"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Masakra e Tivarit.

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.
Post Reply
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Re: Masakra e Tivarit.

Post by Zeus10 »

Shqiperiaimee wrote: Nuk dua te diskutoj me sepse patriotet folklorike e shendrruan temen ne debat politik dhe une s`mund te ulem ne keto nivele.
Patriotizmi eshte streha e fundit e maskarenjve.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Post by Shqiperiaimee »

Mallakastrioti wrote:
Shqiperiaimee wrote:
Mallakastrioti wrote:
Shqiperiaimee wrote:
Mallakastrioti wrote:
Shqiperiaimee wrote:Ai qe u mor i pari me tjetrin duke me akuzuar per avokat ishe ti. E para Enveri ka bere disa perpjekje thote profesori, kurse Fadili ka jetuar nen ata qe e kane kryer krimin dhe sigurisht qe pasardhesit e Cubrilovicit nuk do ta lejonin te behej e madhe puna e nje krimi kaq te rende te cilin e kane bere vete, e treta, gjithcka eshte kryer nen kushtet e administrimt ushtarak ku shqiptaret s`jane pyetur per asgje dhe cdo lloj pushteti ishte ne duar e disa ushtarakeve me Derlevicin ne krey. Si u be qe i njejti Fadil i cili nenshkroi bashkimin kombetar me 44 , nenshkruan bashkimin me jugosllavine ne 45-ten? shume e kuptueshme kur detyrohesh nga i fuqishmi, ashtu sic doli Rugova kunder bombardimit te serbise.Nuk ka shqiptar qe nuk ka denuar dhe qe nuk denon edhe sot krimin por te flasesh kot sepse ty te duket ashtu apo sepse don te anosh politikisht nuk eshte mire.

Zoteri (Apo shoku komunist---ne se do te pelqente me teper )---nje pyetje kam,cili eshte ai komb sot ne bote qe nderon vrasesit e vet?Cili eshte ai njeri qe kerkon te rihabilitoje diktatoret me te eger qe ka njohur njerezimi,si p.sh Hitleri,Pol Pot,Musolini,Stalini apo "shokun" tend Enver Satrap Hoxha?
Vetem per respekt per mijra e mijra viktima disi me teper objektivizem shoku proletar dhe lufetar i llogoreve te "luftes klasore"-----nuk do kene paqe asnjehere pafajesia deri kur do kerkohet nje rruge villane (e pabese) e rishikimit te drejte se çndodhi me te vertet dje.Mendoj se nga menyra si flet je i pjekur ne moshe,tregoje edhe ne llogjike diçka te tille!
U betova ne flamur se nuk jam komunist o vella mallakastrioti dhe flm shume qe me thua keshtu, te kam dashur dhe respektuar gjithmone si vellaun. Nga goja ime kurre nuk i eshte dhene mbeshtetje asnje krimi, kurre nuk kam thene se nuk jane bere krime gjate komunizmit. Per te treguar logjiken time po them nje shprehje te Hygoit, `eshte e lehte te jesh i mire por e veshtire te jesh i drejte`.Enver Hoxha nuk eshte tema jone dhe ti si intelektual s`duhet te devijoje por po tregon se ti me veprat e te tjereve bene Ajnshtajnin por vet je nje analfabet me pak shkolle.Enveri Ishte nje figure kontraverse e historise sone. Vetem ai qe eshte ne gjendje qe Enverit ne njeren faqe t`i bie grushta e ne tjetren ta ledhatoje , thote te verteten. Zhurma jote qe i ngjane ulerimave te Berishes dhe nuk i sherben askujt.

Zoteri.Nuk kam nevoje te me tregoje askush ne jam analfabet apo alfabet!Pak rendesi kam une ne kete mes,per te thene aspak fare.Ashtu sikurse Berishat e gjithe kelyshat e tjere qe qeverrisin ne Tirane apo kunder tyre---perseris te dyja krahet e se njejtes meme Parti se Pune te djeshme.Te tjere jane heronjte e mi,por nuk besoj se disa si ty mund ti kuptojne largpamesine e tyre.
Tema ndoshta nuk ishte Enveri,por ndonjehere ndodh qe ata qe deri dje e mbajten ne piedestal,sot hiqen patriotet me ta flakte.

