"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

Diskutim profesional për gjuhën.

Moderators: Mallakastrioti, bardus

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#1

Post by Orakulli » Fri Aug 07, 2009 1:42 pm

Ne fillim ishte folja,e folja ishte afer Zotit dhe folja ishte Zoti.
Duhen shume faqe filozofike te zberthehet kjo fjali e Van gje lo,sipa Gji o van-it 1,1-18.
Zberthim i thjeshte mekanik do te vinte ne llojin tim te te menduarit;
.....di*di-dio*dio.
…e cila vazhdon me *dha*me-dha*mata.Ndryshimi qendron qe kur une “di” afrohem tek zoti dhe kur dikush “dha”, qe kjo mund te intepretohet ne njeren rruge si’Zoti vepron me “dhanie,dashuri,vetpermbajtje”.Jam Zoti kur di dhe afrohem tek zoti kur gjate jetes bej si ai,jap.
Mire di,qe kuptohet,por koncepit “dha” cfare kupton?
Cfare dha?Kujt ja dha?Dhe pse duhet te matet nga marresit e saj ajo qe eshte dhene??
Per mua,eshte e njeta shpreje e bibles e thene ne nje menyre tjeter.Behet fjala per “te folurin” tek bibla si dhe “te folurin dhe “matjen e tij” nga njerezit tek; Datta = दत्त

DAyadhvam = दयध्वम्

Damyata = दम्यत.
Image

User avatar
RealIlirian
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: Tue Sep 01, 2009 11:58 pm
Gender: Male

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#2

Post by RealIlirian » Thu Sep 03, 2009 1:30 am

Bravo
jam plotesisht dakord.
po ashtu dhe fjala zeus = (rrenja) ze (prapashtesa) us ruan te njejten llogjike e cila eshte e mbrojtur ne bible ku thuhet : In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God. e pra zoti eshte gjithmone i lidhur me zerin, me fjalen, me menyren e nxjerrjes se dijes dhe komunikimit.

Injoranca e njerezve ka per te vazhduar per sa kohe qe shqipja nuk do te njihet prej tyre. Maximilian Lambertz e ka thene me mire:
The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing.

pershendetje.

User avatar
Hyu
Member
Member
Posts: 21
Joined: Sat Aug 29, 2009 5:08 pm
Gender: Male

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#3

Post by Hyu » Thu Sep 03, 2009 1:51 am

Me cfare kam lexu ne kete forum zeus eshte nje forme e mevonshme sepse ajo origjinale ishte Dias qe ka prapeseprape renjen di.

Aleksandër
Regular Member
Regular Member
Posts: 62
Joined: Tue Aug 25, 2009 10:53 pm
Gender: Male
Location: Tiranë

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#4

Post by Aleksandër » Thu Sep 03, 2009 3:44 am

Në Dodonë, Zeusi i jepte përgjigjet e tij falë 'fëshfërimës' së gjetheve të lisave (fëshfërimë e kthyer në 'zërin' e Zeusit = Za, Zan (gegërisht). Porfiri pohon se Pitagora (me zanafillë pellazgo-tursane) e quante Zeusin 'Zan'.
Nacionalizmi është vullneti për të dashur vetveten

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4200
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#5

Post by Zeus10 » Thu Sep 03, 2009 1:01 pm

Aleksandër wrote:Në Dodonë, Zeusi i jepte përgjigjet e tij falë 'fëshfërimës' së gjetheve të lisave (fëshfërimë e kthyer në 'zërin' e Zeusit = Za, Zan (gegërisht). Porfiri pohon se Pitagora (me zanafillë pellazgo-tursane) e quante Zeusin 'Zan'.
Reth 120 vjete me pare, banoret e zonave te "Greqise", te patransformuar akoma ne greke, Zeusin (letrar), jo vetem qe vazhdonin ta adhuronin akoma, por dhe e therrisnin ashtu sic duhet ta kene folur dhe ne lashtesi Zônos apo Zânos.

Image

Kjo deshmi per nje popullsi jogreke, bile dhe ne malin Ide ne Krete, dikur i famshem per te, ai therritet njesoj Zônos, ose lugina e tij quhet zôu-lakon(lugina e Zeusi), lug=lak=lakoj=forme e lakuar:

Image

Ne shqiptaret e dime mire, qe zôu ose zôni eshte nje fjale e patjetersueshme shqip, per zotin qe ne i lutemi, zotin e gjemimit , vetetimes(drites). Por jo vetem ne, por dhe te huajt, vene re perputhjen e plote, duke na e sjelle te shkruar nje deshmi, ne nje nga punimet me te mira historike per besimin e lashte, natyrshem duke e krahasuar me lutjen shqip.

