"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

Flisni për historinë e këtyre dy rajoneve shumë të rëndësishëm, popujve dhe racave që e kanë banuar dhe e banojnë.
Post Reply
Rina
Honored Member
Honored Member
Posts: 369
Joined: Thu Feb 23, 2012 10:03 pm
Gender: Female

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#76

Post by Rina » Mon Sep 03, 2012 9:48 am

Po sigurisht me intelegjent jane ata qe adhurimin e lidhin per qenie reale ekzistente, sesa per disa figura imagjinare joreale, inekzistente dhe truni i tyre eshte i mbushun me halucinacione abstrakte, te rreme.

Ne nje bote plotesisht te shendoshe, nje fetar do te duhej te konsiderohej si rast psikik, qe tane diten flet per nje personazh imagjinar, fiktiv.

Eduart
Regular Member
Regular Member
Posts: 84
Joined: Fri Aug 31, 2012 4:33 pm
Gender: Male

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#77

Post by Eduart » Mon Sep 03, 2012 10:33 am

Rina wrote:Po sigurisht me intelegjent jane ata qe adhurimin e lidhin per qenie reale ekzistente, sesa per disa figura imagjinare joreale, inekzistente dhe truni i tyre eshte i mbushun me halucinacione abstrakte, te rreme.

Ne nje bote plotesisht te shendoshe, nje fetar do te duhej te konsiderohej si rast psikik, qe tane diten flet per nje personazh imagjinar, fiktiv.

Qenia qe une adhuroj nuk eshte imagjinare. Zoti eshte Krijuesi i ekzistences ndersa te gjitha qeniet qe me flet jane krijesa, prone dhe te nenshtruara ndaj vullnetit te Krijuesit. Kur Ai u thote atyre jeto, ato jetojne, kur u thote vdis nuk kane ku te shkojne do vdesin, kushdo qofshin madje edhe planetet dhe galaktikat.

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#78

Post by erix77 » Mon Sep 03, 2012 2:41 pm

Kur Ai u thote atyre jeto, ato jetojne, kur u thote vdis nuk kane ku te shkojne do vdesin, kushdo qofshin madje edhe planetet dhe galaktikat.
po ti nga i di te gjitha keto kush te thote ashtu?
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

Eduart
Regular Member
Regular Member
Posts: 84
Joined: Fri Aug 31, 2012 4:33 pm
Gender: Male

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#79

Post by Eduart » Mon Sep 03, 2012 2:49 pm

erix77 wrote:
Kur Ai u thote atyre jeto, ato jetojne, kur u thote vdis nuk kane ku te shkojne do vdesin, kushdo qofshin madje edhe planetet dhe galaktikat.
po ti nga i di te gjitha keto kush te thote ashtu?

Eh ky eshte sekreti qe ju qe besoni ne idhujtari nuk e kuptoni dot. Ju thjesht i bindeni Atij Krijuesi, edhe pa deshiren dhe vetedijen tuaj.

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#80

Post by erix77 » Mon Sep 03, 2012 2:52 pm

po he pra na e thuaj ti nga e di?
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

Eduart
Regular Member
Regular Member
Posts: 84
Joined: Fri Aug 31, 2012 4:33 pm
Gender: Male

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#81

Post by Eduart » Mon Sep 03, 2012 3:01 pm

Edhe po te ti them nuk do ti kuptoje dot. sepse ti bazohesh vetem me ate qe sheh me sy dhe aq sa te kapin shqisat e tua. Keshtu qe nuk mundesh dot ti kuptosh ca gjera.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#82

Post by Zeus10 » Mon Sep 03, 2012 3:26 pm

Eduart wrote:
Eduart wrote:
Ja cfare thote Eqerem Bej Vlora ne Kujtimet e tij:
____________________________________________
Përgjegjia e Ministrit te Perandorisë Osmane për Eqerem Bej Vlorën.
"Ose qëndroni nëpunës dhe bindjuni udhëzimeve të qeveris ose bëhuni politikan dhe përfaqësoni idetë tuaja si deputet në parlament. Vetëm duhet të kini parasysh një gjë: Unë i njoh Shqipërinë dhe shqiptarët më mirë sesa mendoni ju. Ju keni jetuar në Perandorinë Osmane jo si të shtypur dhe të nënshtruar, por si zotërinj dhe urdhërues. Ju keni përfituar nga pushteti i Perandorisë dhe i fesë më tepër se turqit. Tani po bëheni renegatë dhe kërkoni ta braktisni anijen (Perandrinë) që po mbytet, në vend që të punoni dorë për dore me ne për shpëtimin e saj. Ndoshta një ditë edhe do t’ia arrini asaj që kërkoni.
Vetëm kujdes!
Shqipëria është e vogël dhe e varfër, shqiptarët nuk janë as qytetarë të mirë, as punëtorë të mirë, e shumta ata mund të jenë sundimtarë të mirë dhe ca më tepër kusarë të mirë. Një ditë prej ditësh, kur të mos i keni më kullotat e pafundme të kësaj perandorie, ju do të hani njëri-tjetrin në atë Shqipërinë tuaj të ngushtë e të varfër!”.