Ajnshtani ishte hebre...nuk besoj se Hitleri do i thoshte vella!---disi kontradiktore gjerat ashtu si shkrimi yt!
Perseri po tregon se je analfabet, shkrimi im s`eshte aspak kontradiktor, une dua qe tivari te hetohet nga shkenca e jo nga politika dhe njerez qe ne shpirt kane urrejtjen .dhe injorancen.Degjo ti vellau im patriot folklorik, Statusi i luftetarit nuk iu ipet kundershtareve politik, kjo i jep nje njeriu me nje inteligjence mesatare te kuptoje se nuk ishte fjala per kundershtare ideologjik, prej nga atehere shkrimet e ca sharlataneve te cilet lexon ti, se `po luftohej e djathta``
Nuk dua te diskutoj me sepse patriotet folklorike e shendrruan temen ne debat politik dhe une s`mund te ulem ne keto nivele.

DERISA NUK PROVOHET FAJESIA E DIKUJT, AI ESHTE GJITHMONE I PAFAJSHEM
Eshte e mjaftueshme te me drejtohesh me "PATRIOT FOLKLORIK" duke hequr ate fjalen tjeter perpara qe nuk besoj se ka vend,pasi vellezerit i kam jo vetem te nje gjaku,por edhe te nje bese dhe te tille kam shume si ne kete Forum e gjithandej.

Kush nuk do te verteten kerkon te mbledhe disa sharlatane te hetojne shkencerisht kur mesatarja e tyre arrin ose ne nje pike te majte ose pike te djathte.

Ki kurajo e kerko falje per mekatet e gjysherve apo baballareve te tu ashtu siç duhet te bej une dhe shume te tjere!Kjo quhet burreri...te tjerat jane politike e strucit te fshehim koken nen rere.
Ne s`kemi pse te kerkojme falje, une edhe ti jemi 2 vellezer qe e duam Shqiperine dhe qe s`kemi bere asnje faj ndaj kombit tone.Ketu po diskutojme rreth nje teme te caktuar, kemi mendimet dhe njohurite personale, kemi menyrat tona te te perceptuarit te ngjarjeve prandaj s`kemi pse etiketojme njeri-tjetrin. Pirraku o vella eshte njeriu me kompetent rreth kesaj teme, e perseris ME KOMPETENTI NDER SHQIPTARET NE TERESI. Sepse mendimi i tij i dale pas nje pune te gjate shkencore e cila nuk mund te krahasohet me ate te disa historianeve qe flasin nga inerneti, nuk i pelqen njerezve te ndryshem, kjo mua s`me pengon aspak qe te citoj njeriun me kompetent. Tani nese ty te intereson te shtyhesh me fjale me trego dhe une te hape rrugen.
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Post by Shqiperiaimee »

Zeus10 wrote:
Shqiperiaimee wrote:

Perseri po tregon se je analfabet, shkrimi im s`eshte aspak kontradiktor, une dua qe tivari te hetohet nga shkenca e jo nga politika dhe njerez qe ne shpirt kane urrejtjen .dhe injorancen.Degjo ti vellau im patriot folklorik, Statusi i luftetarit nuk iu ipet kundershtareve politik, kjo i jep nje njeriu me nje inteligjence mesatare te kuptoje se nuk ishte fjala per kundershtare ideologjik, prej nga atehere shkrimet e ca sharlataneve te cilet lexon ti, se `po luftohej e djathta``
Nuk dua te diskutoj me sepse patriotet folklorike e shendrruan temen ne debat politik dhe une s`mund te ulem ne keto nivele.

