Page 1 of 1

Historia serbe është një gënjeshtër

Posted: Wed Jul 29, 2015 3:03 pm
by Artian
Sonja Biserko: E gjithë historia serbe është një gënjeshtër e madhe!

Sonja Biserko presidente e Komitetit të Helsinkit të Serbisë, ka deklaruar për revistën kroate “Vijenac”, se e gjithë historia e Serbisë është “një gënjeshtër e madhe”.

Serbia nuk ka qasje të vërtetë për një pjesë të historisë së saj që lidhet me Perandorinë Osmane. Nga injoranca e fakteve ka krijuar mitin për Kosovën, për heroizmin serb dhe mbretërinë qiellore. E gjithë historia e Serbisë është një gënjeshtër e madhe”, ka deklaruar pa pardon Sonja Biserko gjatë një interviste të gjerë.
Ajo edhe njëherë përsëriti se serbët ishin përgatitur për luftë kundër kroatëve që nga vdekja e Titos.
Përndryshe, Fakulteti Juridik në Beograd ka qenë një prej shtyllave të projektit të madh serb, ku nga aty janë definuar gjitha përpjekjet politike të Millosheviqit, nga aty të flitej për të drejtën e serbëve për revoltë, duke mohuar republikat ekzistuese jugosllave, kurse argumentet e tyre janë përdorur në tekstet e botuara në libra dhe gazeta. Dhe memorandumi ËNDËRRA është një prej atyre dokumenteve. Ata të gjithë pretendonin se duhet riorganizuar Jugosllavia, me qëllim që serbët të kapin dhe të marrin territorin e tyre etnik”, ka deklaruar Biserko.
Ajo gjithashtu ka folur për fjalimin e ministrit Aleksandar Vulin në Jadovno, duke e etiketuar atë si “altoparlant të Vuçiqit”.
A mundet Serbia të pres normalizim të marrëdhënieve me Kroacinë nëse Gotovinën e shpallin ustash, derisa Stepincen famullitar të ustashëve? Kjo do të thoshte se secili kroat është ustash”, ka përfunduar Biserko.