Te gjithe njerezit i ka mbajtur ne miter nje femer, qe ne gjuhen e secilit quhej nene. Gjithashtu, me perjashtim te pak rasteve, gjithe njerezit kane ndenjur ne barkun e nenes per 9 muaj. Femrat Shqiptare nuk perbejne ndonje rast special ne kete skeme biologjike.Mallakastrioti wrote:Jo vetem qe nuk do hap nje teme te tille ne kete Forum, por edhe ne se dikush do tentoj te hap tema te tilla, personalisht do jem teje drastik ne vendimet qe do marr per te larguar jo vetem tema te ketij lloji, por edhe temehapesit!
E dyta. Personalisht per nente muaj me mbajti ne miter nje femer, ajo qe quhet ne shqip "NENE" dhe fale asaj mesova te belbezoja edhe gjuhen e te parit tim.
Ne mund ta kemi nje pergjigje per ate pyetje, por une dyshoj fort se eshte e njejta pergjigje. Pyetja nuk eshte aspak retorike. Eshte nje pyetje qe meriton nje pergjigje, dhe ajo c'ka mendon ti (apo une) nuk eshte domosdoshmerisht pergjigja me prane se vertetes. Kjo eshte edhe arsyeja pse edhe tema te tilla debatohen, qe opinonet kontradiktore te ballafaqohen.Mallakastrioti wrote:Kjo lloj shkence, pra "luften midis gjinive", ndoshta do bente mire qe pike se pari te bente pyetje "Sa mundesi ju dha femres ne historine njerezore qe te paraqeste aftesite e verteta te saj?" Pyetje retorike imja, por qe pergjigjen e dime shume mire si ti, une dhe gjithe te tjeret.
Paralelisht me postimet ketu, une po postoj edhe ne nje forum tjeter europian (ne anglisht). Ne nje debat ne ate forum me lindi nevoja per argumenta mbi maredheniet e gjuhes Shqipe me ate Greke, ne kete menyre gjeta Zeus10, dhe duke gugluar per Zeus10 gjeta edhe kete forum.Mallakastrioti wrote:E treta. Qe ti permbahemi kesaj teme teje interesante hapur prej teje, ndoshta do benim mire te zhvillonim me tej idete qe ta çonim deri ne fund si aspirate, sigurisht ne se do jete deshira si dhe vullneti i mire.
Faleminderit per mirekuptimin dhe shpresoj te perqendrohemi ne thelbin apo boshtin kryesor te kesaj teme!
Per sa i perket idese se kesaj teme, kam pershtypjen se ajo u kristalizua ne idene e disa artikujve anglisht ezaurues. Une e mbeshtes dhe shpresoj qe t'i kemi sa me pare keto artikuj, qe te mund t'u referohemi ne debate (ne anglisht) me oponent rajonal e me gjere, neper forume te ndryshme, por nuk kam se c'kontribut te jap vete, pasi nuk jam njohes i ketyre fushave.
Gjithsesi, here mbas here do ta vizitoj kete forum per te mesuar se cfare eshte realizuar dhe ku eshte publikuar.
Por nese komuniteti i ketij forumi, ka tabu per disa subjekte te caktuar, une nuk e gjej veten midis ketij komuniteti.