DERISA NUK PROVOHET FAJESIA E DIKUJT, AI ESHTE GJITHMONE I PAFAJSHEM

Ne te gjitha postimet e tua, provove qe nuk perballoje dot diskutimin dhe sidomos fshehjen pas gishtit, duke perdorur masken e patriotizmit, kur dukshem u deshmove perkrahes i njerezeve dhe ideologjive me antishqiptare ne historine moderne. Per kete therret ne ndihme dhe fyerjet dhe poshterimet , kundrejt diskutanteve qe te vene ne dukje ate qe ti do te fshehesh dhe se fsheh dot.
Fajesia e atyre, qe ti me gjithe shpirt i therret te pafajshem(duke u bere perseri avokat), nuk eshte thjesht penale por me se shumti morale dhe kete ata e kane deshmuar me veprimet dhe mosveprimet e tyre kunder shqiptareve te Kosoves.
Me kenaqe me filozofi tani. O i dashur, kupton shqip ti?
UNE PO MBROJE TE VERTETEN, s`me intereson fare se c`thua ti, keshtuqe nese don te bisedojme pak me profesionalisht, se pari ti duhet ta mbarosh filloren dhe nese ke sukses ,te regjistrohesh me lart e vetem pastaj hajde e bisedo me mua ok`?
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Shqiperiaimee wrote: Me kenaqe me filozofi tani. O i dashur, kupton shqip ti?
UNE PO MBROJE TE VERTETEN, s`me intereson fare se c`thua ti, keshtuqe nese don te bisedojme pak me profesionalisht, se pari ti duhet ta mbarosh filloren dhe nese ke sukses ,te regjistrohesh me lart e vetem pastaj hajde e bisedo me mua ok`?
Nese per ty, ka qene suksesi me i madh ne jete, kryerja e shkolles fillore dhe ndjekja e asaj 8-vjeçare, une te garantoj qe as kjo e fundit nuk do te te mjaftoje, te shkruash dhe nje rresht me teper ne kete forum, po vazhdove me kete gjuhe.
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Post by Shqiperiaimee »

Zeus10 wrote:
Shqiperiaimee wrote: Me kenaqe me filozofi tani. O i dashur, kupton shqip ti?
Nese per ty, ka qene suksesi me i madh ne jete, kryerja e shkolles fillore dhe ndjekja e asaj 8-vjeçare, une te garantoj qe as kjo e fundit nuk do te te mjaftoje, te shkruash dhe nje rresht me teper ne kete forum, po vazhdove me kete gjuhe.
Vella, e kam tepruar pak dhe po te kerkoj falje! Nje gje megjithate po te them si vellaut, mos i paragjykoni njerezit ! U betova ne Flamur vetem duke ditur se njerezit paragjykojne keshtu. Me thuaj kush eshte prezentuar me hapur se une para teje? E kuptoj se jane bere pislleqe nga me te rendat gjate komunizmit por si thua ti , te shtremberojme gjithcka tani ? Po a u tha se ketu eshte kuvend shqiptaresh, si ta kuptoje une kete, ne kuvend te vine te gjithe ata qe mendojne si une? Po cfare dalloka atehere ky kuvend nga ai i partise se punes? Pse me shikon me kaq dyshim o vella, nese une do te veja familjen time ne kete mes, atehere une e kam pare gjyshin tim te lengoje tere jeten nga kemba e tij e plagosur nga mitralozi dhe une do te duhej te shaja i pari komunistet por e kam hulumtuar me gjate kete pune dhe nuk me del keshtu sic thoni ju.
Ok . une po iki vete dhe mos u mundo te me perjashtosh por nje gje mbaje ne mend, uniteti nuk arrihet keshtu, te ardhmes nuk i sherbehet me shtremberime , une as Milosevicit nuk do t`i mvishja gjera qe nuk i ka bere.
Gjithe te mirat!
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Post by alfeko sukaraku »

Arta wrote:
alfeko sukaraku wrote:

nuk ka shqiptare qe nuk ndjen dhimbje edhe urrejtje per shkaktaret e kesaj gjakderdhje.Nga ana tjeter ne zonen time vepronta banda balliste e Isa Toskes.Dhunimet e perdhunimet, vjedhjet e grabitjet, vrasjet edhe debimet e kesaj bande jane te shkruajtura ne kujtesen e c do kujt qe jeton nga ato kohe.
Bashkpunimi me fashizmin per te vrare partizanet ishte po aq tragjik si bashkpunimi i komunistave me serbet per te vrare ballistat.Marrja e drejtimit te Cameris nga shqiptaret edhe rikthimi tek greket u krye nga komandatura gjermane..ne te cilen bente pjese edhe ballisti Nexhat Dino.Ky dizfavorizim solli gjenonciin Came.Mos valle nuk duhet ti futemi llogjikes "te miret edhe te keqet" edhe ti gjykojm gjarjet sipas rastit?

