"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

GËZUAR 7 MARSIN ARBËRIAONLINË

Këtu mund të përshëndesni anëtarët e tjerë të forumit, miq dhe të dashur, mund të uroni personat që ju dëshironi për ngjarje të caktuara si festa, martesa ditëlindje etj.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3199
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

GËZUAR 7 MARSIN ARBËRIAONLINË

#1

Post by Adriana » Tue Mar 07, 2017 2:28 pm

Të gjithë mësuesve dhe arsimëdashëve ndër vite, atyre që sot pergatisin gjenerata të reja, si dhe ju mësuesve te forumit që përhapni rreze drite diturie, e atdhedashurie.... Gëzuar 7 Marsin!

Image
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 470
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: GËZUAR 7 MARSIN ARBËRIAONLINË

#2

Post by TeuAL » Wed Mar 08, 2017 10:28 am

Adriana wrote:
Tue Mar 07, 2017 2:28 pm
Të gjithë mësuesve dhe arsimëdashëve ndër vite, atyre që sot pergatisin gjenerata të reja, si dhe ju mësuesve te forumit që përhapni rreze drite diturie, e atdhedashurie.... Gëzuar 7 Marsin!

Image
Pershendetje Adriana,
Kush eshte autori i poster-kartolines ngjitur, titulluar "Gëzuar 7 Marsin!" ? Historia e perpjekjeve per shkrimin e "Gjuhes Shqipe" dhe mesimdhenien e saj eshte paraqitur e cunguar ne kete poster. Te kete ndryshuar teksti i historise? Kam parasysh nje punim serioz nga profesore te Universitetit te Shkodres pikerisht per kete ceshtje, mund te shihet ketu:
-----------------------------------
KONGRESI I MANASTIRIT
Star Plus Tv
Published on Nov 15, 2015
http://www.youtube.com/watch?v=90fcyQHZ45U&t=1s
-----------------------------------
Me kete video uroj "Gëzuar 7 Marsin!"

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3199
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: GËZUAR 7 MARSIN ARBËRIAONLINË

#3

Post by Adriana » Wed Mar 08, 2017 6:24 pm

TeuAL wrote:
Wed Mar 08, 2017 10:28 am

Pershendetje Adriana,
Kush eshte autori i poster-kartolines ngjitur, titulluar "Gëzuar 7 Marsin!" ? Historia e perpjekjeve per shkrimin e "Gjuhes Shqipe" dhe mesimdhenien e saj eshte paraqitur e cunguar ne kete poster. Te kete ndryshuar teksti i historise? Kam parasysh nje punim serioz nga profesore te Universitetit te Shkodres pikerisht per kete ceshtje, mund te shihet ketu:
-----------------------------------
KONGRESI I MANASTIRIT
Star Plus Tv
Published on Nov 15, 2015
http://www.youtube.com/watch?v=90fcyQHZ45U&t=1s
-----------------------------------
Me kete video uroj "Gëzuar 7 Marsin!"


:( mu kujtua nje thenie popullore ''shendet tu thuash, plac te thone''Pershendetje TeuAL,
Poster-kartoline eshte punuar nga une!
-Cunguar?...ku, dhe pse?
-Te kete ndryshuar teksti i historise?... Pse nuk festohet 7-Marsi si Dita e Mesuesit ne ditet e sotme ne shqiperi?
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 470
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: GËZUAR 7 MARSIN ARBËRIAONLINË

#4

Post by TeuAL » Wed Mar 08, 2017 10:14 pm

Pershendetje Adriana,

Profesoret e Universitetit te Shkodres kane folur qarte tek video qe permenda. http://www.youtube.com/watch?v=90fcyQHZ45U&t=1s
Historia e Alfabetit te Gjuhes Shqipe, fillon me Theodor Haxhi Filipin nga Elbasani, pastaj kemi punen e NAUM VEQILHARXHIT, PASHKO VASES, HASAN TAHSINIT me alfabetet perkatese (min. 15.05 - 17.24 tek video qe kam sjelle), me tej vazhdohet me JANI VRETON etj.

Kjo eshte historia qe une kam mesuar ne shkolle dhe qe e tregojne bukur profesoret e Shkodres.

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3199
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: GËZUAR 7 MARSIN ARBËRIAONLINË

#5

Post by Adriana » Thu Mar 09, 2017 6:31 pm

TeuAL wrote:
Wed Mar 08, 2017 10:14 pm
Pershendetje Adriana,

Profesoret e Universitetit te Shkodres kane folur qarte tek video qe permenda. http://www.youtube.com/watch?v=90fcyQHZ45U&t=1s
Historia e Alfabetit te Gjuhes Shqipe, fillon me Theodor Haxhi Filipin nga Elbasani, pastaj kemi punen e NAUM VEQILHARXHIT, PASHKO VASES, HASAN TAHSINIT me alfabetet perkatese (min. 15.05 - 17.24 tek video qe kam sjelle), me tej vazhdohet me JANI VRETON etj.

Kjo eshte historia qe une kam mesuar ne shkolle dhe qe e tregojne bukur profesoret e Shkodres.
TeuAL, Videon e ndoqa, por perseri nuk mundem te kuptoj se ku kam ''cunguar'' . Ne video flitet per Kongresin e Manastirit, por per mendimin tim ajo dite perkujtohet ne Nentor, dhe perkujtohet per:

Kongresi i Manastirit (apo Kongresi i Alfabetit) është tubimi i dijetareve shqiptarë më 14 nëntor - 22 nëntor 1908 në Manastir, për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe. Gjatë rrugës së zhvillimit historik të letërsisë shqipe ishin hartuar disa alfabete të ndryshme. Njëri nga më të fundit ishte ai i krijuar në Stamboll dhe quhej Alfabeti i Stambollit.Pra na dateson se jane mbledhur per percaktimin e alfabetit te gjuhes shqipe, nga rreziqet e armiqve te gjuhes shqipe te asaj kohe, dhe e perkujtojme cdo vit kete date kaq te rendeshime, ndersa 7-Marsi (Dita e Mesuesit) per misionaret e saj, mesuesit, para dhe mbas Kongresit te Manastirit. Madje ne posterin qe une kam punuar fotot na datojne dhe disa misionare shume me heret se 14-1908, misionare te cilet jane vrare, helmuar, pushkatuar, varur, etj, etj, qe u bene apostuj te shqiptarizmes dhe te perparimit.

sqarim: nuk jam rritur e as shkolluar ne shqiperi, edhe mund te kem gabuar (nuk e mohoj), por do deshironja te ma shpjegonje me sakte ( dhe shkurt) qe ku kam ''cunguar'' me posterin, ne daten ( 7 Mars) , apo ne fotografite qe kam perdorur ne kete poster.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 470
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: GËZUAR 7 MARSIN ARBËRIAONLINË

#6

Post by TeuAL » Thu Mar 09, 2017 8:01 pm

Adriana wrote:
Thu Mar 09, 2017 6:31 pm

sqarim: nuk jam rritur e as shkolluar ne shqiperi, edhe mund te kem gabuar (nuk e mohoj), por do deshironja te ma shpjegonje me sakte ( dhe shkurt) qe ku kam ''cunguar'' me posterin, ne daten ( 7 Mars) , apo ne fotografite qe kam perdorur ne kete poster.
Emrin "Shqiperi", te lutem shkruaje sakte.

Post Reply

Return to “Përshëndetje dhe urime”