"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Re: A i ka ardhur Fundi i dosjes Pellazge ?
- Mallakastrioti
- Galactic Member
Personalisht nuk kuptova asgje çka kerkon te thuash me postimin tend, i nderuar Kreks, por ne se na quan sharlatan, dhe njerez qe kerkojme te manipulojme, atehere nuk kuptoj perse insiston te merresh me ne "sharlatanet". Kujdes, je duke kaluar disa caqe!

-
- Regular Member
Jo, nuk e thash se ne jemi sharlatana, por studiuesit e kohëve te fundit te cilët botojnë libra duke e quajtur veten studiues e historianë, botojnë libra dhe fitojnë para me mashtrime, ata janë sharlatana dhe mashtrues, kurse ne këtu nuk shesim me para asgjë, te gjithat janë falas, prandajMallakastrioti wrote:Personalisht nuk kuptova asgje çka kerkon te thuash me postimin tend, i nderuar Kreks, por ne se na quan sharlatan, dhe njerez qe kerkojme te manipulojme, atehere nuk kuptoj perse insiston te merresh me ne "sharlatanet". Tek e fundit asnje nuk te ftoi ketu!
Kujdes, je duke kaluar disa caqe!
Interneti më dukët na sherbenë neve që ti zgjerojmi horizontet tona kahë universi edhe pertej hundës sonë e jo ti ngushtojmi ato dhe të mbyllemi brenda një katrori si te izoluar, duke ia shpalosur lexusit opinionet tona me teori te reja me mesazhin; "né jemi qendra e botës" !
Mendoj se duhet të kemi frikë nga këto synime dhe habitem se si nuk paske kuptuar asgjë nga postimi i kësaj teme ?
Prof. dr. Skënder Rizaj: "Gjykuar sipas këtyre burimeve shkencore të dorësa së parë etnonomet pellgaz (sipas metatezës (venkëmbimit): pellazg, ilir, shqiptar (alban, arban, arnaut) janë sinonime. Pellgazët (pellazgët) – ilirët- shqiptarët janë popull hyjnor. Edhe gjuha e tyre (pellgfazishtja (pellazgjishtja) – ilirishtja- shqipja është gjuhë hyjnore dhe universale, gjuhë kjo e cila nga koha e Profetit Adam (Adem) e deri para 3400 vjetëve është përdorur nga të gjithë popujt e rruzullit tokësor".
A nuk quhet ky sharlatanizëm dhe mashtrime e hutime nê opinionin tonë ?
- Zeus10
- Grand Fighter Member
Kreksi, studjuesi eshte i lire te perkrahe cilen teze te doje. Per ne ka rendesi te mos personalizojme diskutimet.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
- Mallakastrioti
- Galactic Member
Une nuk di cili eshte ky Prof. Rizaj dhe pak me intereson te di per te, sikurse pak me intereson mediokriteti i pseudoakademikeve shqiptar qe sot per sot ngelen ne tezat e servirura prej te tjerve dhe ne vend numero, por te siguroj diçka tjeter, i nderuar kreksi, çka eshte sjell ne kete Forum ne nivel materialesh,do mjaftonte te hapte mendjen e Akademise se Tiranes, Prishtines si dhe ndonje Instituti te studimeve Albanologjike te cilat jane ne vend numero dhe ne nje vaj medet!

- illyrianboyful
- Poster Grande Member
Nga kreksi
Prof. dr. Skënder Rizaj: "Gjykuar sipas këtyre burimeve shkencore të dorësa së parë etnonomet pellgaz (sipas metatezës (venkëmbimit): pellazg, ilir, shqiptar (alban, arban, arnaut) janë sinonime. Pellgazët (pellazgët) – ilirët- shqiptarët janë popull hyjnor. Edhe gjuha e tyre (pellgfazishtja (pellazgjishtja) – ilirishtja- shqipja është gjuhë hyjnore dhe universale, gjuhë kjo e cila nga koha e Profetit Adam (Adem) e deri para 3400 vjetëve është përdorur nga të gjithë popujt e rruzullit tokësor".
A nuk quhet ky sharlatanizëm dhe mashtrime e hutime nê opinionin tonë ?
Për të thënë se Shqipja është gjuhë hyjnore është e tepruar, por unë mendoj se Prof Skender Riza do të thotë këtu se Gjuha Shqipe u fliste që nga profeti Adam, = E dam,(e paracaktum për të qen) E dham, Nuh= Njoh, i njohur = i ditur, idris = i bëj me dritë, LOT = Lut = LUTËS etj etj që i kemi diskutuar më parë.
