"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Vendbanimet Shqiptare në Greqi

Flisni për historinë e këtyre dy rajoneve shumë të rëndësishëm, popujve dhe racave që e kanë banuar dhe e banojnë.
Post Reply
User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Vendbanimet Shqiptare në Greqi

#1

Post by Arta » Fri Sep 25, 2009 11:03 pm

Vendbanimet të krijuara nga Shqiptarët në Greqi kanë një histori të veçantë. Një histori e cila sigurisht, kurrë nuk do tregohet nga shteti grek. Akoma dhe shteti Shqiptar nuk tregon të dhënat historike, sepse shumë thjeshtë kontrollohet nga politika greke. Prandaj dhe në librin e historisë së klasës të 7 gjejmë më shumë të dhëna për Arabët sesa për Ilirinë. Por Kombi Shqiptar kurrë nuk priste shtetin Shqiptar që të luftoj për të drejtat e tij. Shumica e emrave të vendbanimeve shqiptare janë ndryshuar nga shteti grek, me qellim, çfarosjen e elementit Shqiptar nga Greqia. Në çdo pjesë 50 vendbanime do prezantohen.

http://www.tokajone.com/?p=713#respond


Image
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Vendbanimet Shqiptare në Greqi

#2

Post by alfeko sukaraku » Sat Sep 26, 2009 6:40 pm

te njejten politik perdoren edhe turqit,vecse kur flet sal berisha per ndryshimin e emrave te huaj ne shqiperi,ngrihen disa koka edhe e kndershtojn.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Vendbanimet Shqiptare në Greqi

#3

Post by Arta » Sat Jan 02, 2010 11:26 pm

Kjo është pjesa e dytë e listave, të cilat përmbajnë të dhëna për vendbanimet shqiptare në Greqi.

Image

http://www.tokajone.com/historia-shqipt ... e-greqi-2/
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

Post Reply

Return to “Historia e Mesdheut dhe Ballkanit”