asaj zone
http://archive.org/stream/storiadellada ... 9/mode/1up[/quote]

Ja edhe kete perkthim e kuptoj ndryshe nga ju. Te me falni ju lutem.

Pra aty ku thote dialekti i 'Albanise Austriake' ne mes te Dalmatineve une nuk e kuptoj te kete qene dialekt i gjuhes shqipe, sepse 'Albania Austriake' ishte vetem term politik i atij territori, ndersa dialekti i takonte dalmatineve, qe natyrisht ishte dialekt i gjuhes Sllave dhe qe ishte pra i afert me gjuhen Serbe, siq edhe thote me larte.

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Origjina e Serbeve

#180

Post by bardus » Wed Feb 27, 2013 1:12 pm

Gazmend wrote:
'Pulatet jetonin prej Zetes e deri tek fushat e Podgorices ... dhe ne kete mes apo rreth te tyre Perandoria Serbe u ngrit'. Nuk thote se u ngrit nga shqiptaret apo Pulatet por nga themeluesi i saj qe kishte lindur ne te njejtin qytet ku kishte lindur edhe Perandori Dioklecian, qe i bjer te jete Solin afer Splitit ne Dalmaci, pra shume me larg, vend qe ne ate kohe ishte i populluar me Sllavet.

Perkthim jo i sakte Gaz, per nje student te gjuhes angleze,sic e prezantove veten.E kupton qe me kete apo rreth tyre, qe nuk e di nga e nxore ,hap lojen dhe le te kuptosh qe mundet aty rrotull ,diku aty afer tyre.Do te ishte mire ne perkthim mos te ndryshosh ato qe thuhen ne origjinal .Edhe njehere per here te fundit po e sjell ne shqip.

Perandoria Serbe u formua, ne mesin e Pulateve,themeluesi i saj ishte vendas i te njejtit qytet ku lindi Diokletian....

..Pulatet megjithese aleate me malazezte,prapeseprape nuk jane Illyrian Sclavonian, por i perkasin Ilireve Shqiptare dhe gjuha e tyre eshte gjithashtu, gjuha shqipe.

Autori eshte shume i qarte, kur ben lidhjen ilire,shqiptare te Pulatit dhe nuk le shkak qe te mendojme se aty kane banuar etni te tjera dhe ajo pjesa Illyrian Albanian eshte edhe nje shpulle per Schmidtin.

Tani, aresyeja pse e percaktova si zone Junikun dhe Decanin eshte sepse, ne leksikun e sllaveve te jugut gjendet nje fjale qe s`ka origjine, junak "hero", qe une e mendoj te krijuar heret nga Junik ,Junikas ,person me origjine nga Juniku qe me vone u be hero per nga lavdia e atij vendi.Stefan Bizanti thote" Ιωνικοί, 'Ιλλυρίας μέρoς. " Juniku vend Ilir, pra nje toponim shume i hershem ilir,jo shume larg gjendet edhe Mali Junikut.
A eshte Decan nje tkurrje e emrit Diokletan,une nuk ja heq mundesine kur dime qe ne shqip ka ndodhur nje zhvillim i tille fonetik kl >> q,ç.

Post Reply

Return to “Historia e Mesdheut dhe Ballkanit”