ju lutem me korrigjoni ne se shpreha dicka gabim ne kete post.
Ketu kape piken e duhur, mbasi nuk behen analizimet dhe llogjikimet ashtu sic duhen, por vetem mundohet te vihet vetem njera pale ne dukje per masakrat e tyre(qe pa diskutim i kane bere), duke evituar te tjerat, ose duke edhe i emruar si nacionalista te "vertete" te Shqiperise!!! Vetem te marrim 'Masakren e djemve te Vlores' ne ate kohe, dhe duken sa nacionalista kane qene!
Po Arta,por absolutisht kjo nuk do te thote se nuk duhet te hidhet drite mbi masakrren e tivarit.Na duhet patjeter te nxjerrim mesime si kombe nga kjo masakerr edhe jo per te shkuar ne llogjiken e percarsve edhe te pagdhdendurve qe ndjekin verberisht ideologjira qorre edhe antishqiptare.

Dikur ne u percam ne mysliman edhe ne ortodoks
me vone ne ballista e komunista
me vone ne komunista e ne kulak
edhe tani po behen percapje nga disa te pagdhendur qe akoma nuk arrijn ta kuptojn se neve nuk na intereson percarja edhe hakmarrja nder shqiptaret.

U tha u ster tha e vazhdon te sterthuhet edhe serisht cyles me nje vryme i bien disa e disa fale mendjengushtesis se tyre duke ndjekur serisht te njejten rruge te gabuar edhe percarse nder shqiptaret.

Ne luften kundra fashizmit u bashkua pjesa me e madhe popullit shqiptar, por kjo pjese nuk munde te fajsohet edhe as nuk munde te injorohet qendrimi i tyre heroik per clirimin e vendit.Faji i takon diktatures enveriste edhe jo popullit.
Ne se dikush sote ka problem me mua se xhaxhallaret edhe gjyshrit e mi u bashkuan me partizanet edhe vazhdon te injoroj gjakun e tyre ateher sigurisht qe do ndeshin me kundershtimin time e te cdo kujt qe familja e tij luftoj kundra pushtuesve.Problemi nuk zgjidhet duke u hapur b... si antikomunist i flaket, por problemi zgjidhet ne dobi te kombit , edhe kombit nuk i intereson aspak pocaqilleku komunist i luftes se klasave....ndaj ata qe e mbajne te ndezur luften e klasave ne shqiperi jane mjeran edhe sherbetore te fqinjve me idiotsin e tyre....me shqip edhe me embel nuk mundem ta theme me.

Ne litare ata qe dhane urdher per masakrren e tivarit, por jo pergjisim te ceshtjes edhe jo lufte klasash serisht ne shqiperi.Ata qe mbjellin urrejtje nen shqiptaret jane marksista te maskuar me masken e kapitalistave.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Post by alfeko sukaraku »

Shqiperiaimee wrote:
Ne s`kemi pse te kerkojme falje, une edhe ti jemi 2 vellezer qe e duam Shqiperine dhe qe s`kemi bere asnje faj ndaj kombit tone.
pikerisht i nderuar, por nga ana tjeter na takon te perulemi te gjitha perpara tragjedis kombetare qe ndodhi ne Tivare.Na takon te kerkojm te jepet drejtesi per kete ceshtje, edhe drejtesia nuk jepet me pordhe gangisterrash ne tv , por jepet me mjetet demokratike qe ka ne dispozicion kushtetuta shqiptare,
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Post by Shqiperiaimee »

