"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Gëzuar Mesdimrin! Buzmi Bujar o Shqiptarë!!

Këtu mund të përshëndesni anëtarët e tjerë të forumit, miq dhe të dashur, mund të uroni personat që ju dëshironi për ngjarje të caktuara si festa, martesa ditëlindje etj.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Gëzuar Mesdimrin! Buzmi Bujar o Shqiptarë!!

#1

Post by rrëqebull » Wed Dec 24, 2014 11:01 pm

Gëzuar, Motra e Vëllezër!
GËZUAR MESDIMIRIN!
BUZMI BUJAR! u qoftë o Shqiptarë që me Ndezulli të pashueshme
i ruani dhe ndiqni Traditat Tona natyrëplota e mijëravjeçare! e që me Vrull të pandalshëm
i kryeni Porositë Kombëtare që na kanë lënë për të përmbushur të Parët Tanë!
Gëzuar pra! këtë ditë të shenjtë ku Dielli i Ripërtërirë
Bekon rrezatishëm Besëdhënien Tonë për Liri! për Bashkim! e për Çlirim nga të gjitha ato shushunjat kulturore,
që janë religjionet abrahamike të ardhura me pushtuesit shkretinorë, të cilat prej shekujsh po na përçajnë e shkombëtarizojnë!

Gëzuar Shqiptarë, Bij të Hyllit!
Me Këngë e Valle Fitoresh e pritshi Pranverën!
Si Bora n'Mal: e paçi Fatin - si Zjarri e Rrufeja: Vullnetin!


Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Gëzuar Mesdimrin! Buzmi Bujar o Shqiptarë!!

#2

Post by rrëqebull » Thu Dec 24, 2015 11:18 pm

Po vjen Buzmi Bujar me gjethe e me bar, me edha e me shtjerra e mbas tyre vjen Vera!

Gëzuar Buzmin, o Bashkëkombës!
Festoni e gëzoni Shqip, se vetëm kështu do të mund të ketë festa e gëzime për Kombin Tonë edhe në të ardhmen!:
Vetëm nëse do të (ri)mësojmë e do të dimë të festojmë si të Parët Tanë: vërtetë, natyrshëm, bukurisht, besnikërisht, shqiptarisht!

Të kemi besim vetëm në Diellin që ruhet brenda Traditave Tona se prej Diellit Ato janë gatuar dhe me Diell vetëm Ato mund të na ushqejnë!

Mbarësi e mbrothësi, o Bashkëkombës!
Rroftë Shqipnia! Rroftë Shqiptaria!

Sa Dielli të jetë Diell, Shqiptari qoftë Shqiptar!#‎trashëgimi‬ ‪#‎mirësi‬ ‪#‎bukuri‬ ‪#‎pjellori‬ ‪#‎Shqiptarësí‬ ‪#‎Diell

User avatar
Hymniarber
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1010
Joined: Tue Jun 02, 2009 5:04 am
Gender: Male
Location: Arbëria

Re: Gëzuar Mesdimrin! Buzmi Bujar o Shqiptarë!!

#3

Post by Hymniarber » Fri Dec 25, 2015 2:40 pm

Gezuar gjithe shqiptareve festat e vjetra dhe te reja, nen emrat e pelqyer prej tyre. U begatofshi ne menyre qe te duam njeri-tjetrin.
Fere libenter homines id quod volunt credunt
Image

Post Reply

Return to “Përshëndetje dhe urime”