Dhe ai ndoshta mendonte se gjuha Shqipe ishte gjuhë me të cilën u bë revelat Profetëve nga Zoti, pasi që Ademi sipas tij
(dhe meje, fliste shqipë) ai kishte edhe revelat mbasi se ishte profet në gjuhën që fliste.
Dhe Skender Roza me siguri duke u bazuar në fakte konkrete e ka thënë këtë, si për shembullë:
Dieu (fr) = ZOT nga DI = AI që di të gjitha,
DEU (Port)= ZOT = DAU = NDAU dmth Paracaktusi i gjërave para se të i krijonte, por edhe kjo mund të ishte nga I Dituri
megjith se shpjegimi i parë më pëlqen më shumë.
Dio(it) = Zot = AI QË DI TËGJITHA GJËRAT
BOG (slla)= Zot = BO+G( gjerma G në lashtësi ka domethënjen GJË) = BËRËSI I GJËRAVE
GOD = Zot ndoshta G = GJË dhe OD = ODH = dhurus = Dhuruesi i gjërave, = Dhënësi i gjërave, nxerrësi i gjërave nga mos ekzistenca në ekzistencë.
Ndërsa AL = Zot për mu është para yllit = ellit = hellit dhe yllë = El =hellë rrjedhë nga AL = ALLAH që domethënë ZOT dhe pastaj njerëzit duke i adhuruar yjet i thërritën AL = yllë = YJE = Hyje duke ju atribuar kështu gabimisht hyjnin.
Bazohem për këtë në të thënat e shkencëtarëvet të cilët thëjn se fjala AL apo ALLAH nuk ka Origjin por është e para, dhe këtio tjerat rrjedhin nga AL = ALLAH.
Por vërejm se Prof Riza është bazuar ndokund, e jo pa bazë
Last edited by illyrianboyful on Mon Jun 10, 2013 10:37 pm, edited 1 time in total.
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!
-
- Member
Z.kreksi kam disa pyetje per ju, te cilave mund edhe te mos i pergjigjeni...
1. A ka Shqipja burim ilir?
2. A ka Shqipja afri me maqedonishten e lashte?
3. A ka Shqipja afri me epirotishten?
4. A ka Shqipja elemente thrake?
Pergjigjja Juaj ne 4 rastet, supozoj, se duhet te jete pohuese. E pse pra e mohoni qenien pellazge te Shqipes? Ky term eshte me gjitheperfshires,pra del te jete i justifikuar nga cdo pikepamje.
Pergjigjja Juaj ne 4 rastet, supozoj, se duhet te jete pohuese. E pse pra e mohoni qenien pellazge te Shqipes? Ky term eshte me gjitheperfshires,pra del te jete i justifikuar nga cdo pikepamje.
-
- Regular Member
Z.kreksi kam disa pyetje per ju, te cilave mund edhe te mos i pergjigjeni...ALTIN wrote:Z.kreksi kam disa pyetje per ju, te cilave mund edhe te mos i pergjigjeni...
=Po, gjuha shqipe ka burime ilire por jo shumë, duhet thënë realiteti, sepse nuk ka asgjê te shkruar por, duhet pranuar se Enkleanët, Molopêt dhe Lapitët dhe më në fund edhe dorët ishin ilirë dhe duhet të besojmi se këta popuj perbënin thelbin apo zingjirin iliro-shqiptar ! Nuk duhet te besojmi se dorêt ishin pellazgë por, ishin te afërt me molloset e epirotet dhe u bën edhe kêta miqê te pellazgëve, i moren pas veti ata pellazgë që mbeten pa shkuar nê toskan) deri në Kretë kur sulmuan grekët që ishin ardhur nga egjipti) Këtu na duhët deshmia e Homerit; "në Kretê fliteshin tri gjuhë te fiseve doriane( me siguri lapitet dhe melopet) e si dhe e pellazgëve madheshtor e jo "hyjnor")
Sikur te ishin edhe dorianët pellazgë, besoj se Homeri do bente ekonomi në letêr; do kishte thene se tere egjeu ishte pellazgë, po jo, gabimi vjenë nga leximi i ngutshem dhe i pa analizuar fare nga lexuesi)
Maqedonishte e lashtë ?
=Pas 2000 vitësh gjuhëtarët do mundohën ndoshta të zbulojnë se, a ka patur Shqipja afri me kosovarishtën ! Maqedonishtje ishte gjuhë e perziër me thrakishtën gjuhën frige ose brigje dhe pak me Melopishtën=(mollosët e lashtë) dhe gjuhën doriane .
