Gëzuar Mesdimrin! Buzmi Bujar o Shqiptarë!!

Këtu mund të përshëndesni anëtarët e tjerë të forumit, miq dhe të dashur, mund të uroni personat që ju dëshironi për ngjarje të caktuara si festa, martesa ditëlindje etj.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Gëzuar Mesdimrin! Buzmi Bujar o Shqiptarë!!

Post by rrëqebull » Wed Dec 24, 2014 11:01 pm

Gëzuar, Motra e Vëllezër!
GËZUAR MESDIMIRIN!
BUZMI BUJAR! u qoftë o Shqiptarë që me Ndezulli të pashueshme
i ruani dhe ndiqni Traditat Tona natyrëplota e mijëravjeçare! e që me Vrull të pandalshëm
i kryeni Porositë Kombëtare që na kanë lënë për të përmbushur të Parët Tanë!
Gëzuar pra! këtë ditë të shenjtë ku Dielli i Ripërtërirë
Bekon rrezatishëm Besëdhënien Tonë për Liri! për Bashkim! e për Çlirim nga të gjitha ato shushunjat kulturore,
që janë religjionet abrahamike të ardhura me pushtuesit shkretinorë, të cilat prej shekujsh po na përçajnë e shkombëtarizojnë!

Gëzuar Shqiptarë, Bij të Hyllit!
Me Këngë e Valle Fitoresh e pritshi Pranverën!
Si Bora n'Mal: e paçi Fatin - si Zjarri e Rrufeja: Vullnetin!


Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Gëzuar Mesdimrin! Buzmi Bujar o Shqiptarë!!

Post by rrëqebull » Thu Dec 24, 2015 11:18 pm

Po vjen Buzmi Bujar me gjethe e me bar, me edha e me shtjerra e mbas tyre vjen Vera!

Gëzuar Buzmin, o Bashkëkombës!
Festoni e gëzoni Shqip, se vetëm kështu do të mund të ketë festa e gëzime për Kombin Tonë edhe në të ardhmen!:
Vetëm nëse do të (ri)mësojmë e do të dimë të festojmë si të Parët Tanë: vërtetë, natyrshëm, bukurisht, besnikërisht, shqiptarisht!

Të kemi besim vetëm në Diellin që ruhet brenda Traditave Tona se prej Diellit Ato janë gatuar dhe me Diell vetëm Ato mund të na ushqejnë!

Mbarësi e mbrothësi, o Bashkëkombës!
Rroftë Shqipnia! Rroftë Shqiptaria!

Sa Dielli të jetë Diell, Shqiptari qoftë Shqiptar!#‎trashëgimi‬ ‪#‎mirësi‬ ‪#‎bukuri‬ ‪#‎pjellori‬ ‪#‎Shqiptarësí‬ ‪#‎Diell

User avatar
Hymniarber
Star Member
Star Member
Posts: 988
Joined: Tue Jun 02, 2009 5:04 am
Gender: Male
Location: Arbëria

Re: Gëzuar Mesdimrin! Buzmi Bujar o Shqiptarë!!

Post by Hymniarber » Fri Dec 25, 2015 2:40 pm

Gezuar gjithe shqiptareve festat e vjetra dhe te reja, nen emrat e pelqyer prej tyre. U begatofshi ne menyre qe te duam njeri-tjetrin.
Image
Fere libenter homines id quod volunt credunt

Post Reply

Return to “Përshëndetje dhe urime”