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Hyu
Member
Member
Posts: 21
Joined: Sat Aug 29, 2009 5:08 pm
Gender: Male

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#6

Post by Hyu » Thu Sep 03, 2009 1:10 pm

Zeus10 ti ke dhane dy shpjegime per fjalen zeus-dias, nje si drite-vetetime dhe nje si za-bubullime. Cili prej tyne qendron? Apo eshte nje fjale dykuptimeshe?

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4200
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#7

Post by Zeus10 » Thu Sep 03, 2009 1:58 pm

Hyu wrote:Zeus10 ti ke dhane dy shpjegime per fjalen zeus-dias, nje si drite-vetetime dhe nje si za-bubullime. Cili prej tyne qendron? Apo eshte nje fjale dykuptimeshe?
Magjia e shqipes, eshte pikerisht, aftesia per ti dhene shume kuptime nje fjale te vetme. Nga ana fonetike, gjuhetaret besojne se z-ja ka qene nje tingull i dyfishte zd, por une besoj, se ky nuk eshte skenari qe do te conte ne ndryshimin dhe vecimin e fonemes gjate zgjedhimit. Une mendoj, se Zeusi, ka qene therritur here Dia dhe here Zeu per shkak te binomit vetetime_gjemim qe shoqerron rrufene, pra te binomit drite(di)-tingull(zë). Bile qe tek Homeri, pervec qe e gjejme Dia dhe Zeu(lexo Zou ose Zonos) gjejme dhe pershkrimin: "qe gjemon nga siper":

λεῖβε δὲ οἶνον οὐρανὸν εἰσανιδών Δία δ' οὐ λάθε τερπικέραυνον
Ζεῦ ἄνα Δωδωναῖε Πελασγικὲ τηλόθι ναίων
Δωδώνης μεδέων δυσχειμέρου
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4200
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#8

Post by Zeus10 » Thu Sep 03, 2009 2:08 pm

Gjuhetaret mendojne se:
Δία masc acc sg indeclform Zeus
Pra dia eshte kallezorja njejes e Zeusit.
Kjo eshte qesharake, nuk ka asnje shans te vetem qe ajo te jete kallezorja e ketij emri, ashtu sic nuk eshte zeu vocative. Ajo eshte thirrja shqip:
ZEU at(ose zot)
e emerores se shquar.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4200
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#9

Post by Zeus10 » Thu Sep 03, 2009 2:16 pm

Kam shume verrejtje per perkthimin e Iliades, psh:
Ζεῦ ἄνα
perkthehet
zeus zot
nga perkthyesit, duke barazuar ἄνα=ἄναξ qe do te thote lord, master=zot, pra duke e shpallur ate nje forme arkaike te ἄναξ.
Ne te vertete ἄνα eshte fjala shqip i paane(simbolikisht i madh, i fuqishem)
ku ἄ eshte reduktivja pa
ana----eshte trajta e shquar e anë

Pra ne thelb megjithese kuptimi kompleksohet duke na dhene nje gjuhe virtualisht te ndryshme, ajo mbetet shqip.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
RealIlirian
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: Tue Sep 01, 2009 11:58 pm
Gender: Male

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#10

Post by RealIlirian » Sat Sep 05, 2009 2:30 pm

eshte pikerisht per kete arsye cka ju po flisni pse dhe turqit islamik dhe greko/serbet orthodox e quanin shqipen gjuha e djallit dhe donin ta shfarosnin, pasi shqipja eshte ajo cka verteton qe krishterimi dhe islimizmi jane mashtrimet me te medha prej te cilave vuan njerezimi.
stergjyshet tane e krijuan kete zot, dhe ky zot perkufizohet ne cdo liber fetar por injorance ben punen e vet dhe njerezit nuk kuptojne.
bota eshte peng e injorances, dhe eshte detyra jone si shqiptar, si njerez qe ruajme nje thesar lirie mijeravjecar qe duhet te ndalojme te cmendurit e kesaj bote per te arritur armagedonet e tyre.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4200
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#11

