Mallakastrioti wrote:Shqiperiaimee wrote:Mallakastrioti wrote:Shqiperiaimee wrote:Mallakastrioti wrote:Ta marrim njeçik shtruar edhe me kete mikun tjeter kendej qe vetem kete teme paska zbuluar ne Arberiaonline ky e me eshte qepur si puna e dhelpres mbas koqeve te dashit e me ben avokatin e Enver Hoxhes e Ramiz Alise.
Ja ore Shqiperiajotee pa me dil pak ketij Folkloristit e pergjigjmu se ka zot shtepie ketu e di ti presi njerezit edhe me gote rakie edhe me kerrbaç po e deshi puna.
Ku e ke koken e muhabetit ti zotrote ta marrim vesh?....ke ndonje fakt historik ti qe nuk dime ne te tjeret helbete fshatar te pagdhendur?
Mos hap rruge se nuk te hap!
Kujt eshte faji dhe cilet ishin kriminelat?----i pari je ti ore me keto qe shkruan.e ta them une qe je ti,ndryshe nuk do me flisje si e jema e Zeqos ne maje te thanes.Jo duhen lene shkencetaret te merren me keto...jo vellezer e jo lesh me tresh.
Ti ore ti je krimineli qe thua nuk kemi bere gje.Kemi bere ore kemi bere aq shume sa mishin i kemi ngrene te gjalle njeri-tjetrit.
Ja ktheme pergjigje se me inatçinj qenke mesuar!
Mendimin e kam thene shume qarte per ata qe kuptojne, nese ti ke bere krime dhe ke ndergjegje te vrare, kerko falje, une s`kam bere kurrfare krimi dhe si kam borxh askujt. Une s`jam inatci dhe po te quaj vazhdimisht vella edhepse ti me refuzon dhe me akuzon pa drejtesisht.Une po mbroj te verteten dhe nese kjo mbron edhe Enverin, s`me prishe pune aspak. Biseden e ardhshme me ty mund ta vazhdoje vetem nese ti ne fillim me quan vella, me armiq bisedoj ndryshe dhe nuk rri fare me ta.
Po mendimin e ke thene,shume qarte per ata qe e kuptojne (ate qe kerkon ti me hipokrizi te shtrosh ketu).pa tjeter qe une do i kerkoj falje edhe Geges edhe Toskes edhe Camit ashtu sikurse gjithe shqiptareve per te paret e mi qe nuk dinin te lidhnin BESEN dhe per hir te ideologjive dhe ndarjeve klanore-u vrane e u prene me ta e mes vehtes,jo vetem kaq,por shume here e bene veshin e shurdher e mbyllen syte para ketyre masakrave qe sot po kerkojme te diskutojme.Po do e bej kete te kerkoj falje dhe do e bej edhe per ty!
Keshtu arrihet ajo qe ti kerkon prej te tjereve,VELLAZERIA!Ishte nje metafore ajo fjale qe perdora duke te quajtur kriminel,pasi ndoshta dje ishin te paret tane qe haeshin e vriteshin mes tyre dhe sot duhet te jemi ne qe nuk duhet te ndjekim kete lloj menyre.Prandaj kerkohet falja,sepse koka e falur nuk pritet e kjo quhet BESIM apo BESE e sinqerte e jo menyrat disi meskine e hipokrite----nuk kam bere gje apo te paret e mi ishin ne te drejte,apo kriminelet qe udhehoqen per 50-vjet nuk dinin apo nuk mundnin te benin asgje.
Diskutimin duhej ta filloje ndryshe:Po e riperseris-Nderim per keta shqiptar qe u vrane nga dora e armikut tone me te perbetuar!---atehere mund te diskutonim me fjalen vella e te mund te sillnim fakte apo opinione personale.Nuk mund te behesh avokati i djallit e te kerkosh mirebesim tek engjejt qe shkuan ne kasapane!Kjo ishte kontradita jote---ne se je nga ata qe i kupton gjerat!
Po pate kurajo shko dhe thuaja keto gjera atyre nenave,baballareve apo motrave dhe vellezerve te ketyre viktimave,qe e verteta eshte vetem ajo e Pirrakut apo te mblidhen historianet ta gjykojne kete pune!
Nuk me quajte vella serish, te kam menduar me te matur. Une i kuptoj te gjitha gjuhet edhe figurativen. Tani ato nena e bababallare jane ne radhe te pare nga Kosova, e njeri prej tyre eshte gjyshi im i plagosur. Une nuk jam aspak as hipokrit dhe as i lig, dallimi im prej teje dhe Berishes eshte qe une nuk shfrytezoj emocionet e njerezve per perfitime te ndryshme, nuk genjej dhe as nuk shtremberoj asgje.Po te pyes une ty, si u be qe edhe ty tu kujtua kjo tragjedi njekohesisht me Berishen?Pse nuk interesoheni se pari per fatin e te pa gjeturve nga lufta e fundit sepse familjaret e tyre po qajne dite per dite edhe sot`?