=Shqipja ka afri me gjuhën e Epirotve te vjetër por kur erdhen Pellazgët e mundën, pastaj erdhen edhe grekët, mirëpo mbeti prapë rrënja e shqipës para pellazge dhe asaj para greke duke ruajtur thelbin e popullsisë mellope=Mollose dhe tê popullit fqinjë Lapitë(labë) që te dy popuj para pellazgë dhe para grekë. Nga dallimi që Lapitët=Labërit i luftuan pellazgët disa here i shporren nga Thesalia, (kjo ishte para se te vinin grekêt në keto vise)Mëlopët(molopët /ata që mbanin lopë) ishin më të sjellshëm ndaj emigrantve pellazgë, treguan mirëpritje gati 300 vite.. kurse Lapitët jo, këta ishin armiq te përbetuar te pellazgve, shpesh ua prenin drurin e falltores(nuk flas pa dëshmi por nuk japi referanca, mundohuni ti gjeni edhe ju njashtu siç i gjeta edhe unë, do isha njeriu më i lumtur pastaj, të mos mbetem edhe unë i izoluar si Robinson Kruzoe...lol )
=Po, ka shumë, por por nuk do thotë kjo se thrakët ishin autoktonë, edhe këta ishin njësoj si pellazgët popullësi te ardhura nga brigjet e kaspikut, nuk injorohet se huazuma prej tyre shumê fjalë por shqipja mbetet prapë e veçant sepse nuk ishte e ardhun por vendase.
Pergjigjja Juaj ne 4 rastet, supozoj, se duhet te jete pohuese.
E pse pra e mohoni qenien pellazge te Shqipes?
= Asnjëherë jo nuk e kam mohuar këtë që thuani ju, se gjoja shqipja nuk ka elemente pellazgjike, ka edhe shumë por kjo nuk do thotë se shqipja është me rrenjë pellazge, ose populli shqiptar ka prejardhje pellazge, kurrsesi jo, ne jemi raca dinarike autoktone kurse pellazgët janë te azisë qendrore, te ardhur nga Turkmenistani e Kazakstani si rac, e pastaj edhe ata te shtyër nga fiset tatare mongole te stepeve u detyruan te ikin nga vendi i tyre, pra ne nuk kemi të drejtë te genjehemi se edhe ne populli shqiptar (qe kemi kafken rrumullake) ti themi vetes se edhe ne jemi si ata pellazgët kafkëzgjatur, nuk na lejon shkenca, e tjetër gjë janë huazimet gjuhësore qe ne i morem prej tyre, jo vetëm ne por tërë Europa e lindja e afërme që edhe sot ruajnë toponime të tyre si edhe deri tek etruskët, ku ne sot mashtohemi, pa ditur se; para se te iknin në itali, ky popull jetoi në mesin e Mollosve(epirotve, unë nuk bëj dallim epirot e mollos apo melopë) rreth 300 vite, logjike që msuan edhe ata shqipen nga epirotët por edhe ne huazuam prej tyre nga këto shkembime kulturore miqësore dhe kur iken atje në Apenine, ¨(pasi që erdhen tani grekêt e dalur nga egjipti, por qê edhe keta ishin dikur fqinjë mes tyre nê mes kaspiku e kaukazi, njësoj si u armiqêsuan kroatet e serbêt kur erdhen tek ne në ballkan)) pra është logjike se, pas tre shekujve pellazgët që kishin mesuar shqipen tek ne e folen dhe e shkruan edhe atje në vendin e tyre të ri..por edhe pa e humbur rrënjën e gjuhës së tyre të dalur nga brigjet e kaspikut; Si e shihni i nderuari Altin; nuk ka ekzistuar rac pellazge autokjtone ballkanike asnjëherë, mos me sillni as referanca te herodotit as te homerit as te hesiodit.. ju lutemi, jam alergjik...lol flm dhe nuk duhet te plakemi me një pal mend... ;
- illyrianboyful
- Poster Grande Member
RUHUNI NGA KREKSI!!!
1 - Qëllimi tij është që të mposht tezën Pëllazge për Shqipëtarët!
2 - Të ia konfirmoj tezën Pëllazge Vëllahëve( kjo është e sakt se vëllahët jan pasardhës si dhe ne) dhe të ia hjek Shqipëtaërve, dhe të mbesim me gishta në gojë.
