"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Kodi i gjuhes universale.

Diskutim profesional për gjuhën.

Moderators: Mallakastrioti, bardus

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Kodi i gjuhes universale.

#1

Post by Orakulli » Sat Aug 22, 2009 2:20 am

Gjithmone eshte kerkuar zbulimi i gjuhes universale qe mendohej se flitej ndermjet njerezeve para permbytjes se madhe(permendet edhe ne bibel).Per shume kohe eshte besuar qe ajo ishte nji shkrim i njejtperbashket i te gjithe popujve.Sot eshte e mundur te deshmohet qe perpara shkrimit ishte ne perdorim nji ndjekje astronomike pothuaj e njejte per te gjitha kulturat historike.Nga zbulimet arkeologjike mund te vertetohet sot qe perpara eres sone historike njerezit kishin njohje te jashtezakonshme astronomike dhe shkencore dhe keto dije perdorishin ne krijimet mitologjike per ti shprehur.
Zoti diellor i Sumereve dhe Hititeve,Teshub,jepej ne pamjen e nje demi.Ne kete deshmi Hititet njesonin Zotin-Diell me kostelacionin ku qendronte dielli gjate ekuinocit te pranveres,kostelacioni i Demit.
Sumeret shfaqen ne mesopotami ne mijevjecarine e katert para Krishtit dhe per ta Zoti-Diell pikturohej mbi nje dem qe tregonte kostelacionin.Dielli eshte maje te njerit bri te tij,qe tregon qe ishte ne fillim te kostelacionit te Demit,gje e cila perputhet me vitn 4320 p.k.
Ne varrin e Senemmut,kemi mundesine te shikojme Zotin-Diell te egjyptianeve,Horus,me nje shufer ne dore qe tregon me saktesi ku ndodhej dielli ne epoken ne fjale,afersisht ne gjysmen e kostelacionit te Demit.Mesi i kostelacionit te Demit na jep me llogaritje vitin 2450 p.k,pothuaj i njiti vit me at'qe jep matja me metoden e karbonit ne kete varr.

Nuk do te ishte zbulimi me madh i koherave zbulimi i kodit te gjuhes universale???
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4202
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Kodi i gjuhes universale.

#2

Post by Zeus10 » Sat Aug 22, 2009 2:39 am

Orakulli wrote: Nuk do te ishte zbulimi me madh i koherave zbulimi i kodit te gjuhes universale???
Padyshim Orakull, por ndoshta ajo eshte ne keto rreshta, dhe ne thjeshte nuk e dime.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Saimira
Junior Member
Junior Member
Posts: 5
Joined: Sat Aug 22, 2009 12:42 am
Gender: Female

Re: Kodi i gjuhes universale.

#3

Post by Saimira » Sat Aug 22, 2009 2:44 am

Zeus10 wrote:
Orakulli wrote: Nuk do te ishte zbulimi me madh i koherave zbulimi i kodit te gjuhes universale???
Padyshim Orakull, por ndoshta ajo eshte ne keto rreshta, dhe ne thjeshte nuk e dime.
Mos doni te thoni qe kjo gjuhe eshte shqipja?

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: Kodi i gjuhes universale.

#4

Post by Orakulli » Sat Aug 22, 2009 2:45 am

Mu be shume qejfi nga konstatimi yt,Zeus.Po,ai kod eshte midis atyre reshtave.Gjuha shqipe ka shume Diell nepermes saj.Dit-diell-dem-du-do-dor-do te-di-dije etj te dukshme dhe te kudondodhura;mesoret,fundoret "d" jane te lidhura indirekt me diellin.
D-eshte simobli i diellit,nga ku vjen nenkuptimet e saj gjysem rotulluese e rotullues,diametrit,duajtjes,dashurise,drites,durimit,dobesise(pak me nderlikuar),perendimit...,levizese per ne fund,mbyllese te jetes e mijera te tjera.
Gjuha fillimisht ka qene filozofi dhe me vone eshte bere gjuhe.
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4202
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Kodi i gjuhes universale.

#5

Post by Zeus10 » Sat Aug 22, 2009 2:54 am

Orakulli wrote:Mu be shume qejfi nga konstatimi yt,Zeus.Po,ai kod eshte midis atyre reshtave.Gjuha shqipe ka shume Diell nepermes saj.
Megjithese eshte nje mision gati i pamundur per nje qenie njerezore, te zbuloje ne menyre te pavarur kete kod te kesaj gjuhe universale, une besoj se disa elemente te vogla te saj i kam permendur tek tema per gjuhen elementare dhe rrokjet e saj.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: Kodi i gjuhes universale.

#6

Post by Orakulli » Sat Aug 22, 2009 2:56 am

Kete te drejte.Zbulimi nuk eshte pike,por eshte segment.
Image

Post Reply

Return to “Linguistikë”