Post by Zeus10 » Sat Sep 05, 2009 5:09 pm

RealIlirian wrote:eshte pikerisht per kete arsye cka ju po flisni pse dhe turqit islamik dhe greko/serbet orthodox e quanin shqipen gjuha e djallit dhe donin ta shfarosnin, pasi shqipja eshte ajo cka verteton qe krishterimi dhe islimizmi jane mashtrimet me te medha prej te cilave vuan njerezimi.
stergjyshet tane e krijuan kete zot, dhe ky zot perkufizohet ne cdo liber fetar por injorance ben punen e vet dhe njerezit nuk kuptojne.
bota eshte peng e injorances, dhe eshte detyra jone si shqiptar, si njerez qe ruajme nje thesar lirie mijeravjecar qe duhet te ndalojme te cmendurit e kesaj bote per te arritur armagedonet e tyre.
Armiku i vertete i turqve muslimane, ishte ZHDUKJA E NDERGJEGJES ETNIKE, e cila perceptohej vetem prej gjuhes se perbashket natyrale(gjuhes shqipe), dhe e pranishme vetem tek shqiptaret, si raca e vetme natyrale ballkanike, qe ka pasur ndergjegje nacionale, nderkohe qe gjithe racat e tjera zoteronin vetem ate fetare si ngjizes i bashkesise sociale.
Pra armiku i vertete i turqve ishte GJUHA SHQIPE, e cila bashkonte shqiptaret, ne revoltat e panumerta kundra Perandorise Osmane, dhe ishte kercenimi kryesor per kompaktesine e saj. Kombet e tjere thjesht nuk egzistonin, kurse Kishat qe kishin rol hegjemon ne bashkesite sllave-ortodokse(sllave apo bizantine) ishin aleat me turqit, per te zhdukur te vetmen race natyrore te Ballkanit, arbereshet.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#12

Post by alfeko sukaraku » Sat Sep 05, 2009 6:48 pm

Zeus10 wrote:
RealIlirian wrote:eshte pikerisht per kete arsye cka ju po flisni pse dhe turqit islamik dhe greko/serbet orthodox e quanin shqipen gjuha e djallit dhe donin ta shfarosnin, pasi shqipja eshte ajo cka verteton qe krishterimi dhe islimizmi jane mashtrimet me te medha prej te cilave vuan njerezimi.
stergjyshet tane e krijuan kete zot, dhe ky zot perkufizohet ne cdo liber fetar por injorance ben punen e vet dhe njerezit nuk kuptojne.
bota eshte peng e injorances, dhe eshte detyra jone si shqiptar, si njerez qe ruajme nje thesar lirie mijeravjecar qe duhet te ndalojme te cmendurit e kesaj bote per te arritur armagedonet e tyre.
Armiku i vertete i turqve muslimane, ishte ZHDUKJA E NDERGJEGJES ETNIKE, e cila perceptohej vetem prej gjuhes se perbashket natyrale(gjuhes shqipe), dhe e pranishme vetem tek shqiptaret, si raca e vetme natyrale ballkanike, qe ka pasur ndergjegje nacionale, nderkohe qe gjithe racat e tjera zoteronin vetem ate fetare si ngjizes i bashkesise sociale.
Pra armiku i vertete i turqve ishte GJUHA SHQIPE, e cila bashkonte shqiptaret, ne revoltat e panumerta kundra Perandorise Osmane, dhe ishte kercenimi kryesor per kompaktesine e saj. Kombet e tjere thjesht nuk egzistonin, kurse Kishat qe kishin rol hegjemon ne bashkesite sllave-ortodokse(sllave apo bizantine) ishin aleat me turqit, per te zhdukur te vetmen race natyrore te Ballkanit, arbereshet.
nje ndihmes te madhe ne kete drejtim dhane edhe vete fetaret shqiptar,ndaj edhe u krijuan disa vargje per fetaret shqiptare te atyre koheve.Urojm qe historia te mos perseritet.

oh moj shqypni e mjera shqypni-Pashko Vaso

maskarenjet -Gjergj Fishta

tradhetoret-Naim Frashri
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
RealIlirian
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: Tue Sep 01, 2009 11:58 pm
Gender: Male