3 - Dhe ta konfirmoj Sllavishtën dhe popujt sllavë autokton(si bashk pëllazgë) në trojet tona
4 - Dhe fundi fundit, edhe pse e thotë të kundërtën, do bie posht për ne edhe se ne jemi Ilir gëgëgëgëgë
për të na hjekur nga merita e popullit Pëllazgë që kontriboi në kulturat dhe gjuhët evropiane, ka një mashtrim, thotë se ne jemi, Dinarik, ( Nuk ka asnjë provë, se kush ishin ato familje dinarike 23 familje hahahhaa) ishin në Ballkan para Pëllazgëve, dhe para 4800 vjetëve e më të lasht se kaq(para ardhjes së Pëllazgëve,).
Duhet marrrë parasyshë, Se njerëzimi ka dy periudha, PARA DHE PAS DELUGJËS SË PROFETIT NOE = NUH
Dinarikët ishin para 5000 vjetëve, Pëllazgët pas 4800, Dinarikët u përmbytën nga delugja e profetit Noe, dhe Pëllazgët erdhën në Azi të vogël dhe Ballkan nga Lindja ku edhe zbriti anija e profetit Noe në malin Ararat në turki mbi 4200 metra lartësi mbidetare, datat përputhën shumë mirë.
Pëllazgët( pasardhësit e djalit të Noeit JAFETIT) pasi që formuan për nja-dy shekuj fise të konsiderueshme erdhën në ballkan. Një shenjë shumë interesante në emrin e Profetit Noeit NUH = NOE = NJOH = NIO = I NJOHUR I DITUR çka është një shenjë se këta Pëllazugët pasardhësit e profetit Noe flisnin gjuhën që ne flasim( për nga ana e rrënjëve, shembullë NIOH, DI, DO, DA, DU, DE etj etj) vërejm vazhdimësin e gjuhës që nga Ne e deri te Pëllazgët dhe Profeti NOE.
Vërejtje: EMRI NOE = NUH NUK MUND TË SHPJEGOHET ME ASNJË GJUHË TJETËR PËRPOS SHQIPES emrat patjetër duhet kenë domethënje, sepse nuk bëhet që të thirret një njeri me gjerma të pakuptimta

Anija e profetti NOE mbi malin Ararat largë çdo brigjesh detare mbi 4200 metra lartësi mbidetare.
Brenda ka kavitete dhe dhoma të përpunuara me drunjë që nuk jan nga mali Ararat.
Si erdhi ajo Anije Aty përpos se e pruri Uji që ishte më i lartë se sa malet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
<<<< këtu ngat iranit
në mes të kartës së turqis gjindet mali Ararat.
Pra historia ndahet në dy periudha: para dhe pas delugjes!
- Dinarikët ishin Para delugjës( u përmbytën, nuk mbeti asnjë)
- Pëllazgët jan pas delugjës,
Gjuha jon dhe pëllazge është dëshmitare e pa diskutueshme se ne jemi pasardhës së Pëllazgëve.
kreksi hedhë posht edhe dëshmit e doktorave të arkeologjis, historis si Mathiue AREF, NIKO stylo, dhe hedhë posht dëshmin e gjuhës.
Kjo është një thirrje tek pusi pa ujë. S'dihet asgjë për dinarikët, përpos gjetjeve të disa vazave etj
1 - Qëllimi tij është që të mposht tezën Pëllazge për Shqipëtarët!
2 - Të ia konfirmoj tezën Pëllazge Vëllahëve( kjo është e sakt se vëllahët jan pasardhës si dhe ne) dhe të ia hjek Shqipëtaërve, dhe të mbesim me gishta në gojë.
3 - Dhe ta konfirmoj Sllavishtën dhe popujt sllavë autokton(si bashk pëllazgë) në trojet tona
4 - Dhe fundi fundit, edhe pse e thotë të kundërtën, do bie posht për ne edhe se ne jemi Ilir gëgëgëgëgë
për të na hjekur nga merita e popullit Pëllazgë që kontriboi në kulturat dhe gjuhët evropiane, ka një mashtrim, thotë se ne jemi, Dinarik, ( Nuk ka asnjë provë, se kush ishin ato familje dinarike 23 familje hahahhaa) ishin në Ballkan para Pëllazgëve, dhe para 4800 vjetëve e më të lasht se kaq(para ardhjes së Pëllazgëve,).
Duhet marrrë parasyshë, Se njerëzimi ka dy periudha, PARA DHE PAS DELUGJËS SË PROFETIT NOE = NUH
Dinarikët ishin para 5000 vjetëve, Pëllazgët pas 4800, Dinarikët u përmbytën nga delugja e profetit Noe, dhe Pëllazgët erdhën në Azi të vogël dhe Ballkan nga Lindja ku edhe zbriti anija e profetit Noe në malin Ararat në turki mbi 4200 metra lartësi mbidetare, datat përputhën shumë mirë.