Eqrem bej Vlora, pas kësaj tha:
"Ai nuk foli atëherë si ministër, por si një turk i thjeshtë! I bindur dhe i ndershëm. Dhe kishte pasur të drejtë.

Sa e sa herë më vonë e kam kujtuar kajmekamin e El-Maanit, kam kujtuar ato qindra e mijëra shqiptarë që kam takuar edhe në qoshet më të largëta të Perandorisë, të cilët, në toka të huaja urdhëronin mbi njerëz të huaj, vetëm e vetëm sepse quheshin “shqiptarë”. Dhe sa e sa herë më janë kujtuar fjalët profetike të atij turku të ri, më vonë, kur në Shqipëri isha i detyruar të shihja me tmerr e neveri, sesi njerëzit që donin të bëheshin dikushi, shqyenin dhe shkelnin me këmbë shoqi-shoqin, vetëm e vetëm se në koritë nuk kishte vend për të gjithë."


Ministrit te ri, me naivitetin por dhe per shkak te pushtetit qe perfaqsonte, i takonte qe te mendonte se shqiptaret kane perfituar nga perandoria dhe nga "kullotat e saj te pafundme" . Ajo qe nuk kupton ministri i ri dhe per cudi e nenvlefteson nje njeri aq i ditur sa Eqerem Bej Vlora, eshte fakte se keto "kullota te pafundme" , u krijuan kryesisht nga kontributi luftarak i shqiptareve. Keta te fundit i fituan me gjak dhe trimeri privilegjet ne shtetin perandorak dhe nuk ua falen te pamerituara. Kjo perandori, kurre nuk do ti kishte shtyre skajet e saj aq larg sa i shtriu, neqoftese gjenaralet dhe ushtaret shqiptare nuk do te ishin rreshtuar ne te dhe nuk do te egzistonte aq gjate sa egzistoi per te njejten arsye. Bashken me te, nuk do te ishte perhapur dhe feja e saj, ne kohe dhe hapesire, faktor qe mund ta bente depertimin e saj te veshtire. Nga kjo pikepamje, perandoria voli shume me teper se c'ju dha shqiptareve, te cilet ishin te vetmit "xhandare' te afte te perandorise, qe me egon e tyre per pushtet, vune rregull atje ku nuk guxonte, te shkonte as nje "turk" tjeter.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Eduart
Regular Member
Regular Member
Posts: 84
Joined: Fri Aug 31, 2012 4:33 pm
Gender: Male

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#83

Post by Eduart » Mon Sep 03, 2012 3:40 pm

Zeus10 wrote:
Eduart wrote:
Eduart wrote:
Ja cfare thote Eqerem Bej Vlora ne Kujtimet e tij:
____________________________________________
Përgjegjia e Ministrit te Perandorisë Osmane për Eqerem Bej Vlorën.
"Ose qëndroni nëpunës dhe bindjuni udhëzimeve të qeveris ose bëhuni politikan dhe përfaqësoni idetë tuaja si deputet në parlament. Vetëm duhet të kini parasysh një gjë: Unë i njoh Shqipërinë dhe shqiptarët më mirë sesa mendoni ju. Ju keni jetuar në Perandorinë Osmane jo si të shtypur dhe të nënshtruar, por si zotërinj dhe urdhërues. Ju keni përfituar nga pushteti i Perandorisë dhe i fesë më tepër se turqit. Tani po bëheni renegatë dhe kërkoni ta braktisni anijen (Perandrinë) që po mbytet, në vend që të punoni dorë për dore me ne për shpëtimin e saj. Ndoshta një ditë edhe do t’ia arrini asaj që kërkoni.
Vetëm kujdes!
Shqipëria është e vogël dhe e varfër, shqiptarët nuk janë as qytetarë të mirë, as punëtorë të mirë, e shumta ata mund të jenë sundimtarë të mirë dhe ca më tepër kusarë të mirë. Një ditë prej ditësh, kur të mos i keni më kullotat e pafundme të kësaj perandorie, ju do të hani njëri-tjetrin në atë Shqipërinë tuaj të ngushtë e të varfër!”.