alfeko sukaraku wrote:
Shqiperiaimee wrote:
Ne s`kemi pse te kerkojme falje, une edhe ti jemi 2 vellezer qe e duam Shqiperine dhe qe s`kemi bere asnje faj ndaj kombit tone.
pikerisht i nderuar, por nga ana tjeter na takon te perulemi te gjitha perpara tragjedis kombetare qe ndodhi ne Tivare.Na takon te kerkojm te jepet drejtesi per kete ceshtje, edhe drejtesia nuk jepet me pordhe gangisterrash ne tv , por jepet me mjetet demokratike qe ka ne dispozicion kushtetuta shqiptare,
O vella, une kurre s`po them qe te mos hetohet e zbardhet por kjo eshte pune shkence dhe ai i tv-se eshte pa asnje dyshim njeri nder historianet me te mire te kombit tone dhe NJOHESI ME I MIRE I KESAJ TEMATIKE. Me kupto drejte o i nderuar dhe mos me keqinterpreto, kjo nisme u be nga Berisha plotesisht sic nuk duhej, askush nuk guxon te paragjykoje dhe te flase me gjuhen e Berishes, akuzoje Enverin per gjerat qe je i sigurt por mos i mvish te tjera per te cilat nuk je i sigurte, ky eshte mendimi im. Nese mua me duket ashtu sic kam thene, pse me akuzon pa me njohur se jam komunist? Nese e verteta i jep te drejte Enverit, pse te mos e them une?
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Nese e verteta i jep te drejte Enverit, pse te mos e them une?
Kush e vendosi qe e verteta i japka te drejte Enverit? Apo ti ke pronesine per te verteten? Une mendoj, se faktet flasin fuqishem kunder Enverit dhe politikes se tij, deri ne ate pike, qe ka pak vend per hamendje.
une kurre s`po them qe te mos hetohet e zbardhet por kjo eshte pune shkence

Masakra e Tivarit nuk eshte nje problem shkencor, qe ta zgjidhin shkencetaret, por nje problem dhe tragjedi kombetare, me reperkusion dhe perzjerje politike. Nese hetimi do te thjeshtohej ne nivele akademike, atehere jo vetem qe nuk do denohej e keqja dhe krimi, por nuk do zbulohej as e verteta.

Sa per Berishen, mendoj se ai eshte teresisht i vonuar ne lidhje me denoncimin e kesaj masakre dhe jotransparent per motivet qe e shtyjne ate ne kete sulm. Mesa duket jane thjeshte motive politike, qe nuk kane lidhje me deshiren per denoncimin e ketij krimi te perbindshem kunder popullit te tij.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Ta marrim njeçik shtruar edhe me kete mikun tjeter kendej qe vetem kete teme paska zbuluar ne Arberiaonline ky e me eshte qepur si puna e dhelpres mbas koqeve te dashit e me ben avokatin e Enver Hoxhes e Ramiz Alise.

Ja ore Shqiperiajotee pa me dil pak ketij Folkloristit e pergjigjmu se ka zot shtepie ketu e di ti presi njerezit edhe me gote rakie edhe me kerrbaç po e deshi puna.

Ku e ke koken e muhabetit ti zotrote ta marrim vesh?....ke ndonje fakt historik ti qe nuk dime ne te tjeret helbete fshatar te pagdhendur?

Mos hap rruge se nuk te hap!

Kujt eshte faji dhe cilet ishin kriminelat?----i pari je ti ore me keto qe shkruan.e ta them une qe je ti,ndryshe nuk do me flisje si e jema e Zeqos ne maje te thanes.Jo duhen lene shkencetaret te merren me keto...jo vellezer e jo lesh me tresh.

Ti ore ti je krimineli qe thua nuk kemi bere gje.Kemi bere ore kemi bere aq shume sa mishin i kemi ngrene te gjalle njeri-tjetrit.

Ja ktheme pergjigje se me inatçinj qenke mesuar!
Image
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

alfeko sukaraku wrote: Po Arta,por absolutisht kjo nuk do te thote se nuk duhet te hidhet drite mbi masakrren e tivarit.Na duhet patjeter te nxjerrim mesime si kombe nga kjo masakerr edhe jo per te shkuar ne llogjiken e percarsve edhe te pagdhdendurve qe ndjekin verberisht ideologjira qorre edhe antishqiptare.

edhe tani po behen percapje nga disa te pagdhendur qe akoma nuk arrijn ta kuptojn se neve nuk na intereson percarja edhe hakmarrja nder shqiptaret.

U tha u ster tha e vazhdon te sterthuhet edhe serisht cyles me nje vryme i bien disa e disa fale mendjengushtesis se tyre duke ndjekur serisht te njejten rruge te gabuar edhe percarse nder shqiptaret.