Pëllazgët( pasardhësit e djalit të Noeit JAFETIT) pasi që formuan për nja-dy shekuj fise të konsiderueshme erdhën në ballkan. Një shenjë shumë interesante në emrin e Profetit Noeit NUH = NOE = NJOH = NIO = I NJOHUR I DITUR çka është një shenjë se këta Pëllazugët pasardhësit e profetit Noe flisnin gjuhën që ne flasim( për nga ana e rrënjëve, shembullë NIOH, DI, DO, DA, DU, DE etj etj) vërejm vazhdimësin e gjuhës që nga Ne e deri te Pëllazgët dhe Profeti NOE.
Vërejtje: EMRI NOE = NUH NUK MUND TË SHPJEGOHET ME ASNJË GJUHË TJETËR PËRPOS SHQIPES emrat patjetër duhet kenë domethënje, sepse nuk bëhet që të thirret një njeri me gjerma të pakuptimta
Anija e profetti NOE mbi malin Ararat largë çdo brigjesh detare mbi 4200 metra lartësi mbidetare.
Brenda ka kavitete dhe dhoma të përpunuara me drunjë që nuk jan nga mali Ararat.
Si erdhi ajo Anije Aty përpos se e pruri Uji që ishte më i lartë se sa malet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
në mes të kartës së turqis gjindet mali Ararat.
Pra historia ndahet në dy periudha: para dhe pas delugjes!
- Dinarikët ishin Para delugjës( u përmbytën, nuk mbeti asnjë)
- Pëllazgët jan pas delugjës,
Gjuha jon dhe pëllazge është dëshmitare e pa diskutueshme se ne jemi pasardhës së Pëllazgëve.
kreksi hedhë posht edhe dëshmit e doktorave të arkeologjis, historis si Mathiue AREF, NIKO stylo, dhe hedhë posht dëshmin e gjuhës.
Kjo është një thirrje tek pusi pa ujë. S'dihet asgjë për dinarikët, përpos gjetjeve të disa vazave etj
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!
-
- Member
Kreksi i kam percjelle postimet tua sa ne forumin e Albo-s dikur, ashtu edhe ne rrjetet sociale. Kam respekt ndaj angazhimit tend si kerkues i pavarur, por jo edhe ndaj dogmes tende qe e perserit mekanikisht tash sa vjet. Nese pellazget i nxjerr si indo-skithiane, atehere je duke germuar ne nje kontanjer mbeturinash te vjetra...te pakten 200 vjet.kreksi wrote: pellazgët janë te azisë qendrore, te ardhur nga Turkmenistani e Kazakstani si rac
The Pelasgi were Indo-Scythians...
Code: Select all
An Essay on the Primitive Inhabitants of Great Britain, Charles Vallancey - 1807, faqe 154
Sikur ta lexoje kete liber do ta shihje qe antroponimia ashtu sikunder edhe toponimia pellazge (neper vatrat e tyre klasike si ne Arkadi, Krete, Meseni, Argos e Thesali) eshte thjeshtesisht ilire. Pra, popullsia pellazge nuk ishte asgje tjeter vecse zgjatime te vales se madhe ilire (bronzi i mesem e i vone - pasuar nga Vala e Popujve te Detit) qe mbizoteruan Mesdheun. Fakti qe autore klasike si Homeri, Hesiodi, Herodoti e te tjere i gjejne pellazget te shprendare e te enklavizuar ne pjese te vecanta - si kontrast ndaj kohes se shkuar kur tere Hellada ishte pellazge - flet se iliret u asimiluan nga faktoret e rinj lindore qe kulmuan me shfaqjen e grekeve si grup etnik e religjioz ne shekullin VIII p.l.K.
Pellazget jane ilir, o Kreks, e jo skith e tartare!
- Zeus10
- Grand Fighter Member
Une nuk e di cfare jane pellazget, pra nese ata ishin grumbull i madh etnik apo fetar, por ajo qe une di me siguri eshte qe ata nuk ishin indo-skithiane. Nese pellazget kane egzistuar ndonjehere vertete, ata nuk ishin nje grup monoetnik dhe ne pergjithesi vete egzistenca e tyre eshte pjese e rrefimeve mitologjike jo te besueshme. Epirotet nga ana tjeter, jane paraardhesit tane me te hershem, emri i te cileve eshte ekujvalent i emrit shqiptar dhe nese do pranonim per te mireqene egzistencen e pellazgeve, ne librat e shkruar ne Gjuhen e Kishes, epirotet shihen si pjese e ketyre te fundit. Persa i perket gjuhes, per mendimin tim, asnje dijetar nuk ka provuar nje lidhje te qendrueshme midis gjuhes te ashtequajtur pellazge dhe njeres apo me shume gjuheve te gjalla sot.