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#13

Post by RealIlirian » Sun Sep 06, 2009 4:39 am

po, por perse kisha orthodokse ishte po aq e interesuar ne zhdukjen e shqipes, kur ajo mund te kishte ekzistuar po aq mire duke patur parasysh konvertimin ne krishterim qe ne fakt nuk ishte ndonje gje e re per shqiptaret pasi nen perandorinConstantine Iliret u bene te krishter? Por perse duhej qe te zhdukej gjuha? Per mendimin time cdo gje eshte e lidhur me fene, pasi eshte ideologjia fetare ajo per te cilen njerezit kane luftuar tere kohen, e jo nacionalizmi. E gjithe lufta e osmaneve ishte per te perhapur kulturen dhe fene e tyre, po ashtu kryqezatat kishin te njejtin qellim pavaressht qellimeve te fshehta te tyre. Pastaj duhet patur parasysh qe shqiptaret(iliret) nuk kane qene kurre te bashkuar ne kuptimin paqesor te fjales. fiset ishin gjithmone ne kundershti me njeri tjetrin, madje dhe skenderbeu kishte probleme te medha me vete shqiptaret.
Por per mua ne baze te ketyre fakteve dhe te evolimit historik sic ka ndodhur, eshte e qarte qe shqipja, si eshte quajtur gjuha e djallit, eshte ne kundershtim te drejperdrejt me keto dy fe, dhe arsyeja eshte mese se e llogjikshme. Shqipja dhe ne shqiptaret jemi mbajtes te nje thesari historikolinguistik qe shume prej nesh nuk e kuptojne per shkak te injorances tone ne mosnjohjen e gjuhes, historise, dhe evolimit linear historik, kulturor, linguist, dhe gjeografik.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4200
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#14

Post by Zeus10 » Sun Sep 06, 2009 1:58 pm

RealIlirian wrote:po, por perse kisha orthodokse ishte po aq e interesuar ne zhdukjen e shqipes, kur ajo mund te kishte ekzistuar po aq mire duke patur parasysh konvertimin ne krishterim qe ne fakt nuk ishte ndonje gje e re per shqiptaret pasi nen perandorinConstantine Iliret u bene te krishter? Por perse duhej qe te zhdukej gjuha? Per mendimin time cdo gje eshte e lidhur me fene, pasi eshte ideologjia fetare ajo per te cilen njerezit kane luftuar tere kohen, e jo nacionalizmi. E gjithe lufta e osmaneve ishte per te perhapur kulturen dhe fene e tyre, po ashtu kryqezatat kishin te njejtin qellim pavaressht qellimeve te fshehta te tyre.
Sepse gjuha shqipe i mbante shqiptaret syhapet, larg besimit ortodoks, duke mos i shnderruar ne nje turme fanatike ndaj fese dhe klerit, dhe keshtu duke mos ju bindur atyre qorrazi. Ne loje ishte gjuha shqipe dhe gjuha e kishes(greke), nga te cilat, e para i drejtonte shqiptaret drejt te kaluares se tyre me nje pavaresi nga sundimi i klerit duke qene vetem pjeserisht i varur nga nje besim(besimi i vjeter), gjithsesi natyralist, kurse tjetra i shndrronte ne qenie te komanduara nga interesat e perandorise dhe klerit. Pra me nje fjale bashkesia e njerezve qe me vone u shnderrua ne komb te mirefillte kishte motive te tjera te ndryshme nga ato te kishes per te qene e bashkuar ne nje etni, dhe gjuha ishte elementi kryesor dhe me fisnik mes tyre.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
RealIlirian
Junior Member
Junior Member
Posts: 7
Joined: Tue Sep 01, 2009 11:58 pm
Gender: Male

Re: Nefilim is folja,e folja ish afer Zotit dhe folja ishte Zoti

#15

Post by RealIlirian » Mon Sep 07, 2009 11:49 pm

po jam dakort me ty, pra gjuha shqipe ishte dija qe feja dhe gjithe idiotesite e ketyre te ashtuquajtura secret societies i trembeshin.
pasi gjuha shqipe eshte gjuha e perendive, eshte gjuha qe pasqyron se cfare eshte ky zot ne te cilin fete i detyrojne njerezit te besojne. Shqiptaret eshte e qarte jane vetem viktim e nje propagande gjigande.
gjeja me enigmatike e cdo feje eshte zoti, nje zot qe askush nuk e di se cfare eshte, por qe gjuha shqipe eshte nje prej tyre gjuheve baze te botes, ndoshta e vetmja gjuhe qe ruhet ende qe mund te shpegoi kete zot te pakten per civilizimet qe jane te lidhur me grupin e njerezve qe erdhen ne mesdhe dhe qe formuan me vone neper shekuj perendimin.
eshte e thjesht fare, ne baze te ligjeve baze evolucionare qe ne kemi nje thesar te vertete qe jane munduar ta zhdukin.

Post Reply

Return to “Linguistikë”