Ne luften kundra fashizmit u bashkua pjesa me e madhe popullit shqiptar, por kjo pjese nuk munde te fajsohet edhe as nuk munde te injorohet qendrimi i tyre heroik per clirimin e vendit.Faji i takon diktatures enveriste edhe jo popullit.
Ne se dikush sote ka problem me mua se xhaxhallaret edhe gjyshrit e mi u bashkuan me partizanet edhe vazhdon te injoroj gjakun e tyre ateher sigurisht qe do ndeshin me kundershtimin time e te cdo kujt qe familja e tij luftoj kundra pushtuesve.Problemi nuk zgjidhet duke u hapur b... si antikomunist i flaket, por problemi zgjidhet ne dobi te kombit , edhe kombit nuk i intereson aspak pocaqilleku komunist i luftes se klasave....ndaj ata qe e mbajne te ndezur luften e klasave ne shqiperi jane mjeran edhe sherbetore te fqinjve me idiotsin e tyre....me shqip edhe me embel nuk mundem ta theme me.

Ne litare ata qe dhane urdher per masakrren e tivarit, por jo pergjisim te ceshtjes edhe jo lufte klasash serisht ne shqiperi.Ata qe mbjellin urrejtje nen shqiptaret jane marksista te maskuar me masken e kapitalistave.
Pikerisht, te hetoen te gjitha masakrat qe jane bere kundra ketij populli, por sic e kemi vene re disa mbajne anen e njeres pale! Edhe nejrezit e mi kane qene disa me ballin e disa me luften, ashtu si edhe me vone qe u ndeshkuam nga regjimi, deri vone, por kjo nuk me ben mua qe te flas per nje pjese tu them kriminela sepse kishin pushtet per nje pejse te historise tone, dhe te tjereve tu them "nacionalista e vertete" shqiptare, meqe ata nuk morren pushtetin! I pashe e i degjova me syte e veshet e mi ata "nacionailstat e vertete" kur erdha ketu, sikur po lexoja librin "Mergata e Qyqeve", pa asnje eksaxhirim! Ne nje kazan kane levuar te gjithe, por disave nuk u pelqen ta thone anen tjeter! Ja do hap une nje teme per 'Masakren e Djemve te Vlres', e te shikojme sa te "falura" do marrim nga ata qe kerkojne nga nje pale dhe nuk i bejne analizimet ashtu sic duhet. Ketu e kam te gjithe une, dhe tek ajo qe perdoren nga nje ish-komunist e spiun per te mira politike personale, dhe e dime shume mire sesi si nxjerr politika e sotme historite dhe histrianet(kujto historian Meten)! Mos te harrojme sepse ne nuk kemi qene i vetmi popull qe kemi kaluar keto midis njeri-tjterit, kujto komunistat grek c'fare i bene popullit te tyre, e me vone te djathtet grek qe i ndoqen nga greqia dhe shume prej tyre u strehuan tek ne! Mirepo ne jo si gjitonet tane nuk kemi rrespekt shume per te verteten, me teper flasim me urrejtje sepse dicka na cenoi, duke harruar sepse tani jemi ne ata qe po cenojme diturine dhe historine e vertete te rinise se ardhshme. Dhe them qe as nuk kemi per te zene mend, edhe ata qe mundohen te tregojne dituri!
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Arta wrote:
alfeko sukaraku wrote: Po Arta,por absolutisht kjo nuk do te thote se nuk duhet te hidhet drite mbi masakrren e tivarit.Na duhet patjeter te nxjerrim mesime si kombe nga kjo masakerr edhe jo per te shkuar ne llogjiken e percarsve edhe te pagdhdendurve qe ndjekin verberisht ideologjira qorre edhe antishqiptare.