-
- Regular Member
Sikur te ishin pellazget stergjyshërit e popullit tim shqiptar, padyshim se do isha munduar se paku ta kamulonja... ta fshihja këtë deshmi, por ne nuk jemi pellazgë, duhet ta kuptoni se nuk jemi, dhe si e shoh; edhe 1 milion prova argumente me ti pru ty këtu ti prap se prap ke me thane "jo, ne jemi pellazgê" sepse arsyejt tuaj janë te thjeshta, internet e tastjere kemi te dy por mendja nuk na punon njesoj, ty te ka hyre bindja n¨tru se ne jemi pellazge, njashtu si mua para 20 vitesh, por sot nuk e kam te njejten mosh o mik, pere 20 vite njeriu ose zhvillohet ose tranohet.. lol !ALTIN wrote:Kreksi i kam percjelle postimet tua sa ne forumin e Albo-s dikur, ashtu edhe ne rrjetet sociale. Kam respekt ndaj angazhimit tend si kerkues i pavarur, por jo edhe ndaj dogmes tende qe e perserit mekanikisht tash sa vjet. Nese pellazget i nxjerr si indo-skithiane, atehere je duke germuar ne nje kontanjer mbeturinash te vjetra...te pakten 200 vjet.kreksi wrote: pellazgët janë te azisë qendrore, te ardhur nga Turkmenistani e Kazakstani si rac
Kjo hipoteze ka nje problem. It has too much or too little imagination, po te shpreheshin ne menyre me modeste. Nuk ka as edhe nje burim te vetem qe e lidh popullsine uniforme neolitike te Ballkanit jugor me stepat e Skithise, ashtu sic nuk eshte e regjistruar ndonje ardhje masive skithe ne vatrat ku me vone u lajmeruan pellazget. Te perseritesh kete dogmen skithe edhe ne ditet tona eshte nje absurd i pakonkurrence. Meqe e njihni gjuhen frenge pse nuk sherbeheni me librin 'Les Illyriens en Grèce et en Italie. Etude linguistique et mythologique' te Willy Borgeaud?Code: Select all
An Essay on the Primitive Inhabitants of Great Britain, Charles Vallancey - 1807, faqe 154
Sikur ta lexoje kete liber do ta shihje qe antroponimia ashtu sikunder edhe toponimia pellazge (neper vatrat e tyre klasike si ne Arkadi, Krete, Meseni, Argos e Thesali) eshte thjeshtesisht ilire. Pra, popullsia pellazge nuk ishte asgje tjeter vecse zgjatime te vales se madhe ilire (bronzi i mesem e i vone - pasuar nga Vala e Popujve te Detit) qe mbizoteruan Mesdheun. Fakti qe autore klasike si Homeri, Hesiodi, Herodoti e te tjere i gjejne pellazget te shprendare e te enklavizuar ne pjese te vecanta - si kontrast ndaj kohes se shkuar kur tere Hellada ishte pellazge - flet se iliret u asimiluan nga faktoret e rinj lindore qe kulmuan me shfaqjen e grekeve si grup etnik e religjioz ne shekullin VIII p.l.K.
Me vjen keq pra se unë duhet te te pres ty edhe 20 vite derisa ti te ndrrojsh mendje, aty diku rreth viti 2033, e gjatë koha i nderuari Altin por do ia arrijsh jam i bindur.

Mirepo fleni lirishte se ne as nuk jemi pellazge e as te ardhun !
Unë nuk kam çka te lodhi me tej me referanca; pres vitin 2033.
THE Romans designated as Celto-Scythia those countries about the Euxine sea, ... The Thracians and the Pelasgians (a people of Thrace), who were the most ancient inhabitants of Greece, were Celto- Scythians ; also the Iberians who ... were a mixture of Celts and Scythians, and from them were descended the Georgians and Circassians, and the Caucasian ... Mallett, the word " Cimbri" means warriors or giants ; and " Cimber," in the Gothic and German language signified a robber.