Eqrem bej Vlora, pas kësaj tha:
"Ai nuk foli atëherë si ministër, por si një turk i thjeshtë! I bindur dhe i ndershëm. Dhe kishte pasur të drejtë.

Sa e sa herë më vonë e kam kujtuar kajmekamin e El-Maanit, kam kujtuar ato qindra e mijëra shqiptarë që kam takuar edhe në qoshet më të largëta të Perandorisë, të cilët, në toka të huaja urdhëronin mbi njerëz të huaj, vetëm e vetëm sepse quheshin “shqiptarë”. Dhe sa e sa herë më janë kujtuar fjalët profetike të atij turku të ri, më vonë, kur në Shqipëri isha i detyruar të shihja me tmerr e neveri, sesi njerëzit që donin të bëheshin dikushi, shqyenin dhe shkelnin me këmbë shoqi-shoqin, vetëm e vetëm se në koritë nuk kishte vend për të gjithë."


Ministrit te ri, me naivitetin por dhe per shkak te pushtetit qe perfaqsonte, i takonte qe te mendonte se shqiptaret kane perfituar nga perandoria dhe nga "kullotat e saj te pafundme" . Ajo qe nuk kupton ministri i ri dhe per cudi e nenvlefteson nje njeri aq i ditur sa Eqerem Bej Vlora, eshte fakte se keto "kullota te pafundme" , u krijuan kryesisht nga kontributi luftarak i shqiptareve. Keta te fundit i fituan me gjak dhe trimeri privilegjet ne shtetin perandorak dhe nuk ua falen te pamerituara. Kjo perandori, kurre nuk do ti kishte shtyre skajet e saj aq larg sa i shtriu, neqoftese gjenaralet dhe ushtaret shqiptare nuk do te ishin rreshtuar ne te dhe nuk do te egzistonte aq gjate sa egzistoi per te njejten arsye. Bashken me te, nuk do te ishte perhapur dhe feja e saj, ne kohe dhe hapesire, faktor qe mund ta bente depertimin e saj te veshtire. Nga kjo pikepamje, perandoria voli shume me teper se c'ju dha shqiptareve, te cilet ishin te vetmit "xhandare' te afte te perandorise, qe me egon e tyre per pushtet, vune rregull atje ku nuk guxonte, te shkonte as nje "turk" tjeter.
Per te gjitha keto pohime qe po ben tani, ti Z. Zeus duhet te kuptoni se ata shqiptare nuk kane menduar asnjehere si Skenderbeu. Nuk kane qene aq kokeshkrete. Por ishin njerez te mencur dhe te zgjuar dhe ata nuk ishin pak. Por mjaftueshem per te komanduar nje perandori te madhe

Me kete kuptojme qe teoria e Skenderbeut ishte nje deshtim i plote qe rezultati ishte shkatrrim total i Shqiperise dhe nje numer i madh viktimash nga krahu i punes. Gjithashtu edhe nje numer i madh njerezish qe lane trojet e tyre dhe shkuan ne Itali. Imagjinoj nje mase prej tyre duhet te kene qene komandante te Skenderbeut qe linin Krujen dhe qe i thonin njeri tjetrit: E cfare fituam me luften? hajt tani te na behet i lehte dheu i huaj.

Me keto bema donkishotiane duhet te krenohemi sot ? Ne kohen e politikave moderne?

Sot lufterat nuk behen me me pallavra e legjenda me Skenderbe.

Sot madje nuk behen lufterat as me arme (Me shpate jo qe jo). Sot lufterat jane ekonomike dhe Turqia sot eshte superfuqia rajonale me zhvillimin me te shpejte. Ndersa Lavirja kancelari Europiane i lepihet tani qe e refuzoi ta pranonte ne gjirin e saj. Mirpo tani Turqia ka te tjera perparesi ndersa Europa mbetet akoma importuesja me e madhe e mallrave turke.
Sot kultura Europiane po del jashte mode ne Turqi ndersa ne Europe kultura muslimane (sidomos ajo turke) sapo ka filluar te ngjise majat e saj ne zemer te Europes (Edhe pse pa deshiren e Lavires Kancelari Europiane).

