"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Albanesen Verbindung mit Pelasger

Dieses Forum wurde hergestellt, um das Gespräch in der deutschen Sprache zu ermöglichen.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Albanesen Verbindung mit Pelasger

#1

Post by Arbëri » Thu Mar 24, 2011 10:11 pm

Göttingische gelehrte Anzeigen
By Akademie der Wissenschaften in Göttingen, Gesellschaft der Wissenschaften zu Göttingen 1855


Image
Image
Imagehttp://books.google.com/books?id=CCIeAQ ... en&f=false
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Albanesen Verbindung mit Pelasger

#2

Post by ALBPelasgian » Fri Mar 25, 2011 8:07 am

Arber falemnderit qe po i zbardh keto dokumente te harruara per historine tone!

Do te lutesha sinqerisht qe ndonje paragraf ta perkthesh ne gjuhen shqipe, per shkak se te pakte jemi (ne forum) qe e njohim gjermanishten. Dua te them, perktheje ndonje rresht ne menyre qe te kuptohet thelbesorja e dokumentit! Te falemnderit!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Albanesen Verbindung mit Pelasger

#3

Post by Arbëri » Fri Mar 25, 2011 2:08 pm

ALBPelasgian wrote:Arber falemnderit qe po i zbardh keto dokumente te harruara per historine tone!

Do te lutesha sinqerisht qe ndonje paragraf ta perkthesh ne gjuhen shqipe, per shkak se te pakte jemi (ne forum) qe e njohim gjermanishten. Dua te them, perktheje ndonje rresht ne menyre qe te kuptohet thelbesorja e dokumentit! Te falemnderit!
  ..pothuajse nuk ka dyshim se shqiptarët i përkasin popullit indigjen të njëjtë. territori shqiptar përfshin Epirin e lashtë (aty ku jetuan Pelasget) dhe një pjesë te madhe te Illyrise dhe është shumë e mundshme që ata janë pasardhësit e Pelazgeve ose ilirëve.

1. Epirotët dhe Maqedonasit ishin në kohën e Strabonit jo-grek ose barbar.

2. Epirotët, Maqedonasit dhe Ilirët janë vëllezër.

3. Ka shumë shenja që Epirotët dhe Maqedonasit ishin në qendër te fisit etrusko-Pelazgik, shtrihet maja e saj ekstreme në Itali dhe Traki .  
Me pika te shkurta sepse nuk isha i sigurte qe ne kete nen forum mundesh te shkrush edhe ne gjuhen shqipe .
Aty ne ate liber te "Akademie der Wissenschaften in Göttingen" citon me poshte edhe HAHN-in .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Deutsches forum”