Inderuari Altni, ti nuk ke mundësit ti dallojsh Skitet e Herodotit të shekullit VI para krishti mes Skiteve te lashtë qe jetuan 2500 vite para krishti ne brigjet e Kaspikut e Kaukazit, që ishin te bardh dhe u vendosen tek ne vetem 300 vite para se te vinin edhe greket, vella i dashtun te mungon syqeltêsija dhe infektimi i deritanishem ku i ke futur ne gji pellazget duke kujtuar se jane vendas.. nuk eshte faji imi; Heziodi e ka thene te drejten se, pellazget ishin aty para hënës por interpretimi i autorve te tjere eshte perhaputr gabim; më këtê ai ka dashur te thoshte se, helenet(grekete) qe konsideroheshi populli i henes erdhen aty por gjeten popullin tjeter, fqinjet e tyre qe dikur jetonin se bbashku atje tek kaspiku..absurditeti eshte ketu se njerzit nuk dije ti lexojne interpretimet e dikkurshme, dhe ushqehen me pretendimet se pellazget qenkan aty para Henes(satelittit te tokes, a nuk eshte marri kjo te besohet ne shekullin 21 se njerzit qenkan aty par se te ekzistonet hena? kjo eshte tragjika jone o Altin !
- Zeus10
- Grand Fighter Member
Para se ta personalizosh diskutimin, me keto qe mendon ndryshe nga ty, eshte e mira qe ta perkthesh dhe kuptosh sakte, cfare eshte shkruar ne ate qe ti e perdor si baze te konkluzionit tend:kreksi wrote:Sikur te ishin pellazget stergjyshërit e popullit tim shqiptar, padyshim se do isha munduar se paku ta kamulonja... ta fshihja këtë deshmi, por ne nuk jemi pellazgë, duhet ta kuptoni se nuk jemi, dhe si e shoh; edhe 1 milion prova argumente me ti pru ty këtu ti prap se prap ke me thane "jo, ne jemi pellazgê" sepse arsyejt tuaj janë te thjeshta, internet e tastjere kemi te dy por mendja nuk na punon njesoj, ty te ka hyre bindja n¨tru se ne jemi pellazge, njashtu si mua para 20 vitesh, por sot nuk e kam te njejten mosh o mik, pere 20 vite njeriu ose zhvillohet ose tranohet.. lol !ALTIN wrote:Kreksi i kam percjelle postimet tua sa ne forumin e Albo-s dikur, ashtu edhe ne rrjetet sociale. Kam respekt ndaj angazhimit tend si kerkues i pavarur, por jo edhe ndaj dogmes tende qe e perserit mekanikisht tash sa vjet. Nese pellazget i nxjerr si indo-skithiane, atehere je duke germuar ne nje kontanjer mbeturinash te vjetra...te pakten 200 vjet.kreksi wrote: pellazgët janë te azisë qendrore, te ardhur nga Turkmenistani e Kazakstani si rac
Kjo hipoteze ka nje problem. It has too much or too little imagination, po te shpreheshin ne menyre me modeste. Nuk ka as edhe nje burim te vetem qe e lidh popullsine uniforme neolitike te Ballkanit jugor me stepat e Skithise, ashtu sic nuk eshte e regjistruar ndonje ardhje masive skithe ne vatrat ku me vone u lajmeruan pellazget. Te perseritesh kete dogmen skithe edhe ne ditet tona eshte nje absurd i pakonkurrence. Meqe e njihni gjuhen frenge pse nuk sherbeheni me librin 'Les Illyriens en Grèce et en Italie. Etude linguistique et mythologique' te Willy Borgeaud?Code: Select all
Me vjen keq pra se unë duhet te te pres ty edhe 20 vite derisa ti te ndrrojsh mendje, aty diku rreth viti 2033, e gjatë koha i nderuari Altin por do ia arrijsh jam i bindur.
Mirepo fleni lirishte se ne as nuk jemi pellazge e as te ardhun !
Unë nuk kam çka te lodhi me tej me referanca; pres vitin 2033.
THE Romans designated as Celto-Scythia those countries about the Euxine sea, ... The Thracians and the Pelasgians (a people of Thrace), who were the most ancient inhabitants of Greece, were Celto- Scythians ; also the Iberians who ... were a mixture of Celts and Scythians, and from them were descended the Georgians and Circassians, and the Caucasian ... Mallett, the word " Cimbri" means warriors or giants ; and " Cimber," in the Gothic and German language signified a robber.