Keto gjera duhet te na bejne me te mencur ne Shqiptareve dhe te mos e humbim trenin qe humbem dikur me Kamikazin Skenderbe. Eshte koha te mos na e kalojne me Serbet dhe greket. Te cilet i imagjinoj sesi zgerdhihen sa here qe ne krenohemi me Skenderbeun.

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#84

Post by Adriana » Mon Sep 03, 2012 3:51 pm

Eduart wrote:
Rina wrote:Sa per Skenderbeun sigurisht qe eshte heroi me i madh shqiptar, bre i lumte shpata aq here sa ka prere callma mongole. Idol e kam, cfare legende e gjalle! 1 here ne 1000 vjet mund te lind asi qenie supernatyrore si Skenderbeu, edhe duhet te jemi krenar qe ka qene i yni.


Skenderbeun, mbaje ta kam falur.

Une per vete adhuroj vetem Krijuesin tim ate qe me dha shpirt dhe ma merr kur te doje. Ate qe me dha mendje dhe nga kafshet me dalloi.

Skenderbeun nuk kam cfare ta dua, me mire po e le ne hallet e tij duke dhene llogari para Zotit.Ai sot ka rene ne heshtjen e perjeteshme dhe ka te tjera halle me Krijuesin e vet.

Une po kujdesem per veprat e mia dhe si do dal vete para Krijuesit dhe si do jap llogari para tij. O Zot me ndihmo qe te jem i suksesshem.


Mos u lut ketu se nuk e ka adresen tone aji dhe nuk ti lezon dot lutjet, lutu ne vend tjeter. Ketu eshte forum dhe jo ....
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Eduart
Regular Member
Regular Member
Posts: 84
Joined: Fri Aug 31, 2012 4:33 pm
Gender: Male

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#85

Post by Eduart » Mon Sep 03, 2012 4:05 pm

Adriana wrote:
Eduart wrote:
Rina wrote:Sa per Skenderbeun sigurisht qe eshte heroi me i madh shqiptar, bre i lumte shpata aq here sa ka prere callma mongole. Idol e kam, cfare legende e gjalle! 1 here ne 1000 vjet mund te lind asi qenie supernatyrore si Skenderbeu, edhe duhet te jemi krenar qe ka qene i yni.


Skenderbeun, mbaje ta kam falur.

Une per vete adhuroj vetem Krijuesin tim ate qe me dha shpirt dhe ma merr kur te doje. Ate qe me dha mendje dhe nga kafshet me dalloi.

Skenderbeun nuk kam cfare ta dua, me mire po e le ne hallet e tij duke dhene llogari para Zotit.Ai sot ka rene ne heshtjen e perjeteshme dhe ka te tjera halle me Krijuesin e vet.

Une po kujdesem per veprat e mia dhe si do dal vete para Krijuesit dhe si do jap llogari para tij. O Zot me ndihmo qe te jem i suksesshem.


Mos u lut ketu se nuk e ka adresen tone aji dhe nuk ti lezon dot lutjet, lutu ne vend tjeter. Ketu eshte forum dhe jo ....

Ske pse merzitesh Adriana.

Nuk tu luta ty iu luta Atij qe ta ka ne dore jeten tende dhe vdekjen tende. Atij qe ta jep driten e syve dhe ta merr. Atij qe te jep oksigjenin falas kur ne spital nese nuk ke paguar siguracione te kushton 30 $ nje bombel oksigjeni per ta mbajtur shpirtin gjalle.
Imagjino vetem nje moment sikur Zoti i madh ti thoshte veshkes tende STOP. Atehere si do beje me qarkullimin e ujit?

Prandaj mos u fut aty ku nuk ke dije. Leri vend Zotit edhe ne zemren tende perndryshe Ai nuk ka problem edhe ate e ka nen kontrollin e tij dhe kur te doje i thote qendro tani dhe ajo e shkreta do e beje se nuk ka sesi te mos i bindet.

MAdje edhe ty (vetedijen tende) Adriana te ka ne dore qofte ne toke e qofte ne det. Gjithmone ne moment frike i therret duke thene AMAN O ZOT.