Pikerisht, te hetoen te gjitha masakrat qe jane bere kundra ketij populli, por sic e kemi vene re disa mbajne anen e njeres pale! Edhe nejrezit e mi kane qene disa me ballin e disa me luften, ashtu si edhe me vone qe u ndeshkuam nga regjimi, deri vone, por kjo nuk me ben mua qe te flas per nje pjese tu them kriminela sepse kishin pushtet per nje pejse te historise tone, dhe te tjereve tu them "nacionalista e vertete" shqiptare, meqe ata nuk morren pushtetin! I pashe e i degjova me syte e veshet e mi ata "nacionailstat e vertete" kur erdha ketu, sikur po lexoja librin "Mergata e Qyqeve", pa asnje eksaxhirim! Ne nje kazan kane levuar te gjithe, por disave nuk u pelqen ta thone anen tjeter! Ja do hap une nje teme per 'Masakren e Djemve te Vlres', e te shikojme sa te "falura" do marrim nga ata qe kerkojne nga nje pale dhe nuk i bejne analizimet ashtu sic duhet. Ketu e kam te gjithe une, dhe tek ajo qe perdoren nga nje ish-komunist e spiun per te mira politike personale, dhe e dime shume mire sesi si nxjerr politika e sotme historite dhe histrianet(kujto historian Meten)! Mos te harrojme sepse ne nuk kemi qene i vetmi popull qe kemi kaluar keto midis njeri-tjterit, kujto komunistat grek c'fare i bene popullit te tyre, e me vone te djathtet grek qe i ndoqen nga greqia dhe shume prej tyre u strehuan tek ne! Mirepo ne jo si gjitonet tane nuk kemi rrespekt shume per te verteten, me teper flasim me urrejtje sepse dicka na cenoi, duke harruar sepse tani jemi ne ata qe po cenojme diturine dhe historine e vertete te rinise se ardhshme. Dhe them qe as nuk kemi per te zene mend, edhe ata qe mundohen te tregojne dituri!

Arta!Ketu po flasim per TETE MIJE SHQIPTAR te vrare nga dora e sllaveve (edhe pse jo me pjesmarrjen e shqiptareve te tjere qe mund te kene marre pjese ne ate masaker).

Gjeja e pare qe duhet te beje nje shqiptar apo postimi i pare eshte thjesht:
Nderim ketyre viktimave dhe gjakut shqiptar qe u derdh ne Tivar.

Ketu ka njerez qe as kete nuk kane guxim te thone!
Pergjegjesite doemos qe dihet ku bien....por kini kurajo te thoni:NDERIM GJAKUT SHQIPTAR TE DERDHUR-----dhe falje ne qofte se dinim dhe beme sikur nuk dinim!

Thjesht dhe shqip!
Image
qiellikaltër
Honored Member
Honored Member

Re: Akëcili të veprojë me përgjegjësinë profesionale!

Post by qiellikaltër »

Prof. Dr. Muhamet Pirraku wrote: E dyta: cili është fitimi i Shqipërisë gjysagjele dhe i kombit shqiptar të copëtuar me dhunë serbo-jugosllave e botërore, që për interesa të politikës ditore të tarafeve politike për pushtet pa shtet, të kërkohet zhvendosja e përgjegjësisë materiale, politike, juridike shtetërore e Jugosllavisë Titiste në kurriz të Shqipërisë Enveriste?!?!. Kjo e tëra është: "Ktheja pushkën veti e tërheqjen e këmbëzës besoja Belzebulit që i priu historikisht gjenocidit mbi Kombin shqiptar...!?
Pikerisht ne kohen kur ceshtja shqiptare po ngrihet me me force, se pari ne arenen shqiptare, me duket shume djallezore qe udheheqesi i qeverise shqiptare, shpall fajtor e kriminel, nje shqiptar tjeter, po te Shqiperise, meqe ky i fundit i perket nje sistemi te permbysur e te urryer nga ky i sotmi.

Ceshtja telendiset ne diskutim amoral politik, amoral sepse ne te luhet me ndjenjat e popullit shqiptar.

Tani qe politikane shqiptare po marrin guximin e po kerkojne hapur e me force bashkimin e Kosoves e trojeve te tjera shqiptare me Shqiperine, hapja ne kete menyre e diskutimit mbi Masakren e Tivarit, fut fitilat midis shqiptareve ketej e andej kufirit.

Analiza te mirefillta historike, patjeter qe duhet te behen, sidomos per ngjarje te tilla te renda, por mendoj se duhen bere nga historiane.
Prof. Pirraku e studioi dhe e solli deri ketu shqyrtimin e dokumentave dhe te deshmitareve te kesaj ngjarjeje. Dikush tjeter, nje historian tjeter i zoti, te dale e ta coje me perpara kete analize.