Inderuari Altni, ti nuk ke mundësit ti dallojsh Skitet e Herodotit të shekullit VI para krishti mes Skiteve te lashtë qe jetuan 2500 vite para krishti ne brigjet e Kaspikut e Kaukazit, që ishin te bardh dhe u vendosen tek ne vetem 300 vite para se te vinin edhe greket, vella i dashtun te mungon syqeltêsija dhe infektimi i deritanishem ku i ke futur ne gji pellazget duke kujtuar se jane vendas.. nuk eshte faji imi; Heziodi e ka thene te drejten se, pellazget ishin aty para hënës por interpretimi i autorve te tjere eshte perhaputr gabim; më këtê ai ka dashur te thoshte se, helenet(grekete) qe konsideroheshi populli i henes erdhen aty por gjeten popullin tjeter, fqinjet e tyre qe dikur jetonin se bbashku atje tek kaspiku..absurditeti eshte ketu se njerzit nuk dije ti lexojne interpretimet e dikkurshme, dhe ushqehen me pretendimet se pellazget qenkan aty para Henes(satelittit te tokes, a nuk eshte marri kjo te besohet ne shekullin 21 se njerzit qenkan aty par se te ekzistonet hena? kjo eshte tragjika jone o Altin !
Me te arritur ne Greqi ata(pellazget), e ruajten zakonin skyth qe te fushonin nen tenda.A leur arivee dans la Grecee, ces derniers conservant le moeurs des scythes camperent fous des tentes.
Pra mjafton nje perkthim selektiv i pakujdesshem, per tja shnderruar kuptimin fjalise dhe me pas per te arritur konkluzione te gabuara.
-
- Regular Member
Zeus, mundem t'ia sjelli Altinit edhe nê anglisht tekstin këtu por prap ka pêr tu gjetur njê penges.; do te kerkojnê pastaj që t'ua sjelli në ship apo italishte..
teksti thotë kjart se, "që te dy popujt, grek e pellazgë ishin fqinjê atje diku tek Kaukazi" besoj se secili e kupton edhe mes rreshtave, ështê e nenvizuar. te gjitha janê te njohura e te shkruara sa iu perkete pellazgëve, tjetër është se ne ende flejmi.

teksti thotë kjart se, "që te dy popujt, grek e pellazgë ishin fqinjê atje diku tek Kaukazi" besoj se secili e kupton edhe mes rreshtave, ështê e nenvizuar. te gjitha janê te njohura e te shkruara sa iu perkete pellazgëve, tjetër është se ne ende flejmi.

- Zeus10
- Grand Fighter Member
Ti ke veshtiresi ne kuptimin e tekstit. Lexoje dhe njehere:kreksi wrote:Zeus, mundem t'ia sjelli Altinit edhe nê anglisht tekstin këtu por prap ka pêr tu gjetur njê penges.; do te kerkojnê pastaj që t'ua sjelli në ship apo italishte..![]()
Aty nuk thote qe pellazget dhe greket, jetonin bashke ne Kaukaz, por thote qe ata qe jetonin ne Kaukaz dhe ata prane detit, jo large kaukazit huajten emrin nga greket.Ceux qui habitoient les montagnes du Caucase, porterent le nom de Graucasien ou Graiens, dont vint celui des Grees & ceux qui demeuroient au voisinage de la mer qui s'etend a peu de distance de Caucase
Postimet e tua Kreks, jane nje spam i vertete, do te lutesha mos ti prishesh temat tona me postime pa kurfare vlere intelektuale.
-
- Regular Member
Zeus10 wrote:kreksi wrote:
Ti ke veshtiresi ne kuptimin e tekstit. Lexoje dhe njehere:
Zeusi; Aty nuk thote qe pellazget dhe greket, jetonin bashke ne Kaukaz, por thote qe ata qe jetonin ne Kaukaz dhe ata prane detit, jo large kaukazit huajten emrin nga greket.Ceux qui habitoient les montagnes du Caucase, porterent le nom de Graucasien ou Graiens, dont vint celui des Grees & ceux qui demeuroient au voisinage de la mer qui s'etend a peu de distance de Caucase
Postimet e tua Kreks, jane nje spam i vertete, do te lutesha mos ti prishesh temat tona me postime pa kurfare vlere intelektuale.
Zeus i nderuar, ka këtu edhe anëtarë te tjerë te cilêt kuptojnë frengjishten, t'ua lëmi edhe atyre ta thonë mendimin dhe nëse unë e kam lexuar ndryshe do e pranoj gabimin;
Qe këtu perkthimi i këtyre dy rreshtave në fjalë;
"e kemi treguar se Grekët vinin nga Kaukazi, është e sigurt se edhe Pellazgët vinin gjithashtu rreth atyre maleve dhe se janë me prejardhje Skite"

Google traslation; " We have shown that the Greeks come from the Caucasus, it is certain that the Pelasgians also came around those mountains and were originally Schythe""
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by kreksi on Tue Jun 11, 2013 7:47 pm, edited 1 time in total.