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#86

Post by Adriana » Mon Sep 03, 2012 4:18 pm

Eduart wrote:
faon perrovarri wrote:
faon perrovarri wrote: Jeni ju,janullatosi,benedikti XI etj...etj qe nuk predikoni fjalen e vertet te zotit(ato tiparet e lartpermendura), por beni politika ne interes te grupimeve fetare qe u perkisni.JU FALEMNERS.
Eduart!
Ju,janullatosi opo benediktin ,u permenda ne menyre figurative,desha te them,nenkuptoj ata udherrefyse shpirteror te korruptuar te parase.
Eduart wrote:JO I DASHUR MIK !

ASPAK NUK JAM DHE NUK DO JEM SHERBYES I POLITKAVE TE HUAJA NE DEM TE VENDIT TIM.
PROFESIONI IM DHE MISIONI GJITHASHTU ESHTE HOXHE DHE MESUES I FESE ISLAME DHE EDUKATOR.
JANE PIKERISHT KETO VIRTYTE QE PERMENDNI ME LART ATO QE DUHET SECILI PREJ NESH TE MBJELLE NE FAMILJEN E TIJ, NE NJEREZIT E TIJ, TEK POPULLI I TIJ.

AJO QE PO BEJ, I NDERUAR, ESHTE SE PO MUNDOHEM TU HEQ MLLEFIN KETYRE SHQIPTAREVE TANE QE MENDOJNE SE VETEM URREJTJA ESHTE GJUHA E TRIUMFIT. VETEM SHPATA E SKENDERBEUT DO NA COJE PERPARA.

KA ARDHUR KOHA TE MENDOJME NDRYSHE, NE MENYRE HUMANE SI NENE TEREZA, NE MENYRE INTELEKTUALE SI HASAN TAHSINI, ME DASHURI SI NAIM FRASHERI, POLITIKISHT SI ISMAIL QEMALI, ME RESPEKT SI AT NIKOLLA MARKU.

E JO ME GJUHEN E SHPATES MESJETARE SI SKENDERBEU, AS ME GJUHEN E SHTYPJES FODULLE SI ENVER HOXHA AS ME GJUHEN E MATRAPAZEVE SI POLITIKANET TANE SOT.

KAQ KISHA. KESHTU MENDOJ UNE O MIKU IM.

TE PERSHENDES
EDUARTI
MuA personalisht keto qe thekson me larte me gjejne dokord 1000%.Po mos harro se je nje person publik ne shoqerine mbarshqiptare,dhe duhet te llogaritesh pasojat negativ te ideve apo qendrimeve tuaja,por megjithate vleresimi me real per ju jane komuniteti fetar i ngusht qe ju u sherbeni.


E keni thene shume bukur Zoteri!
Jam gati te bart pasojat e kesaj deklarate te mesiperme.


Sa mire e gjejne gjuhen basterdet midis tyre, them bastard se njeri i perket grekomanise, tjetri osmanise, te bastarduar per nje qellim.
Gjithmon e kan gjetur gjuhen keta me njeri tjetrin kur behesh fjale per SHQIPERIN.


AS ME GJUHEN E SHTYPJES FODULLE SI ENVER HOXHAVetem se shtypi patriot te vertet, denoj/vrau/pushkatoj njerez te pafajshem, duke lene menjeane bastardet si puna juaj ( grekomanet dhe osmanet ) qe u terhoqet ne kohen e tij, dhe ndjetet urte.

S’ ka rrezik më të madh për një komb, se kur njerëzit dinakë hiqen si të urtë.

(Francis Bekon)

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#87

Post by Adriana » Mon Sep 03, 2012 4:26 pm

Eduart wrote:
Adriana wrote:
Eduart wrote:
Rina wrote:Sa per Skenderbeun sigurisht qe eshte heroi me i madh shqiptar, bre i lumte shpata aq here sa ka prere callma mongole. Idol e kam, cfare legende e gjalle! 1 here ne 1000 vjet mund te lind asi qenie supernatyrore si Skenderbeu, edhe duhet te jemi krenar qe ka qene i yni.


Skenderbeun, mbaje ta kam falur.

Une per vete adhuroj vetem Krijuesin tim ate qe me dha shpirt dhe ma merr kur te doje. Ate qe me dha mendje dhe nga kafshet me dalloi.

Skenderbeun nuk kam cfare ta dua, me mire po e le ne hallet e tij duke dhene llogari para Zotit.Ai sot ka rene ne heshtjen e perjeteshme dhe ka te tjera halle me Krijuesin e vet.