Nderkohe mbetet vetem te ndiejme dhimbje e nderim per gjithe ata bij nenash te vrare kaq pabesisht nga dora serbe, sllavo-bullgare e malazeze.
"Du t'jem zot, n'timen tok,
dje dhe sot, sot e neser."
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Mallakastrioti wrote: Arta!Ketu po flasim per TETE MIJE SHQIPTAR te vrare nga dora e sllaveve (edhe pse jo me pjesmarrjen e shqiptareve te tjere qe mund te kene marre pjese ne ate masaker).

Gjeja e pare qe duhet te beje nje shqiptar apo postimi i pare eshte thjesht:
Nderim ketyre viktimave dhe gjakut shqiptar qe u derdh ne Tivar.

Ketu ka njerez qe as kete nuk kane guxim te thone!
Pergjegjesite doemos qe dihet ku bien....por kini kurajo te thoni:NDERIM GJAKUT SHQIPTAR TE DERDHUR-----dhe falje ne qofte se dinim dhe beme sikur nuk dinim!

Thjesht dhe shqip!
Po si mos te kete nderim per ata 8 mije djem, sikur edhe shqiptare mos te ishin, jane qenie njerezore qe u vrane barabrisht! Ketu po disktuojme sesi dhe qysh, duke mos vajtur direkt ne konkluzion "EKSTREM", as te hidhet faji e as te mbrohen, por te shqyrtohen te gjitha te dhenat! Keto tema jane shume sensative, mbasi nuk jane aq larg qe kane ndodhur, keshtu qe sikur edhe konkluzionin me te vogel gabim te hedhim, duke ditur temepramentin e popullit tone i ben percarje te pavetdijshme!
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
Arta
Sun Member
Sun Member

Re: Akëcili të veprojë me përgjegjësinë profesionale!

Post by Arta »

qiellikaltër wrote:
Prof. Dr. Muhamet Pirraku wrote: E dyta: cili është fitimi i Shqipërisë gjysagjele dhe i kombit shqiptar të copëtuar me dhunë serbo-jugosllave e botërore, që për interesa të politikës ditore të tarafeve politike për pushtet pa shtet, të kërkohet zhvendosja e përgjegjësisë materiale, politike, juridike shtetërore e Jugosllavisë Titiste në kurriz të Shqipërisë Enveriste?!?!. Kjo e tëra është: "Ktheja pushkën veti e tërheqjen e këmbëzës besoja Belzebulit që i priu historikisht gjenocidit mbi Kombin shqiptar...!?
Pikerisht ne kohen kur ceshtja shqiptare po ngrihet me me force, se pari ne arenen shqiptare, me duket shume djallezore qe udheheqesi i qeverise shqiptare, shpall fajtor e kriminel, nje shqiptar tjeter, po te Shqiperise, meqe ky i fundit i perket nje sistemi te permbysur e te urryer nga ky i sotmi.

Ceshtja telendiset ne diskutim amoral politik, amoral sepse ne te luhet me ndjenjat e popullit shqiptar.

Tani qe politikane shqiptare po marrin guximin e po kerkojne hapur e me force bashkimin e Kosoves e trojeve te tjera shqiptare me Shqiperine, hapja ne kete menyre e diskutimit mbi Masakren e Tivarit, fut fitilat midis shqiptareve ketej e andej kufirit.

Analiza te mirefillta historike, patjeter qe duhet te behen, sidomos per ngjarje te tilla te renda, por mendoj se duhen bere nga historiane.
Prof. Pirraku e studioi dhe e solli deri ketu shqyrtimin e dokumentave dhe te deshmitareve te kesaj ngjarjeje. Dikush tjeter, nje historian tjeter i zoti, te dale e ta coje me perpara kete analize.

Nderkohe mbetet vetem te ndiejme dhimbje e nderim per gjithe ata bij nenash te vrare kaq pabesisht nga dora serbe, sllavo-bullgare e malazeze.

Pikerisht, nuk ka me analizim te bukur pse kjo ceshtje po perdoret! Shpresojme qe kjo teme te analizohet me te dhena ku te mesojme me gjakftohtesi se c'fare ndodhi, e jo me bertima e akuzime!
Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”