Ku ishte Berisha me heret sepse kjo kerkese eshte e bere dekada me pare? E di si eshte puna , mos t`ju dhimset gjyshi im juve me shume se mua! Une jam i sigurte qe kjo ishte veper e serbeve dhe jo e shqiptareve. E di motivin tend qe kete t`ja fusesh komunisteve por une nuk jam i lig si puna jote.Tani po te tregoj edhe dicka qe mund te mos e kesh lexuar, ne Tivar jane derguar si rekrute edhe serb pra jo ne pozita komanduese por thjesht si rekrute, njeri prej tyre eshte kthyer bashke me gjyshin tim dhe 7 te tjere nga Tivari dhe edhe ai nga rrethi yne dhe ka marre gjithashtu statusin e luftetarit. Kjo tregon se formalisht gjithcka ishte ne pajtim me marreveshjen e 2 partive vecse serbet nuk u vrane por vetem shqiptaret Ka qene nje plan teper perfid i serbeve te cilin as komunistet tane s`kane mundur ta mendojne . Kam dhe shume gjera te tjera per t`i treguar e te cilat te japin te kuptosh qarte se tanet nuk kishin te bejne me ate pune po tani nuk po kam kohe dhe here tjeter. Edhe per shifren 8000 merre me rezerve, nga gjithe rrethi yne une njoh vete 2 te vdekur nga Tivari, nuk po them se s`ka me shume por po flas per ata qe i njoh personalisht, ndersa gjate luftes se fundit u vrane afro 12000 dhe nuk ka fshat qe nuk i ka disa varreza. Edhe Pirraku e le te diskutueshme ceshtjen e shifrave.
Degjo Mallakastrioti, nuk me pelqejne njerezit qe derdhin lote krokodili. Une nuk te njoh personalisht por nese ti nuk e ke pesuar direkt nga komunizmi, atehere kjo gjuha jote dhe e Berishes , ua mbane gjithmone te fresketa plaget atyre qe e kane pesuar padrejtesisht e qe une nga thellesia e shpirtit iu shprehe keqardhje!A je i vetedijshem ti se c`do te thote kur nje femije 14 vjec degjon ne tv Berishen duke folur ashtu per komunistet`?
O VELLA MBLIDHE MENDJEN SE JE DUKE GABUAR SI PO I SHTRON GJERAT KETU!Nga cilet qenka bere kjo kerkese nga pala drejtuese shqiptare e Shqiperise?Nga Enver Hoxha?Apo nga komunistet shqiptar te Kosoves(ne se keta te fundit kane bere kerkesa,atehere jam une injorant dhe e them me plot goje,por nuk besoj se mund ta kene bere).Po paskeshin qene me te vertet me fat gjithe ish diktatoret dhe diktatoret e sotem me popullin shqiptar ore,se edhe te bejne krime,apo te kthejne krahet krimit---dalkan gjithmone te lare nga mekatet.
Shfrytezokam une emocionet e njerezve ore faqezi e them keto fjale,kur ti kerkon te anashkalosh pergjegjesite te pakten morale te udheheqjes komuniste shqiptare ne ate kohe!Me ve ne te njejtin stad me ish komunistet si Berisha dhe kompani,kur me vjen te ulerase qe i njejti llum eshte ne krye akoma?!
Nuk mu dhimbskan mua gjaku shqiptar i derdhur si ne Kosove,Shqiperi,Maqedoni dhe Cameri e me thenke qe derdh lote kokodrili?Jane fjale nga shpirti te miat---O VELLA----po ndryshim nga ty une kerkoj pergjegjesit jo vetem ata qe ekzekutuan,por edhe ata qe dinin dhe heshten,pasi keta te fundit jane po aq kriminela sa te paret.
Si nuk folem me pare ne?---Sepse ishin po ata komuniste qe krijuan hendek ndares midis shqiptaresh---O VELLA----e mblidh mendjen me keto qe shkruan!Se te priste gjuhen ai Enver Hoxha mua, dhe ty serbi apo sherbetoret komuniste shqiptar te Kosoves.Po ata komuniste kishin tmerr te bashkoheshin njerezit,sepse frikacake dhe burracake njerez ishin.
O VELLA---te bej une nje pyetje ty tani:Nje antiEnverist a mund ta quaje vella nje Enverist?...Une them se jo.Ne se nuk je nje enverist,atehere pranoj une gabimin si fola.Ne se je enverist atehere mbaji fjalet qe thashe.
Ok lotet e krokodilit i thash ne afekt pas fyerjeve te perseritura qe mi beje. Nese ti e ke seriozisht kete politiken kombetare, pa dyshim qe vellezer duhet t`i quash te gjithe shqiptaret qe e duan Shqiperine, te te gjitha bindjeve politike e fetare! Zbardhje te Tivarit dhe pergjegjesi( nese ekziston) kerkoj edhe une por ajo qe me iriton tek ju eshte qe ju paragjykoni pa ditur gje. Nese ti ke nje mendim atehere duhet te thuash , `une mendoj se` dhe jo te flasesh ne menyre ekskluzive sikur po i di te gjitha. e ne fakt nuk din asgje.
Une kam menduar ne ate qe Hajdini ka kohe qe ka kerkuar dhe ku ishte Berisha me heret?
Nese kjo nisme e Berishes do te ishte thjesht per arsye humane dhe historike, atehe paraqitja e tij ne tv do te duhej te behej me tone te qeta dhe do te dukej afersisht keshtu:
Iu lutemi historianeve dhe kompetenteve te tjere qe te na e zbardhin tragjedine e Tivarit``
Vetem pas punes se shkencetareve do te duhej te vepronte shteti,.Nese paska pergjegjesi morale, pse atehere ti dhe Berisha nuk permendni kurre Fadilin a te tjere kosovare dhe pse ju ne vend qe te drejtoni gishtin kunder atyre qe bene krimin, interesoheni ne radhe te pare qe te gjeni fajtore shqiptare. Keto qe po i them jane te verteta dhe duken nga aeroplani. dhe keto me japin mua te kuptoj se ju jeni te interesuar me se shumti t`i hani koken njeri-tjetrit.Me fal per kete gjuhe direkte po une them sic mendoj!