Une po kujdesem per veprat e mia dhe si do dal vete para Krijuesit dhe si do jap llogari para tij. O Zot me ndihmo qe te jem i suksesshem.


Mos u lut ketu se nuk e ka adresen tone aji dhe nuk ti lezon dot lutjet, lutu ne vend tjeter. Ketu eshte forum dhe jo ....

Ske pse merzitesh Adriana.

Nuk tu luta ty iu luta Atij qe ta ka ne dore jeten tende dhe vdekjen tende. Atij qe ta jep driten e syve dhe ta merr. Atij qe te jep oksigjenin falas kur ne spital nese nuk ke paguar siguracione te kushton 30 $ nje bombel oksigjeni per ta mbajtur shpirtin gjalle.
Imagjino vetem nje moment sikur Zoti i madh ti thoshte veshkes tende STOP. Atehere si do beje me qarkullimin e ujit?

Prandaj mos u fut aty ku nuk ke dije. Leri vend Zotit edhe ne zemren tende perndryshe Ai nuk ka problem edhe ate e ka nen kontrollin e tij dhe kur te doje i thote qendro tani dhe ajo e shkreta do e beje se nuk ka sesi te mos i bindet.

MAdje edhe ty (vetedijen tende) Adriana te ka ne dore qofte ne toke e qofte ne det. Gjithmone ne moment frike i therret duke thene AMAN O ZOT.


-haha- ( kto leksione mbaji per atje ku edukon jo per mua, mos u merakos per mua )
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#88

Post by Patush » Mon Sep 03, 2012 4:57 pm

Nga Thartori

Per te gjitha keto pohime qe po ben tani, ti Z. Zeus duhet te kuptoni se ata shqiptare nuk kane menduar asnjehere si Skenderbeu. Nuk kane qene aq kokeshkrete. Por ishin njerez te mencur dhe te zgjuar dhe ata nuk ishin pak. Por mjaftueshem per te komanduar nje perandori te madhe

Dergimin e motrave te tyre ne bordellot e sulltaneve e quan menquri?
Tretjen e tyre ne cepat e perandorise ne te mire te perandorise dhe kurris te tyre ku ato e paguanin me jeten e tyre ti e quan mencuri?

Me kete kuptojme qe teoria e Skenderbeut ishte nje deshtim i plote qe rezultati ishte shkatrrim total i Shqiperise dhe nje numer i madh viktimash nga krahu i punes. Gjithashtu edhe nje numer i madh njerezish qe lane trojet e tyre dhe shkuan ne Itali. Imagjinoj nje mase prej tyre duhet te kene qene komandante te Skenderbeut qe linin Krujen dhe qe i thonin njeri tjetrit: E cfare fituam me luften? hajt tani te na behet i lehte dheu i huaj.
Po si ka mundesi qe te fajesohet ai qe lufton per te mbrojture vendin e tije dhe jo agresori qe ka ardhure te te pushtoje?
A mund te fajesohen Shqiptaret ne luftrat e fundit ndaj serbve dhe sllavo maqedonasve per te drejtat e tyre dhe liri?
Po pse nuk ndejten Shqiptaret nen thundren serbe, por u qune ne lufte? Do te kishin kursy shume jete nga vdekja dhe shume gra nga perdhunimet! Ti thua do te ishte kan ma mire me jau pa qu motrat serbit me deshire, po ashtu dhe djemt ne m'nyre qi serbi ti perdorte kundra ndaj populli qe kerkonte pamvaresi?

Me keto bema donkishotiane duhet te krenohemi sot ? Ne kohen e politikave moderne?
Ti jo, por une po! T'paret tuje vendosen se ashte ma mire me u kthy ne turq, ma ja u qu motrat tuaja ne bordellot a tyne si dhe djemt qi kishit ne menyre qe kjo mizori te vazhdoje te qendroje e forte!

Ndersa ato te part e mi vendosen me marr malet, me ndejt Shqiptare, mos me i qu motrat e tyne si bakti te sulltani per me i pushtnu, si dhe luftuan gjithmone kundra ksaj mizorie qe kishte kap vendin!

Ashte qeshtje nderi kjo o Thartor dhe jo qeshtje jetese pa nder, burrni dhe karakter si baktia!
Sot lufterat nuk behen me me pallavra e legjenda me SkenderbeSot madje nuk behen lufterat as me arme (Me shpate jo qe jo). Sot lufterat jane ekonomike dhe Turqia sot eshte superfuqia rajonale me zhvillimin me te shpejte. Ndersa Lavirja kancelari Europiane i lepihet tani qe e refuzoi ta pranonte ne gjirin e saj. Mirpo tani Turqia ka te tjera perparesi ndersa Europa mbetet akoma importuesja me e madhe e mallrave turke.
Sot kultura Europiane po del jashte mode ne Turqi ndersa ne Europe kultura muslimane (sidomos ajo turke) sapo ka filluar te ngjise majat e saj ne zemer te Europes (Edhe pse pa deshiren e Lavires Kancelari Europiane).
Evropa ju hapi dyrt botes se mbrapambetun myslimane, ju dha te gjitha te drejtat, me shume se qfare ato mendonin se nji njeri kishte, i afroi, i nderoi, i shkolloj! Por si gjithmone myslimani mbetet mysliman, i pa bese, zemer zi, inaqur, dhe mosmirenjohes!
Popullata vendase ne Evrope sa vazhdon dhe humb durimin me popullaten myslimane ardhacake nevojtare atje, ka me ardhe nje dite dhe ato nuk do te durojne kapricot e mosmirenjohjes myslimaneve ne vendet e tyre, dhe kur kjo dite do te vije gjaku i piste mysliman do te derdhet lume, dhe sirrjellim i shume Shqiptareve! Ne qoftese ne ate kohe fqinjt tone serbi greqi do te vazhdojne te kene nje superioritet ushtarak ato do ti versulen popullates Shqiptare nen preteksin se po pastrojne vendin nga islamiket, per te cilet bota perendimore ka humb te gjithe rrespektin dhe e ka kthyer ate ne urrejtje!
Fale jush Shqiptaret myslimane do te jene humbsit ma te medhaj!


Keto gjera duhet te na bejne me te mencur ne Shqiptareve dhe te mos e humbim trenin qe humbem dikur me Kamikazin Skenderbe. Eshte koha te mos na e kalojne me Serbet dhe greket. Te cilet i imagjinoj sesi zgerdhihen sa here qe ne krenohemi me Skenderbeun.
Ne fakt serbi dhe greku jan mundu me e marr Gjergjin por pa rrezultat, ai perfaqeson nderin, burrnine, fisnikrine, zemermadhesine, zgjuarsine, drejtesine! Te gjitha keto merita Shqiptari!

Por si gjithmone juve e keni te drejten te krenoheni me faktin qe keni mush haremet e sulltaneve me motrat tuaja!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#89

Post by bardus » Mon Sep 03, 2012 5:36 pm

nga Eduart
Ske pse merzitesh Adriana.

Nuk tu luta ty iu luta Atij qe ta ka ne dore jeten tende dhe vdekjen tende. Atij qe ta jep driten e syve dhe ta merr. Atij qe te jep oksigjenin falas kur ne spital nese nuk ke paguar siguracione te kushton 30 $ nje bombel oksigjeni per ta mbajtur shpirtin gjalle.
Imagjino vetem nje moment sikur Zoti i madh ti thoshte veshkes tende STOP. Atehere si do beje me qarkullimin e ujit?
Z Eduart,
nuk e di a e sheh se cfare shkruan.Ke ardhur ketu dhe indirekt mallkon sipas menyres tende, qe na vjen turp kur i lexojme.Nuk e di cfare arsimimi ke,por ai djali i komshijes tende 18 vjecar, i flet gjashte gjuhe te huaja .

Ki kujdes ne dialog qe te mos behemi me agresiv,na respekto te te respektojme.

Shenim: Emri im ketu eshte BARDUS dhe jo Barbadus sic e shkruan ti .(Kjo quhet ADHD)Imagjino te te leme ne doren tende HISTORINE E SHQIPERISE>

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU. SA ISHTE HERO AI?

#90

Post by Mallakastrioti » Mon Sep 03, 2012 5:49 pm

Eduart, te terheq vemendjen mos ti perserisesh me keto lloj shantazhesh fetare me te cilat ndoshta kleriket jane mesuar te frikesojne njerezit ne propagandat e tyre.(Marr parasysh çka shkruan Bardus me siper)
Lere per ne xhami kete lloj predikimi!
Image

Post Reply

Return to “Historia e Mesdheut dhe Ballkanit”